Acasa InternationalGeopolitica Avertismentul Rusiei după Summitul NATO

Avertismentul Rusiei după Summitul NATO

scris de A.P.
10 afisari

Rusia a avertizat sâmbătă că va reacționa în cazul în care UE va adopta noi sancțiuni economice împotriva sa, avertismentul Moscovei intervenind după acordul de principiu anunțat vineri în acest sens de Uniunea Europeană ca urmare a rolului Federației Ruse în criza ucraineană.

Avertismentul Rusiei după Summitul NATO

Avertismentul Rusiei după Summitul NATO

‘Dacă noua listă de sancțiuni a UE devine efectivă, va fi fără nicio îndoială o reacție din partea noastră’, a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat, citat de AFP.

Ambasadorii statelor membre ale UE au ajuns vineri la un acord de principiu pentru a impune noi sancțiuni economice Rusiei, țară acuzată de implicare directă în conflictul din estul Ucrainei.

Moscova a criticat faptul că UE a luat o astfel de decizie, în timp ce la Minsk, capitala Republicii Belarus, era anunțat vineri un acord de încetare a focului între trupele Kievului și separatiștii proruși.
”Uniunea Europeană (…) trimite de fapt un semnal de susținere directă ‘părții beligerante’ de la Kiev, care nu este mulțumită de rezultatul întâlnirii de la Minsk”, adaugă ministerul rus în comunicatul său.

Diplomația de la Moscova consideră totodată că ‘Uniunea Europeană, în loc să caute insistent modalități de a lovi economia statelor ei membre și a Rusiei, ar face mai bine să susțină refacerea economică a regiunii Donbas’, în estul Ucrainei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult