Acasa InternationalExterne Ziua Naţională a Franţei – Prima paradă militară a lui François Hollande cu accidente (VIDEO)

Ziua Naţională a Franţei – Prima paradă militară a lui François Hollande cu accidente (VIDEO)

scris de D.S.S.
0 afisari

Preşedintele francez François Hollande, însoţit de Valérie Trierweiler, a prezidat sâmbătă, pentru prima dată, ceremoniile de Ziua Naţională a Franţei. Preşedintele francez, comandantul forţelor armate, a coborât pe Champs-Elysées înainte de a asista la o lungă paradă a forţelor armate franceze.

Ziua Naţională a Franţei - François Hollande a prezidat pentru prima data parada militară.

Partenera sa Valérie Trierweiler, într-una dintre primele sale apariţii publice de la incidentul provocat de mesajul său pe Twitter ce a afectat intenţia noului preşedinte de a instaura o preşedinţie „normală”, a luat loc în tribuna de onoare.

Ea a generat stupefacţie la 12 iunie în Franţa, plasându-se, într-un mesaj pe Twitter, de partea adversarului lui Ségolène Royal la alegerile legislative. Fostă candidată la alegerile prezidenţiale din 2007, Royal a fost timp de trei decenii partenera lui François Hollande.

Un număr de 4.950 de bărbaţi şi femei din cele trei armate şi din cadrul Securităţii civile au participat la paradă sub sloganul armatele „în serviciul Naţiunii şi al păcii în lume” şi avându-i ca invitaţi de onoare pe militari din cadrul forţelor ONU şi trupe care s-au întors din misiuni în străinătate.

În jurul orei 11.15 GM (14.15 ora României), François Hollande a reluat tradiţia interviului televizat acordat de şeful statului la 14 iulie. Acest ritual a fost abandonat de predecesorul său, Nicolas Sarkozy.

După două luni de mandat, el a făcut bilanţul unui început de cincinal marcat de criza euro şi creşterea şomajului, dar se va referi şi la agenda internaţională, în special în privinţa situaţiei din Siria, şi la viaţa sa privată.

Un paraşutist s-a rănit în timpul paradei militare

Un paraşutist care efectua un salt la încheierea paradei militare organizate sâmbătă cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei pe Champs-Elysées s-a rănit uşor la aterizarea în Place de la Concorde, în faţa tribunei prezidenţiale.

După câteva minute şi intervenţia echipelor de prim-ajutor, preşedintele François Hollande a mers să întrebe despre starea militarului rănit la piciorul drept.

„Îngrijiţi-l bine”, le-a spus şeful statului medicilor care se aflau în jurul rănitului. „Sper că nu veţi păstra o amintirea prea neplăcută despre această ceremonie, eu voi păstra una excelentă”, i s-a adresat Hollande rănitului, înainte de a-i da întâlnire „anul următor”.

Circa zece paraşutişti au efectuat un salt acrobatic, cu paraşute tricolore, la încheierea paradei aeriene, cu aterizarea programată în faţa tribunei oficiale. Paraşutistul rănit a aterizat câţiva metri mai departe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS