Acasa InternationalExterne UPDATE – Zece morți și 15 răniți în explozia de la Istanbul (video)

UPDATE – Zece morți și 15 răniți în explozia de la Istanbul (video)

scris de C.P.
10 afisari

UPDATE – Premierul turc Ahmet Davutoglu afirmă că gruparea Statul Islamic (SI) se află în spatele atacului sinucigaş de la Istanbul, soldat cu zece morţi, majoritatea turişti germani, relatează AP în pagina electronică.

exlplozie-istanbulO imagine care surprinde momentul în care teroristul sirian s-a aruncat în aer într-o zonă turistică din Istanbul a fost difuzată pe site-uri ale presei turce, deşi autenticitatea fotografiei nu a fost confirmată oficial, informează Daily Mail.

Imaginea pare să surprindă momentul în care un membru al reţelei teroriste Stat Islamic s-a aruncat în aer într-o zonă turistică din Istanbul, atentat soldat cu moartea a zece persoane şi rănirea altor cinci. Deflagraţia a avut loc în dreptul unui obelisc de origine egipteană unde erau adunaţi sute de turişti.

Imaginea nu a fost autentificată de autorităţile turce

UPDATE –  Niciun cetățean român nu a fost afectat în explozia produsă marți în Turcia, potrivit informațiilor obținute, până în acest moment, de către Consulatul General al României la Istanbul de la autoritățile locale și de la spitalele din zonă.

Într-un comunicat remis de către Ministerul Afacerilor Externe, se precizează că oficiul consular român monitorizează cu prioritate cazul, este în legătură cu autoritățile competente și este pregătit să acorde asistență consulară de specialitate, dacă situația o va impune.

Autorul atentatului sinucigaș de la Istanbul soldat cu zece morți și 15 răniți a fost identificat ca fiind un sirian născut în 1988, a anunțat vicepremierul turc, citat de AFP și Reuters.

Vicepremierul turc Numan Kurtulmus a mai spus că majoritatea celor uciși sunt cetățeni străini. Potrivit acestuia, doi dintre cei 15 răniți se află în stare gravă.

‘Majoritatea celor 10 persoane ucise în atentatul sinucigaș care a avut loc marți la Istanbul în cartierul turistic Sultanahmet sunt cetățeni străini’, a precizat vicepremierul turc, în cursul unei declarații în fața presei, la încheierea unei reuniuni pe probleme de securitate, în prezența premierului Ahmet Davutoglu.

Cetățeni germani fac ‘probabil’ parte dintre cei 10 morți și 15 răniți în atentatul sinucigaș comis marți într-un cartier turistic din Istanbul’ a declarat, la rândul său, cancelarul german Angela Merkel, într-o conferință de presă la Berlin. ‘Nu deținem încă toate informațiile (…) dar suntem foarte preocupați de faptul că cetățeni germani ar putea și se află probabil prin victimele (decedate) și rănite’, a menționat cancelarul german.

Zece persoane au murit și 15 au fost rănite în explozia puternică produsă marți în piața Sultanahmet din Istanbul, informează Reuters, care îl citează pe guvernatorul Istanbulului.

atentat_istanbulTotodată, canalul de televiziune Haberturk a relatat că se pare că deflagrația a fost produsă de un atacator sinucigaș.

Martori prezenți la locul incidentului au vorbit despre ‘o deflagrație puternică care s-a auzit și în districtele învecinate’, iar pe imaginile difuzate de canalul CNN Turk se pot vedea mai multe mașini ale poliției și serviciului de ambulanță.

Conform agenției de presă Dogan, deflagrația s-a produs nu departe de Palatul Topkapî și de Moscheea Albastră.

Explozia s-a produs la ora locală 10:18 (8:18 GMT) și a fost auzită până în piața Taksim, situată la câțiva kilometri depărtare de Sultanahmet, conform unui martor citat de AFP.

În urmă cu câteva luni, un dublu atentat sinucigaș a dus la moartea a 103 persoane în fața gării centrale din Ankara. Acest atac, cel mai grav survenit pe teritoriul turc, a fost atribuit grupării jihadiste Statul Islamic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult