Acasa InternationalExterne Zi de doliu in Slovacia in memoria victimelor masacrului de la Bratislava

Zi de doliu in Slovacia in memoria victimelor masacrului de la Bratislava

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Slovacia tine joi o zi de doliu in memoria victimelor masacrului petrecut luni intr-un cartier al Bratislavei, informeaza agentia TASR, citata de Agerpres.

Joi, intre orele 08.00 si 18.00, steagurile vor fi coborate in berna in amintirea victimelor din Devinska Nova Ves.

Ziua de doliu a fost decretata de guvern in sedinta extraordinara de marti.

Miercuri, in catedrala Sf. Martin din Bratislava a avut loc o slujba de comemorare, la care a asistat si premierul Iveta Radicova. In predica sa, arhiepiscopul Bratislavei, Stanislav Zvolensky, a aratat ca Slovacia se confrunta acum cu intrebarea daca masacrul a fost un incident izolat sau o manifestare a unor cauze mai profunde si mai grave din societate.

Masacrul s-a soldat cu opt morti, intre care atacatorul, Lubomir Harman – 48 de ani – (initial s-a crezut ca atacatorul este un tanar in varsta de 15 ani – n.r.), si o familie de romi, alte 15 persoane fiind ranite. Atacul sangeros de luni a zguduit Slovacia, oficialii lasand deschisa si posibilitatea ca el sa fi fost motivat rasial.

Opt raniti erau in continuare spitalizati marti, doi dintre ei, printre care si un cetatean ceh in varsta de 33 de ani, fiind in stare grava.

0 comentariu

Viorica Ianc 21-04-2010 - 04:12

Omului marunt -bucatar- poate da rezultate
frumoase. Ideiile si le-a pun in practica
numai cu un imprumut de 50000 de euro !
Verva !
Un italian l-a invatat bucataria
verdetzurilor si a buruienilor !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult