Acasa InternationalGeopolitica Ameninţările lui Putin: Kremlinul va avea o “reacţie adecvată” la scutul antirachetă

Ameninţările lui Putin: Kremlinul va avea o “reacţie adecvată” la scutul antirachetă

scris de D.S.S.
15 afisari

Rusia are toate posibilităţile pentru o reacţie adecvată la desfăşurarea scutului american antirachetă în Europa, dar Moscova ar prefera ca planurile SUA să fie reexaminate, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin.

Vladimir Putin rachetaAr trebui să privim în viitor şi să reacţionăm la momentul oportun. Desigur că ar fi mai bine ca partenerii noştri să nu facă acest lucru /să-şi materializeze proiectul antirachetă/, întrucât aceasta va genera reacţia noastră„, a afirmat Vladimir Putin la o întâlnire cu militarii unei baze a forţelor aeriene din Rusia, relatează Itar-Tass şi Ria Novosti. El a afirmat că, oricum ar fi întrebuinţaţi termenii, „este vorba de un element al cursei înarmărilor„. „Avem toate posibilităţile pentru o reacţie adecvată„, a dat asigurări liderul de la Kremlin, subliniind că, dacă vor fi îndeplinite toate planurile privind apărarea „nu va exista o ameninţare deosebită” pentru Rusia.

Kremlinul a promis că, dacă participarea Moscovei la scutul antirachetă va eşua, atunci Rusia va desfăşura rachete tactice Iskander în regiunea Kaliningrad şi îşi va suspenda eforturile de dezarmare, inclusiv participarea la noile negocieri START cu Washingtonul.

Vom face totul în direcţia pe care am anunţat-o anterior, cu excepţia cazului în care partenerii noştri vor renunţa la planurile lor şi ne vor propune un plan în vederea participării la dezvoltarea comună a unei apărări antirachetă„, a întărit Dmitri Medvedev, într-un discurs către naţiune rostit în noiembrie anul trecut, când deţinea funcţia de preşedinte. Discuţiile Rusia-NATO privind apărarea antirachetă se află în impas, în contextul în care Moscova solicită garanţii legale care să asigure că scutul european antirachetă nu va fi îndreptat împotriva sa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult