Acasa InternationalGeopolitica Avertismentul lui Lavrov la adresa SUA

Avertismentul lui Lavrov la adresa SUA

scris de D.P.
12 afisari

Rusia nu va permite un amestec al SUA în afacerile sale interne, a declarat miercuri ministrul rus de externe Serghei Lavrov, chemat la raport în Consiliul Federației (camera superioară a parlamentului rus), relatează TASS.

Lavrov ameninţă Ucraina cu un război ca în Georgia, în 2008

Lavrov ameninţă SUA

‘Cred că astfel de acțiuni ar fi devastatoare pentru relațiile noastre bilaterale’, a avertizat șeful diplomației ruse.

El a spus că știe de recomandarea unei comisii a Parlamentului European privind susținerea financiară a forțelor antiguvernamentale în Federația Rusă, dar că aceasta nu are caracter juridic obligatoriu.

‘Să vedem cum va acționa Comisia Europeană. Sperăm să existe oameni rezonabili acolo’, a adăugat Lavrov. Dar acesta nu este singurul exemplu de amestec în afacerile interne pe calea finanțării celor care se opun guvernului în exercițiu, a afirmat Lavrov, invocând legea recent promulgată de președintele american Barack Obama cu privire la sprijinirea libertății presei în Ucraina, în care există o secțiune ce vizează Federația Rusă, formulată în același spirit, și care prevede alocarea a aproximativ 60 milioane de dolari (forțelor ruse de opoziție).

‘I-am avertizat pe omologii noștri că nu vom accepta astfel de acțiuni’, a afirmat Lavrov, reiterând că aceste acțiuni ar putea fi devastatoare pentru relațiile bilaterale ruso-americane.

După o perioadă de tensiuni între Moscova și Washington ca urmare a rolului Rusiei în criza ucraineană, recenta vizită a secretarului de stat american John Kerry (la 12 mai) la Soci, unde s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin și cu ministrul de externe Serghei Lavrov, a fost văzută de Kremlin ca semnul unei posibile destinderi în relațiile dintre cele două țări.

După cum a relatat CNN, la întâlnirea dintre Kerry și Putin a fost ‘spartă gheața’, dar în față e un drum lung de parcurs pentru îmbunătățirea relațiilor bilaterale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult