Acasa InternationalGeopolitica Armistițiul, în pericol. Tiruri de artilerie în Ucraina

Armistițiul, în pericol. Tiruri de artilerie în Ucraina

scris de C.S.
11 afisari

Armistiţiul semnat vineri de autorităţile de la Kiev şi rebelii separatişti proruşi este pus sub semnul întrebării de o nouă escaladare a situației din estul Ucrainei.

Armistițiul din Ucraina, sub semnul întrebării.

Armistițiul din Ucraina, sub semnul întrebării.

Două serii de tiruri au fost auzite în jurul orelor 03.00 şi 05.00 (03.00 şi 05.00, ora României), provenind din zona aeroportului, controlat de trupele ucrainene şi teatrul confruntărilor în ultimele luni.

„Aeroportul a fost ţinta tirurilor cu mortieră”, a declarat un purtător de cuvânt militar ucrainean, Oleksîi Dmitraşkivski. „Noaptea a fost agitată şi au fost auzite salve în oraş”, confirmă și autoritățile locale din Donețk.

Kievul şi separatiştii au semnat vineri la Minsk un acord care prevede în primul rând o încetare a focului, respectat în general, în pofida acuzaţiilor reciproce de încălcare. Dacă persistă, armistiţiul riscă să confirme pierderea controlului de către Kiev a teritoriilor aflate în prezent sub controlul rebelilor proruşi din estul ţării.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult