Acasa InternationalExterne Ziua Recunoştinţei în SUA. Mesajul lui Obama de Thanksgiving

Ziua Recunoştinţei în SUA. Mesajul lui Obama de Thanksgiving

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Preşedintele SUA Barack Obama le-a urat americanilor joi, 22 noiembrie, o Zi a Recunoştinţei fericită, fără a-i uita pe sinistraţii uraganului Sandy.

Ziua Recunoştinţei în SUA. Mesajul lui Obama de Thanksgiving (foto: vosizneias.com)

Obama a pus accentul în mesajul de Ziua Recunoştinţei din acest an pe tragedia care a lovit nord-estul ţării în urmă cu puţin timp, uraganul Sandy, menţionând că „Ne pregătim să ne adunăm în jurul mesei pentru cină, însă există familii în nord-estul ţării care nu îşi vor putea oferi această plăcere”. El a adăugat făcând referire la zecile de morţi, 43 doar în oraşul New York, că „Mulţi şi-au pierdut totul, casa, bunurile, chiar şi persoane dragi. Va dura ceva până când viaţa îşi va reveni la normal”.

Barack Obama le-a spus americanilor că „Ziua Recunoştinţei ne dă posibilitatea să punem totul în perspectivă, să ne amintim că, în ciuda diferenţelor dintre noi, suntem şi vom fi mereu, înainte de toate, americani”. Conform Agerpres, preşedintele SUA a mai ţinut să felicite în această zi forţele armate americane prezente în diferite părţi ale lumii, în încheierea discursului său din această zi festivă.

Ziua Recunoștinței (Thanksgiving) este o sărbătoare anuală de o zi, în care se mulțumește pentru bogăția recoltei din acel an. Ea se sărbătorește în cea mai mare parte a Americii de Nord (Statele Unite și Canada).  În Regatul Unit, Thanksgiving este o altă denumire pentru Ziua Recoltei, și se sărbătorește în biserici și în sate într-o duminică după strângerea recoltei în acea localitate, fără a fi o sărbătoare deosebit de importantă. Sărbătoarea a fost  însă  preluată de primii coloniști sosiți în Lumea Nouă, unde a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1621, ca semn de recunoștință față de recolta miraculoasă obținută în condiții climaterice dure.  În decembrie 1941, Congresul SUA a adoptat o rezoluție prin care a 4-a zi de joi din noiembrie devine oficial sărbătoare națională a SUA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult