Acasa InternationalGeopolitica Atac iminent? Rusia are 20 de mii de soldați la granița cu Ucraina

Atac iminent? Rusia are 20 de mii de soldați la granița cu Ucraina

scris de D.P.
2 afisari

Rusia a masat circa 20.000 de soldați în apropierea frontierei cu Ucraina și ar putea pregăti o intervenție militară directă, avertizează NATO. Kremlinul ar putea folosi ca pretexte pentru o intervenție militară directă pe teritoriul acestei țări situația umanitară ori nevoia unei misiuni de menținere a păcii.

20 mii de soldați ruși, la granița cu Ucraina.

‘Nu vom încerca să ghicim intențiile Rusiei, dar putem vedea ce face ea pe teren, iar acest lucru este foarte îngrijorător. Rusia a masat circa 20.000 de soldați pregătiți de luptă la frontiera estică a Ucrainei’, a declarat Oana Lungescu, purtătoarea de cuvânt a NATO.

Anterior și premierul polonez Donald Tusk a atenționat că ultimele informații pe care le-a primit indică o creștere a riscului unei intervenții militare directe a armatei ruse în Ucraina.

13 comentarii

salut 06-08-2014 - 17:38

Disperare mare pe unii sa inceapa un razboi, ceva…

pathfinder 06-08-2014 - 18:58

Da!
De aia aduc militari la granita, tovarase!

neacsum 06-08-2014 - 17:51

Ctae nave militare are SUA in Marea Neagra si cate avioane in tarile vecine? De ce nu se plange nimeni ca NATO vrea sa invadeze Ucraina sau Rusia? Apropo, datele sunt incorecte. Rusia a mobilizat 800000de rezervisti. Marea Neagra va deveni in curand Rosie.

pathfinder 06-08-2014 - 18:59

Altu care bea pe canicula…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-08-2014 - 19:06

…Caruselle , iarasi dai din
kurr !

pathfinder 06-08-2014 - 20:20

Tigane, cand nu-ntegi, intreaba.
Nu da din ce spui mata acolo…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-08-2014 - 20:28

de la tine?
….

pathfinder 06-08-2014 - 20:30

Buna ziua!
Bat pari!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-08-2014 - 20:32

cucu rucu cu?
palomita!

pathfinder 07-08-2014 - 10:14

06-08-2014 at 18:59

CONGO 06-08-2014 - 19:17

Domnule Puputin, menirea are scarba de acest al IIl-ea razboi mondial ce il porniti, domnule Puputin

nu aceasta e calea cea buna!

maramuresanu 06-08-2014 - 21:03

Tov. Putin nu ataca Ucraina numai vrea…putin sa-i „apere” pe ucraineni de acesti…ucraineni ce au ramas dupa deportarile prin Siberia din partea altui Tatuc zis Stalin!Si in Transnistria au ramas sa „apere” demokratia,ruseasca,
evident! dar au uiat sa mai plece!!

UnUL 08-08-2014 - 13:41

UNDE SE ÎNCADREAZĂ TACHE (ȘI PROBABIL ȘI ALȚII DE PE ACEST FORUM):

Planul Rusiei pentru o imagine mai bună în lume. Postaci pro-Rusia, cu normă întreagă şi pe site-ul adevarul.ro,
Adevărul, 8 august 2014, 07:01 de Andrei Aştefănesei

Meseria de „postac“ a devenit una foarte căutată în Rusia Nu există articol care să privească Rusia, conflictul din Ucraina, sancţiunile SUA şi UE contra Rusiei, Republica Moldova sau pe Vladimir Putin care să nu atragă comentatori. Jurnaliştii ruşi au demascat, în urma unei investigaţii jurnalistice, o instituţie care are angajaţi postaci în lume, care să comenteze pozitiv la adresa Rusiei. Şi pe site-ul adevarul.ro sunt mai multe conturi ale unor comentatori foarte activi, în mod vizibil pro-ruşi.
Campania Rusiei de a modela opinia internaţională în jurul conflictului din Ucraina are o componentă importantă în paginile publicaţiilor din străinătate. Publicaţia novayagazeta.ru a publicat anul trecut o investigaţie jurnalistică prin care a demonstrat că există o agenţie în Rusia care recrutează comentatori de meserie care să răspândească mesajul Kremlinului în secţiunile de comentarii ale site-urilor importante din SUA, dar şi din Europa.
“Căutăm operatori online! Lucru la birou, plata de 25.960 (ruble, n.r.) pe lună. Sarcină: postarea de comentarii pe site-urile relevante, scrierea de mesaje tematice, bloguri, reţele sociale. Plata este săptămânală şi mese gratuite!!! Posibilităţi de formare!”. Aşa sună anunţul apărut în Rusia pe reţelele sociale, în luna august a anului trecut.
Documentele obţinute de jurnalişti arată în detaliu fişa postului pentru postacii plătiţi. Norma media zilnică este de 50 de comentarii. Fiecare postat angajat trebuie să deţină şase conturile de Facebook, unde trebuie să publice cel puţin trei posturi de o zi. Pe Twitter, comentatorii au ca sarcină gestionarea a 10 conturi cu până la 2.000 de adepţi şi să posteze mesaje de 50 de ori pe zi.

Cum sunt denumite birourile „Agenţiei de Cercetare pentru Internet“
Jurnaliştii de la novayagazeta.ru descriu unde se află sediul „Agenţiei de Cercetare pentru Internet“, instituţie cu denumire pompoasă care „şi desfăşoară activitatea la Moscova şi în Sankt Petersburg: „La cincisprezece minute de staţia de metrou “Satul Vechi”, vizavi de gara Olgino. Birourile sunt denumite “Oficiul de bloggeri si comentatori”, “Unitatea de reacţie rapidă”, “CEO-ul diviziei», «jurnalişti”, “departamentul de creatie”, “Departamentul de comentatori”, “Departamentul de bloggeri”, “Departamentul de Social Networking Professional” (foto jos). La etajul al treilea se află conducerea şi sala de conferinţe.
Subiectul a fost dezvoltat şi de site-ul buzzfeed.com, unde au apărut şi reacţii. “Ce, crezi că ruşii de nebuni au învăţat engleză în masă şi s-au apucat de comentat pe articole?”, a declarat Leonid Bershidsky, editorialist la Bloomberg.
Potrivit documentelor obţinute de jurnaliştii de la novayagazeta.ru, Agenţia de Cercetare Internet are sute de oameni din întreaga Rusia, care promovează imaginea lui Putin şi a ţării la comentarii pe blog-uri din Rusia.

Activitatea comentatorilor pe adevarul.ro
Site-ul adevărul.ro nu pare să fi fost ocolit de cei ce promovează interesele şi imaginea Moscovei în România. Mai mulţi useri parcă ar avea o sarcină de serviciu să posteze, în mesaje agresive, comentarii pozitive la adresa Rusiei, a lui Putin, pro intervenţie rusească în estul Ucrainei, dar şi comentarii negative la adresa SUA şi a aliaţilor săi, împotriva sancţiunilor economice dictate împotriva Moscovei. Unii dintre ei au conturi false de Facebook de pe care se loghează pe contul de adevarul.ro, informaţii vizibile pentru orice cititor care are un cont de utilizator pe site-ul adevarul.ro. Alţii, sunt prieteni atât pe reţeaua de useri adevarul.ro, cât şi în viaţa reală, pe facebook. Conturile nu rămân însă aceleaşi mult timp, acestea fiind schimbate cu altele noi după câteva luni, cu alt nume de utilizator.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult