Acasa InternationalGeopolitica Avertismentul lui Cameron pentru Marea Britanie

Avertismentul lui Cameron pentru Marea Britanie

scris de D.P.
6 afisari

Premierul britanic David Cameron a atras duminică atenția, într-o emisiune la BBC, că ieșirea din Uniunea Europeană ar însemna „un deceniu pierdut” pentru Marea Britanie, potrivit AFP.

David-Cameron-007Consecința ar fi „un deceniu pierdut pentru Regatul Unit„, în materie de creștere, de investiții, de cheltuieli sociale, dacă britanicii vor opta pentru Brexit la referendumul de la 23 iunie, a declarat Cameron. „Am avea un deceniu de incertitudine” în cursul căruia va trebui renegociat un contract comercial cu UE, ceea ce ar „seca energia guvernului și a țării”, a adăugat el în emisiunea politică Andrew Marr Show.

În timp ce media ultimelor sondaje plasează la egalitate cele două tabere care se confruntă la acest referendum, premierul le-a cerut concetățenilor săi să voteze pentru menținerea în UE. „Nu vă slăbiți țara fiind în interiorul UE. Dimpotrivă, o întăriți”, a spus el.

Unul dintre liderii taberei care susține ieșirea din UE și șef al partidului eurofob UKIP, Nigel Farage susține, în schimb, că Marea Britanie trebuie să se desprindă „de un proiect care a eșuat”.

„Oamenii s-au săturat de amenințările premierului și ministrului său de finanțe” în privința consecințelor economice, a declarat el în aceeași emisiune politică de la BBC, susținând că Marea Britanie se va descurca foarte bine singură.

El a reafirmat că principala preocupare a britanicilor este afluxul de imigranți proveniți din UE, permis de libera circulație a persoanelor în interiorul blocului comunitar.

Sunday Times publică un nou sondaj, realizat de Institutul YouGov, în care tabăra favorabilă ieșirii din UE conduce în intențiile de vot, având 43%, comparativ cu 42% pentru rămânerea în blocul comunitar. 11% se declară indeciși, iar 4% intenționează să se abțină.

Sâmbătă, un sondaj ORB plasa tabăra pro-Brexit în frunte, cu un avans de 10 puncte procentuale (indecișii fiind excluși).

„Nimeni nu știe ce vor să spună sondajele”, a comentat duminică David Cameron, declarându-se optimist în privința rezultatului referendumului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult