Acasa InternationalExterne Ziua nationala a Frantei marcata printr-o parada la care au partcipat si trupe din 13 tari africane

Ziua nationala a Frantei marcata printr-o parada la care au partcipat si trupe din 13 tari africane

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Militari din treisprezece tari africane francofone au defilat miercuri dimineata la Paris, cu ocazia traditionalei parade de Ziua nationala a Frantei.

Potrivit Agerpres, soldatii au defilat pe Champs-Elysees in pofida vremii ploioase, in fata unei multimi de oameni adunati pe trotuare si a tribunei oficiale in care se aflau presedintele francez Nicolas Sarkozy si sefii unor state africane, invitati de onoare la aceasta ceremonie.

Defilarea aeriana a avioanelor Alpha Jet/Patrouille de France a deschis ceremoniile. Apoi, detasamente de cate treizeci de militari reprezentand cele treisprezece natiuni africane au defilat pe “cel mai frumos bulevard din lume”. Cele 13 tari africane reprezentate la acest eveniment sunt urmatoarele: Benin, Burkina Faso, Camerun, Republica Centrafricana, Congo, Gabon, Madagascar, Mali, Mauritania, Niger, Senegal, Ciad si Togo.

Coasta de Fildes, al carei presedinte Laurent Gbagbo este in relatii reci cu Parisul din cauza amanarii repetate a alegerilor prezidentiale, este reprezentata prin ministrul apararii, dar nu participa la defilare.

Sarbatorim o legatura de sange, legatura nascuta din contributia trupelor africane la apararea si eliberarea Frantei”, a afirmat presedintele Nicolas Sarkozy intr-un mesaj adresat participantilor. “Mii de soldati veniti din Africa au murit pentru Franta in timpul celor doua razboaie mondiale”, a adaugat seful statului francez.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS