Acasa InternationalGeopolitica Brexit: Liderul UKIP, Nigel Farage, și-a anunțat demisia

Brexit: Liderul UKIP, Nigel Farage, și-a anunțat demisia

scris de B.C.R
13 afisari

Liderul partidului eurofob și antiimigrație UKIP, Nigel Farage, a anunțat luni că demisionează, informează AFP, Reuters și DPA.

 Nigel Farage

Nigel Farage

‘Nu am fost niciodată și n-am vrut niciodată să fiu un politician de profesie. Scopul meu în politică a fost să scot Marea Britanie din Uniunea Europeană. Prin urmare, mi se pare corect să renunț acum să mai fiu liderul UKIP‘, a declarat el, într-o conferință de presă.

Farage a declarat despre perioada petrecută în politică că nu a dorit niciodată să fie un politician de carieră, adăugând însă că „Deşi uneori dură, a fost cu siguranţă ceva ce a meritat”.

„Acum mă simt că am făcut partea mea (…) Aşa că simt că ar fi corect că să-mi dau demisia din funcţia de lider al UKIP,” a mai afirmat Farage.

El a mai spus că este sigur că Marea Britanie va părăsi UE, dar ţara are nevoie de un prim-ministru care nu ne va „trăda”. Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP) este o formaţiune eurosceptică şi antiimigraţie care a militat puternic pentru ieşirea Regatului Unit din UE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult