Acasa InternationalExterne Wuhan iese din izolare

Wuhan iese din izolare

scris de Misu Andrei
127 afisari

Focarul pandemiei COVID-19, oraşul chinez Wuhan, a început să revină treptat la normal în noaptea de marţi spre miercuri (16:00 GMT marţi), odată cu ridicarea restricţiilor de circulaţie impuse pe 23 ianuarie, ca parte a celor aproape 11 săptămâni de carantină, transmite Agerpres citând agențiile de presă internaționale.

Sute de oameni care au fost blocaţi în oraş s-au îndreptat imediat spre gări, conform constatărilor corespondenţilor AFP.Sute de vehicule treceau la punctele de plată a taxei la ieşirea din oraş, unde până de curând erau instalate puncte de control ale poliţiei, conform imaginilor difuzate în direct la televiziunea de stat, scrie EFE.
Unele vehicule stăteau deja la coadă de câteva ore pentru a putea a ieşi din Wuhan imediat după ridicarea interdicţiei.
Ziarul oficial Global Times scrie că mulţi dintre cei care părăsesc oraşul nu sunt rezidenţi, ci persoane care nu au mai putut pleca ca urmare a restricţionării circulaţiei.
În pofida optimismului cu privire la ridicarea restricţiilor, presa chineză avertizează că oraşul este încă „departe de a reveni la viaţa normală”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult