BREXIT. Ziua Z

scris de D.P.
8 afisari

Campania pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană și-a recăpătat avansul asupra taberei rivale „Out” (afară) înaintea referendumului de joi asupra apartenenței la UE, potrivit unui sondaj YouGov pentru ziarul The Times miercuri, informează Reuters.

referendum-brexitGrupul politic favorabil ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană are un avans de cel puţin un punct procentual faţă de susţinătorii rămânerii ţării în Blocul comunitar, conform celor mai recente sondaje de opinie, difuzate miercuri după-amiază, informează site-ul agenţiei Reuters.

Potrivit unui sondaj al Institutului Opinium, grupul politic favorabil ieşirii Marii Britanii din UE are o susţinere de 45%, în timp ce mişcarea care susţine rămânerea ţării în comunitatea europeană este creditată cu 44%.

Sondajul precedent, efectuat sâmbătă, arăta un scor de 44% pentru ambele grupuri politice.

Un alt sondaj, difuzat de Institutul TNS, relevă că 43% dintre respondenţi sunt favorabili ieşirii ţării din UE, în timp ce 41% se opun iniţiativei.

În ultimele săptămâni, tabăra favorabilă ieşirii Marii Britanii din UE a obţinut progrese, dar nu depăşise niciodată ca popularitate grupul politic care pledează pentru menţinerea ţării în Blocul comunitar.

Marea Britanie organizează joi referendum pe tema apartenenţei la Uniunea Europeană.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult