Acasa InternationalGeopolitica Atacul SUA. Iranul va sprijini Siria până la capăt? Ce va face Rusia?

Atacul SUA. Iranul va sprijini Siria până la capăt? Ce va face Rusia?

scris de M.A.
13 afisari

Atacul SUA asupra regimului de la Damasc pare inevitabil. Iranul susţine că va sprijini Siria până la capăt. Ce va face Rusia?

Atacul SUA. Iranul va  sprijini Siria până la capăt? Ce va face Rusia?

Atacul SUA. Iranul va sprijini Siria până la capăt? Ce va face Rusia?

Iranul „va sprijini Siria până la capăt” în faţa posibilei agresiuni militare din partea unei coaliţii conduse de SUA, a declarat generalul Qasem Soleimani, comandantul unităţii de elită Al-Qods, divizie a Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice, informează ITAR-TASS. „SUA nu aspiră să apere drepturile omului în Siria. Scopul lor este de a anihila forţele de rezistenţă faţă de Israel„, a declarat Soleimani, potrivit AGERPRES.

Generalul iranian a atenţionat că, pentru înlăturarea preşedintelui Bashar al-Assad de la putere, Washingtonul va face uz atât de presiuni politice, cât şi de metode speciale, între care şi trimiterea de combatanţi ai Al-Qaida pe teritoriul sirian. După cum afirmă comandantul iranian, „95% dintre combatanţii opoziţiei siriene sunt străini, iar ceilalţi sunt dezertori din armata siriană şi islamişti locali”.

De asemenea, Soleimani şi-a exprimat convingerea că „ultima justificare inventată de Casa Albă pentru a ataca Siria nu va duce la rezultatul dorit de americani”.

La rândul său, ministrul iranian al apărării, Hossein Dehgan, a exclus participarea directă a Iranului în posibilul conflict din Siria. „Sirienii deţin ei înşişi sisteme de apărare antirachetă”, a spus Dehgan.

Preşedintele Iranului, Hassan Rohani, a declarat miercuri că orice agresiune împotriva Siriei „nu doar va avea o influenţă negativă în regiune, ci se va şi răsfrânge asupra aliaţilor SUA din Orientul Mijlociu”. „Plecând de la obligaţiile sale religioase şi umanitare, Iranul va face tot posibilul pentru a ajuta poporul sirian în cazul apariţiei oricărei probleme”, a subliniat Rohani.

Moscova, îngrijorată de un conflict major la frontiera sa de sud

Statele Unite ale Americii vor lovi inevitabil Siria, în pofida atitudinii negative a mai mult de jumătate din populaţia americană faţă de o asemenea evoluţie şi a refuzului de a participa la operaţiunea militară a celor mai mulţi din aliaţii săi cei mai apropiaţi, a declarat joi, într-un interviu acordat ITAR-TASS, generalul (r) Leonid Reşetnikov, directorul Institutului pentru Studii Strategice din Moscova.

„Americanii sunt ferm hotărâţi să distrugă guvernului lui Bashar al-Assad. Punctul fără întoarcere a fost depăşit, cred eu”, a afirmat acesta, adăugând că, deşi Rusia încearcă să facă totul pentru ca o agresiune să nu se producă, Statele Unite vor ataca, probabil, Siria.

În urma realizării unui astfel de scenariu, se va produce o escaladare dramatică a situaţiei din Orientul Mijlociu, a avertizat expertul rus, adăugând că, în ultimii trei-patru ani, ca urmare a politicii Washingtonului, o serie întreagă de ţări din această regiune trăiesc într-o stare aproape de un haos total. Această situaţie poate fi întâlnită în prezent în Irak, Africa de Nord şi Afganistan. „Următorul pas va fi Iranul, dacă nu va capitula în faţa cerinţelor americane”, consideră generalul rus.

Leonid Reşetnikov a avertizat totodată că există riscul real al unui conflict major la frontiera de sud a Federaţiei Ruse.”America deschide un coridor de la China la Marea Mediterană, unde, la fel ca în Afganistan şi Irak, îşi va desfăşura baze militare, considerând această parte de lume drumul său de gaze şi petrol”, a concluzionat expertul militar rus.

Rusia, indicată ca sursă a armelor chimice din Siria

Ministrul american al apărării, Chuck Hagel, a afirmat miercuri, în cadrul audierilor în Comisia pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, că Rusia a fost un furnizor de arme chimice pentru Siria şi forţele armate comandate de către preşedintele Bashar al-Assad, dar Pentagonul a intervenit imediat cu un comunicat în care a afirmat că Hagel s-a referit de fapt la armele convenţionale, relatează joi agenţia RIA Novosti şi The Huffington Post. „Nu există nici un secret că regimul Assad are arme chimice, stocuri importante de arme chimice„, a declarat Hagel în cadrul audierilor. Solicitat de un reprezentant al Comisiei, republicanul Joe Wilson, să indice originea acelor arme chimice, Hagel a afirmat: „Ruşii le furnizează, le-au furnizat şi alţii şi unele şi le fac ei înşişi”. Ministrul american n-a oferit însă detalii.

RIA Novosti precizează că Rusia a afirmat de mult timp că-i vinde Siriei doar arme convenţionale, că vânzările respective de arme sunt în conformitate cu legislaţia şi reglementările internaţionale şi că ele nu modifică în nici un fel echilibrul de putere din regiune. Potrivit agenţiei ruse, un răspuns oficial din partea Moscovei n-a intervenit imediat la declaraţiile lui Hagel, dar un expert militar rus a respins acuzaţiile ministrului american. „Declaraţiile şefului Pentagonului sunt nişte minciuni sfruntate, la fel ca celebra eprubetă pentru experienţe cu antrax din arsenalul lui Saddam Hussein cu care voia să facă impresie în Consiliul de Securitate al ONU secretarul de stat american din acea vreme Collin Powell”, a declarat Igor Korotcenko, un membru al consiliului public de pe lângă Ministerul rus al Apărării şi redactor-şef al revistei Apărarea Naţională.

Korotcenko s-a referit, notează RIA Novosti, la un episod din 2003 când Powell a prezentat un model de eprubetă pentru experienţe cu antrax pentru a arăta presupusa putere a armelor biologice ale regimului irakian din acea vreme. Cu toate acestea, un studiu întreprins de SUA n-a reuşit să localizeze stocurile de arme de distrugere de masă din Irak. „Statele Unite ale Americii au servicii speciale puternice şi eficiente şi s-ar putea ca Hagel să fi apelat la ele pentru a obţine informaţii complete că Federaţia Rusă n-a furnizat niciodată arme de distrugere în masă nimănui, nici chiar celor mai apropiaţi aliaţi ai săi”, a declarat Korotcenko.

Într-un comunicat difuzat imediat după declaraţiile făcute de Hagel, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, George Little, a atenuat remarcile ministrului apărării. „Într-un răspuns la o întrebare a unui membru al Congresului, ministrul Hagel s-a referit la bine-cunoscutele relaţii dintre Siria şi Rusia privind armele convenţionale”, a declarat Little.

George Little a descris programul de arme chimice al Siriei ca fiind „în mare parte indigen”, dar a menţionat că Rusia i-a oferit Damascului diferite tipuri de echipamente militare şi asistenţă, „din care unele pot fi modificate sau utilizate în alt mod pentru a sprijini programul de arme chimice„.

Testul Israel-SUA din 3 septembrie ar fi putut genera un răspuns din partea Rusiei

Ministrul rus adjunct al apărării Anatoli Antonov a făcut apel la conducerea militară a SUA şi Israelului să manifeste reţinere în regiunea mediteraneană şi să se abţină de la orice acţiuni cu impact negativ asupra securităţii regionale.

Oficialul rus a atras atenţia ataşaţilor militari american şi israelian, cu care s-a întâlnit miercuri la Moscova, că lansarea din 3 septembrie, detectată de staţia-radar de la Armavir (de avertizare a unui atac în stadiu timpuriu), a clasificat această ameninţare ca „atac cu rachete balistice, în direcţia Est, capabil să atingă teritoriul Federaţiei Ruse”, ceea ce ar fi putut genera un răspuns din partea Rusiei.

Generalul Antonov a amintit că URSS şi SUA au semnat în 1988 un acord privind notificarea de lansări de rachete – pentru a reduce posibilitatea de răspuns inadecvat la detectarea de rachete în zbor, întrucât probabilitatea de a lua un test de lansare cu debutul unui atac cu rachete este foarte mare.

Ca exemplu, ministrul adjunct al apărării a evocat un caz din 1996, când lansarea de către Norvegia a unei rachete meteo Black Brant a fost interpretată de Rusia drept un posibil atac cu rachete. Traiectoria de zbor a rachetelor găsite în apele Mediteranei este similară cu situaţia din 1996, deoarece a determina tipul unei rachete care se mişcă pe o traiectorie balistică după lansarea sa este practic imposibil, a mai adăugat înaltul responsabil militar rus.

Încercare de devoalare a sistemul de apărare al Siriei

Oficiosul rus Rossiiskaia Gazeta a expus o versiune nouă referitoare la testul de marţi din Marea Mediterană. Citând surse anonime din serviciile secrete de la Moscova, ziarul scria în ediţia sa on-line de miercuri că „nu a avut loc niciun test antirachetă israeliano-american, ci a existat o încercare de a devoala sistemul de apărare aeriană al Siriei”.

Media internaţionale au relatat că Israelul a lansat rachete-ţinte Blue Sparrow, pe care statul evreu a început să le utilizeze pentru testarea propriului sistem de apărare antirachetă încă din luna aprilie a acestui an. Se ştie că acestea sunt fabricate de compania israeliană Rafael. Blue Sparrow reprezintă o rachetă de dimensiuni nu prea mari, având o greutate de 228,2 de kg, diametrul- 203 mm, lungimea 3,66 metri, capabilă să dezvolte o viteză de circa 1000 m/sec..

În cazul lansării spre un teritoriu protejat de un sistem de apărare antiaeriană, acest tip de rachetă, care imită pe deplin una de luptă, toate componentele antiaerenei ar trebui să se declanşeze pentru a elimina ameninţarea. Într-un astfel de moment este foarte uşor de a localiza poziţiile sistemului antiaerian advers.

Se ştie de ce mijloace antiaeriene dispune Siria, scrie Rossiiskaia Gazeta. Este vorba de un puternic sistem de rachete antiaeriene „Buk-M2E”, de fabricaţie rusă. Complexul a fost construit cu mult timp în urmă, dar a fost modernizat, iar toate componentele sale au fost trecute în sistem digital. „Buk-M2E” anihilează toate tipurile de aeronave, inclusiv rachete de croaziera şi avioane „invizibile”. Recent, Siria a primit de la Rusia un nou complex de rachete-tun „Panţîr-S1” (Shell-S1 tun plus rachete, în clasificarea NATO), care detectează şi elimină cu uşurinţă avioane stealth, precum şi rachete „Tomahawk”. De asemenea, Damascul dispune şi de arme autopropulsate de tipul Şilka, tot de fabricaţie rusă.

Apărarea dinspre mare este asigurată de sistemele „Bastion”, ale căror rachete au o rază de acţiune de peste 300 de km. Aceste complexe sunt capabile de a distruge orice navă de război, chiar şi un portavion, indică publicaţia menţionată, cu referire la surse din serviciile secrete ruse.

Devoalarea şi distrugerea sistemelor de apărare aeriană înainte de agresiune a devenit o tactică obişnuită a SUA în toate conflictele de la sfârşitul secolului XX şi începutul secolului XXI, mai scrie Rossiiskaia Gazeta, adăugând că, mai mult decât probabil, folosindu-se de rachetele-ţintă ale aliatului său din Orientul Mijlociu, Statele Unite au decis să testeze nu apărarea antirachetă a Israelului, ci apărarea aeriană a Siriei.

În direcţia teritoriului sirian au fost lansate ţinte, identificate ca rachete balistice de sistemele radar. Dacă Damascul ar fi reacţionat la provocare şi ar fi plasat în stare de alertă sistemul său de apărare antiaeriană, ar fi dat în vileag poziţiile sale antiaeriene. Conducerea militară de la Damasc a înţeles substratul şi nu a cedat provocărilor. Astfel au rămas necunoscute locurile exacte unde sunt amplasate radarele siriene, de altfel, mobile, care îşi pot schimba permanent locul de dislocare.

50 comentarii

curiosul 05-09-2013 - 17:06

Altfel spus, Itzyk a luat-o in booch big time!
Iar aici nu se mentioneaza rachetele rusesti disponibile pe navele din Tartous, cu raza de actiune dubla fata de cele americane. Si care pot canta Toccatta de Schumann cu subordonatii lui Strul!

Marius Bâtcă 05-09-2013 - 17:26

@ curiosul
Si marmota, marmota ce face? Haaa? Ia, zi-ne tu! Ce nave in Tartous visezi, bre? Tu ai impresia ca Rusia o sa lanseze vreo racheta?
Siria nu are nici o sansa in fata Turciei sau Israelului, luate separat.
Rusia nu o sa faca nimic. Si-a luat Armenia. Poate mai castiga ceva. Vrea Ucraina. Mai vedem ce iese de la G20.

curiosul 05-09-2013 - 17:34

Mariuse taica, iesirea la Mediterana este cruciala pentru rusi! Altfel, raman numai cu porturile de la Oceanul inghetat, Vladivostok, aflat la dracu cu carti, si Baltica, din care se iese prin str Skagerrak, usor de supravegheat cu cateva submarine! Ca rusii au acceptat Armenia oferita ca troc…Fringe benefit-zice perfidul Albion, dar asta nu inseamna ca isi uita scopuri;le strategice! Eu ma tem ca aceasta atitudine tradeaza faptul ca rusii stiu ca incepe circul si isi trag partea, asa cum au facut-o si cu pactul Ribbentrop -Molotov!.

briel 05-09-2013 - 17:56

Right on.

ValVerde 05-09-2013 - 18:01

Spune-ne tu, briele, care e pronosticul tau.

Dau rusii cu bombardeaua sau stau pe margine si iau notite ???
Se baga sa cinte Toccatta lui curiosu’, pe doua voci si-un scuipat atomic, sau se multumesc s-o fredoneze la rece?

Eh ? Asta-i intrebarea !
Ce zic blogurile alea de unde iti extragi tu convingerile?

Antibasistul 05-09-2013 - 18:20

Rusii-s sclavi ai jidaanilor, deci e clar, nu vor cirii!

briel 05-09-2013 - 18:21

Eu zic ca se vor baga. In plus vor avea grija ca participarea lor sa fie vazuta drept „umanitara”. De exemplu au avertizat deja

Russia warns of nuclear disaster if Syria is hit
rt.com/news/syria-strike-nuclear-disaster-427/

Deci pozitia lor va fi a alora care fac dreptate si apara pe cel sarman si abuzat.

Iranul, cu atat mai mult. Asta e un razboi care ii vizeaza pe ei in mod direct, via Israel, si e oarecum convenabil ca nu se desfasoara pe teritoriul lor.

De pe bloguri eu culeg informatii. Unele imi par prea gogonate, altele sunt mai mult decat plauzibile. Daca se pot interconecta coerent si logic intr-un tablou de ansamblu (in capul meu), atunci asta e „viziunea mea”.

In semn de curtoazie, tot asa pe scurt, ne poti prezenta acum pronosticul tau.

ValVerde 05-09-2013 - 18:31

@briel

Cu placere !
Eu zic ca US (si foarte probabil Franta, posibil Turcia) vor lansa un atac de la distanta impotriva structurilor militare ale lui Assad. (cam 2 saptamini)
Rusii vor face joc de glezne si vor da declaratii sforaitoare, dar nu vor intreprinde nimic.
Iran se va ruga lui Allah si va infiera cu minie mahomedana interventia imperialista.

Israel se va face ca ploua, nici usturoi n-au mincat, nici gura nu le miroase.
China o sa deplinga, la ONU, interventia fara mandat si-si vor vedea de treaba lor.

Assad o va lua in cur ca un barbat adevarat si va pretinde ca nu-l doare. Nu va mai da cu gaze.

Propun un pariu cu obisnuiat pereche de palme trasa in oglinda.
Te prinzi ?

briel 05-09-2013 - 19:25

Subiectul pariului este prea serios, e vorba de vieti omenesti, de suferinta si distrugere, asa ca nu ma bag. Poate gasim o Arca a lui Noe sau ceva asemanator unde sa punem pariul … desigur pe doua palme, ca la palme nu e inflatie.

Marius Bâtcă 05-09-2013 - 17:59

@ curiosul
Bafta cu drobul de sare! Viseaza in continuare! Nu am ce sa mai comentez.

tomi 05-09-2013 - 21:38

@ANCUTA-DXN sau cine altu @pi7da ma-ti posteaza in locul vostru, v-am spus clar sa va vedeti de treaba ca dati de dreacu, nu am avut de schimbat un cuvint cu voi si v-ati luat de mine ticalosilor; din punctul meu de vedere sinteti in echipa lui urbos, digital, huhu, si va voi trata ca atare ca pe bestii.
Tot ce aiurezi in postarea ta lunga ANCUTA-DXN este un jeg de minciuna si ultraj, te bag in ma-ta cu judecatile si procesele tale, eu de obicei cind am ceva de rezolvat nu ma duc la avocati, merg si sparg moaca imbecilului si s-a rezolvat problema.
Vezi ca si boul de HUHU ma astepta la aeroport in iulie la Bucuresti cu procuratura, politia si unitatile speciale antiteror. Te bag la origini cu posibilitatile tale, esti un zero, eventual poti cere inca un diazepam acolo la spitalul 9 unde iti tragi zilele.
SPRE REIMPROSPATEREA MEMORIEI, STIMATE VIERME ANCUTA IA VEZI CE SCRIAI TU CARE ZICI CA N-AI MAI POSTAT PE FORUM DE PESTE DOUA LUNI, SAU MA-TA STIE DE CIND:
=======
@tomi
29-08-2013 at 23:38
ANCUTA, intrucit nu-mi place sa vorbesc in numele altora … …
Ma’ baiatule!
Foloseste SENSODINE cand vorbesti cu mine!
Vezi ca io nu-s psihodobre!
Daca-ti zic una-doua, te dau de-a-cur-in-cap de-ti zace limba-n kyp una suta ani!
Cere-ti scuze si luptam impreuna!
Daca vrei sa-l lingi in kyp pe batcoi ESTE NUMAI “TREABA” TA!
Inteles’u-m-ai!
P.S.: Ti-am scris cu toate semnele gramaticale cunoscute, ca sa intelegi ca trebuie sa folosesti SENSODINE daca vrei sa … dialogam!

Raspunde » Scris de ANCUTA la 30-08-2013 @ 17:30
========
Dn pacate restul de insulte au fost sterse asa ca vreau doar sa-ti spun ca erau cel putin 6-7 postari care au sa te coste mult ANCUTA-DXN.
Daca nu ai stiut sa stai cuminte in banca ta cum ti-am zis vei minca kakat de acum cu polonicul, te asigur bestie.
UITE INCA CEVA SPICUIRI GASITE:
=============
ANCUTA
04-09-2013 at 22:51

@TOMIPOOOTZAAA……….
=========
ANCUTA
04-09-2013 at 23:45

Pooolete: pooola lu’ base e de preferat…….
===========
ANCUTA
04-09-2013 at 22:51
@TOMIPOOOTZAAA

sensodine!
Mult sensodine!……..
——————————
Auzi ba loaza ANCUTA, am sa-ti bag in bot atita sensodine de are sa-ti iasa pe urechi bestie, daca nu stiai cum este in infern vei sti de acum, si ca sa ai totusi o scapare, dispari urgent de pe forum, poate ai o sansa sa mai traiesti un pic in liniste, tu’ti kurul ma-tii bestie.
Sa-ti fie rusine nesimtitule ca mai vi si cu proteste la adresa mea si a redactiei, ce mai specific ticalosilor de felul tau.

ValVerde 05-09-2013 - 21:59

@tomi

Auzi ba loaza ANCUTA, am sa-ti bag in bot atita sensodine…etc…etc

===

Sa nu uiti sa-i spui in ce bar o/il astepti ca sa-i faci toate alea….

tomi 05-09-2013 - 23:11

Val V te consider aliat, poate vrei sa ma inseli? Sper ca nu aprobi jegul si kakatul aruncat de ANCUTA-DXN in ochii mei, care vad ca a dat intr-o psihodepresie grava, asa de dragul pierderii de timp ca nu vad ce motive ar fi avut, este clar ca de doi ani am de impartit la pumni cu urbos, digital, huhu, ereticul, tache si salut iar motivul este clar, antisemitismul lor morbid si aparteneta lor la organizatii fasciste.
DAR, in cazul ca apar imbecili noi ce nu incap de mine, sint bineprimiti in echipa de imbecili sus enumerata. De obicei cind ai treaba cu cineva este nevoie si de un motiv bineintemeiat, insa vad cazul unor phihopati care nu au nici macar nevoie de motive ca sa-ti scoata ochii. Deci Val V stai si gindeste un pic inainte de a te lansa.

tomi 05-09-2013 - 23:20

In ceea ce te referi la bar val-v, vad ca te scarpini si tu pe limba, ANCUTA deja si-a primit doza de sensodine care mi-o oferea mie cu multa caldura. De obicei pe imbecili nu-i invit la bar, cred ca cu urbos si digital reuseam sa leg un dialog la nivel HQ mare, nu zic prima data ca respect acesti oameni pentru nivelul lor si studiile care nu sint decit de laudat. Eu vad si bunele si relele, si sint convins ca puteam petrece cu ei citeva ore bune la povesti si citeva halbe de bere, ceea ce nu este valabil la imbecili vicleni si mirsavi ca ANCUTA-DXN, clar?

ValVerde 05-09-2013 - 23:26

tomi,
s-ar putea sa avem viziuni diferite, dar eu nu consider blogul curtea din spate de la gradinita, unde se fac aliante si prietenii.

Avem opinii comune si avem opinii divergente.
Sint de acord cu tine ca Vilvoi si gasca lui sint o adunatura trista de antisemiti, misogini, rasisti, conspirationisti si alte „isti” la fel de repugnante.

Dar tu se pare ca esti indignat numai de antisemitism, adica de ceea ce te atinge pe tine. Cind e vorba de tigani sau de negrii, esti la fel ca ei. Ei macar sint consecventi. Tu esti rasist in mod selectiv.

Agresivitatea ta puerila e o forma ridicola de a-ti varsa naduful. Nu ti-o reprosez prea mult pentru ca ne face sa ridem (fara suparare)

Ideile tale ca prietenii fosti securisti vor face nu stiu ce minareli, sau ca esti inclus in actiunile ultrasecrete ale statului Israel, sint cireasa pe budinca amuzanta cu care ne gratulezi.

Cunosti semnificatia termenului „goofy” ???

tomi 05-09-2013 - 23:40

Val V, este simpatica replica ta, insa pacat ca-i departe de realitate, in general sint consecvent in idei, dar ia spune-mi val-v tu maninci in fiecare zi acelasi meniu? Sint convins ca daca astazi ai mincat pireu de cartofi cu snitzel, miine vei minca fasole cu oua ochi, asa si eu mai scimb ideile, dar ia aminteste-mi tu daca tot vi cu reprosuri, una, doar una singura cind am facut vreo insulta tziganilor. Te linistesc ca nu vei gasi. Cind am avut treaba altor rase? AAA, CIND ma iau de OBAMA? pai este un idiot, iar printre complimente o strecor si pe asta, dar sa fie clar pentru mine singurul niger este Obama ca a reusit sa creeze un haos mondial din care sint convins ca vom iesi doar cu un mic razboi mondial, si zau ca sint convins ca acesta-i si scopul lui. Tu o vrei, eu nu. Deci unde ma vezi tu pe mine cu ura generalizata? Ca sint agresiv recunosc dar doar cu cine o merita.

tomi 05-09-2013 - 23:48

In ceea ce te referi la profilul meu profesional esti mai mult decit simpatic ValV, o singura persoana cunoaste identitatea mea, unul singur care este om de un caracter exceptional. Nu cred ca este nevoie sa-mi fac cv-ul tie si altora care nu stiu cum stati cu Biblia si cele sfinte. In rest poti crede ce vrei, pentru tine pot sa ma dau vinzator la aprozar, zau ca nu ma deranjeaza.

Marius Bâtcă 06-09-2013 - 07:47

@ Tomi
Shanah Tovah!!!

urbos 06-09-2013 - 01:25

Lindic iar boraste cretinisme „tomesti” despre gasti(tocmai el, care nu vede forumul curtea unde se fac aliante), despre antisemitism si alte aberatii care-i umbla prin creierii putrezi, dupa care se face ca ploua cand jarteaua aia ii spune ca-l considera aliat. Hahaha! Lasa-o ba lindic asa cum a picat, a stiut „tomi” ce spune. Sinteti cam la fel de dobitoci, deci aliati in prostie. Nu te mai fofila.

Antibasistul 06-09-2013 - 02:42

AM BELIT-O FRAȚI FORUMISTI. TERORISTUL EVREU TOMI v-a veni curind cu mitraliera pe forum si v-a trage in toate direcțiile la intimplare, ca pe vremea cind era securist in Romania, ACEST MONSTRU CU CHIP UMAN!

Antibasistul 06-09-2013 - 14:09

Tomi, cred ca shana tova e salutul bolsevicilor evrei, shana insemna sanatate si tova inseamna tovarase, nu?

tomi 07-09-2013 - 01:26

Marius Bâtcă
06-09-2013 at 07:47

@ Tomi
Shanah Tovah!!!
==================
Domnule Bâtcă, va multumesc pentru urarile de rosh hasana, va doresc la fel numai bine, succese in activitate si multa sanatate.

tomi 07-09-2013 - 01:30

Antibasistul
06-09-2013 at 14:09

Tomi, cred ca shana tova e salutul bolsevicilor evrei, shana insemna sanatate si tova inseamna tovarase, nu?
================
DA HUHULE ASA-I CUM SPUI, SINT INFIORAT DE CUNOSTINTELE TALE IN IVRIT, INCA UN PIC SI POTI EMIGRA IN ISRAEL. BRAVO, ZI DE ZI CRESTI IN OCHII MEI, DEVI TOT MAI INTELIGENT.

Antibasistul 07-09-2013 - 04:05

:)))

briel 05-09-2013 - 17:16

richardsilverstein.com/2013/09/03/gloves-come-off-israel-lobby-goes-all-in-for-syrian-intervention-while-new-york-self-censors/

…Failing to take action would damage the credibility of the US and negatively impact the effort to prevent Iran from achieving a nuclear weapons capacity.

Pana nu se trece de Siria, nu se rezolva „problema iraniana”. Asa ca da, o sa fie poetic !

Pentru puls, cititi si comentariile aferente.

jan dinu 05-09-2013 - 19:30

In aceste momente de rascruce unde suntem intunecati de multe confuzii
cu prefacatorii de tot felul venite din multe parti interesate care
nu au nimic in comun cu pacea shi binele popoarelor este bine ca
sa uram in acest timp – evreilor ,multa intelepciune shi viziune de-a
curma relele existente care pot duce la grave conflagratii :
Happy Rosh Hashanah ,prieteni !!La Multi Ani !!
JD-USA

CONGO 05-09-2013 - 21:41

Tare mi-e frica pentru USA.
Daca nu prea gaseste nici o arma de distrugere in scaun, ca de masa nici nu intraznesc sa mai zic.
Dar, ca veni vorba, analiza sarinului a fost facuta de Bush cel tanar?
O fi sarinul ala gasit masculinul de la sare?

ValVerde 05-09-2013 - 21:52

” Tare mi-e frica pentru USA”

===

De-o fi una, de-o fi alta… Ce e scris si pentru noi,
Bucurosi le-om duce toate, de e pace de-i razboi.

=============================

„O fi sarinul ala gasit masculinul de la sare?”

===

De la sarina, sare e nick-ul de pe blog.

jan dinu 05-09-2013 - 23:00

—- ROSIA MONTANA – DATA DE POMANA —- !!

Romani …
Baga-va-s in gura
Tone de cianura
Sunteti cu toti
Neam de idiotzi !!
JD-USA

CONGO 06-09-2013 - 01:12

DAR, IA SA VEDEM NOI CE FACE CANADA…

De ce sa ne intăpenim cand pă rusi, cand pă hamărecani, manca-v-as???
Tot omu stie ca inteligenta merge crescator de la est la vest, si accelerat de la sud la nord. Deci, Canada e importanta, si nu USA care-i vecina chiar cu mexicanii, si despre care se stie ce olmeci hotentoti.

Deci, odata stabilita concluzia ca, fiind mai la nord si mai calmi si eleganti si mai corecti si stimati, canadienii sunt cei mai inteligenti, sa vedem ce zic ei despre Assad.

Zic ei ca invadeaza? Nu!
Zic ei ca bombardeaza? Nu!

Pai atunci ce pana calului balan?

jan dinu 06-09-2013 - 01:59

NUUUUUU fac ei greseala cu razboiul moral …doar sunt — martorii lui Yahweocva..
JD-USA

CONGO 06-09-2013 - 14:05

Ia te uita, eu credeam ca domnul Dinu, dat fiind ca sta in umbra Vancouver-ului, este mai canadizat ca sa zicem asa.

ValVerde 06-09-2013 - 03:18

mai calmi si eleganti si mai corecti si stimati, canadienii sunt cei mai inteligenti

===

Sau cum ar zice vecinii nostri de la sud, mexicanii:

” No tienen cojones…Tienen la mierda muerta, semejante pedazo de maricones !!!”

pathfinder 06-09-2013 - 07:44

E clar.
Lonly Star.

ValVerde 06-09-2013 - 15:06

Lone Star

pathfinder 06-09-2013 - 15:22

Scuze.
Inca nu-mi bausem cafeaua.

CONGO 06-09-2013 - 14:00

Saracii americani, sunt mexicanizati rau, mai ales in jumatetea de la sud.

Ma uitai in dictionar pentru „maricones” asta si vazui ca e plularul de la fag. Pfui! Pai cu fagul nu faci treaba, tot stejarul e baza!

Da, dar cine are frunza de stejar pe steag? Ha? Aud?

Vietnam, Korea, Somania, cate o steluta pentru fiecare mare ratare, oare asa se justifica cele 50? Nu stiu, dar e clar ca 13 linii orizontale inseamna „stop, sau nenoroc”.

Antibasistul 06-09-2013 - 14:04

Mai bine mexicanizați decit africanizat ca tine, nu degeaba te cheama Congo.

CONGO 06-09-2013 - 14:06

🙂

Antibasistul 07-09-2013 - 01:33

🙂 ))))) 🙂
)))))) 🙂 🙂 🙂
)):-) )):-) __:-)

CONGO 07-09-2013 - 01:38

In orisice caz, la sud de Marile Lacuri se cam suge piula.

Antibasistul 07-09-2013 - 02:00

Allah e mere si are sa te pedepseasca ji dane, vei arde in focurile iadului o mie de ani. PTIUU..

Antibasistul 07-09-2013 - 02:00

MERE=MARE

ValVerde 07-09-2013 - 03:53

In orisice caz, la sud de Marile Lacuri se cam suge piula.

===

Vai draga, iar generalizezi.

Sa stii ca nu toti cei care vin pe aici in vizita se dedica la ce zici tu….cine te-a pacalit pe tine s-o faci nu ti-e prieten.
Sa stii ca puteai sa te limitezi la turism, gindeste-te la natura !

ValVerde 06-09-2013 - 14:47

Ai gresit dictionarul:

Faggot e un fag mai mare, cu ramuri mai cioturoase. 🙂

maricón
n.m. faggot, gay, homo. (n.b.: used mostly in Spain, though also in Cono del Sur).

Eheee…mai e pina la 50. Siria e cam 9-10…

ValVerde 06-09-2013 - 14:58

Da, dar cine are frunza de stejar pe steag? Ha? Aud?

===

Congo???… Niger ???…uite ca nu stiu. Cine pune frunza de stejar pe steag?

Poti sa-i spui si lui salut, pe steagul Canadei e frunza de artar, caruia romanii ii mai zic si paltin de cimp.
Mare diferenta, pentru ca nu poti sa pui sirop de stejar pe pancake, dar sint foarte bune cu sirop de artar, ceea ce arata ca la canadieni patriotismul trece prin burta.

Nu prea ai dat pe la orele de zoologie. Ha? Aud? 🙂

CONGO 07-09-2013 - 01:44

De ce tipariti bah dolari in draci, cand dolarul apartine intregului pamant, nu va e rusine sa falsificati moneda universala?

ValVerde 07-09-2013 - 03:47

D-aia bah, pen-ca putem !
Ce-ati mai vrea si voi…ehe….da’ nu puteti !

Tienti-ve economiile in lei, euro sau pietricele colorate.

Te-ai intors de la protest?
Ati rezolvat Rosia Montana ?

Antiminerule !

jan dinu 07-09-2013 - 06:42

— TENTATIVA — unei invazii, actiune care ar urma sa fie
inceputa cit de curind a fost intocmita la repezeala cam pe nepregatite
pentru ca nu era prevazuta in – marele plan – al strategiei geopolitice a
Orientului Aprpiat . S-a mers la asteptare – tatonare cind timpul
favorabil permitea aceasta . – Eliminarea – presedintelui MORSI ales
democratic de catre pucistii militari shi marea dezordine in Egipt a
inclinat balantza unei reorientari majore prin fortza militara – chiar
unilaterala americana . Se stie ca cetatenii americani sunt destul de
iritati de trecutul recent unde conducatorii i-au invins propagandistic
cu razboaiele care au saracit visteria statului . Acum opozitia este imensa
shi oamenii au shansa de a se informa mai corect in extenso fara a mai servi galustile prefabricate de alti neoconi (mai modesti ) care acum
n-au mai avut curajul de-a ocupa – scaunele din fatza pentru lansarea
unei alte aventuri fara motivatii suficient de transparente …
Cronometrul a fost pus in miscare dar asta nu inseamna ca declansarea
unei operatiuni majore fara suport international shi c-o opozitie in congres
.i-ar da prededintelui dreptul de-a nesocoti vointza natiunii .
Premiul NOBEL pentru Pace … poate fi devalorizat in perspectiva ca
a neglijat „vorba shi vointza lumii „… care astazi conteaza pe-o
memorie pastrata in computer ..shi oricind e scoasa la suprafatza cu usurintza ! Tertipurile .. „adevarurilor falsificate „vor colapsa oriunde !
Deci atentie ….cind se schimonoseste adevarul el NU iarta !!\
JD-USA

Antibasistul 07-09-2013 - 09:32

SUA sa nu se bage, sa puna Israelul sa-scoata castanele din foc cu mina lui, Siria-i vecinul Israelului, nu al SUA!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult