Ca pe timpul Sovietelor. Putin trage cu "arme nucleare" | Ziua Veche
Acasa InternationalGeopolitica Ca pe timpul Sovietelor. Putin trage cu “arme nucleare”

Ca pe timpul Sovietelor. Putin trage cu “arme nucleare”

scris de L.M.
2 afisari

Vladimir Putin a condus vineri, în persoană, exerciţii de anvergură ale forţelor nucleare ruse, a anunţat sâmbătă, la Moscova, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Dmitri Peskov, informează RIA Novosti.Lid

Ca pe timpul Sovietelor. Putin trage cu “arme nucleare”

‘Tirurile de antrenament de vineri s-au derulat sub comanda şefului suprem al armatei şi preşedintelui rus Vladimir Putin’, a declarat purtătorul de cuvânt în faţa jurnaliştilor. Potrivit acestuia, este vorba de primele exerciţii de o asemenea amploare din istoria Rusiei moderne. ‘Vladimir Putin a controlat în persoană funcţionarea sistemelor automate de legătură şi a noilor algoritmi de comandă a forţelor nucleare. Toate elementele triadei nucleare ruse – aviaţia cu rază lungă de acţiune, submarinele şi trupele terestre – şi-au îndeplinit misiunile de antrenament’, a adăugat Dmitri Peskov.
Trupele balistice strategice ruse (RVSN) au lansat cu succes, vineri, o rachetă balistică intercontinentală Topol de pe cosmodromul Plesseţk, situat în regiunea Arhanghelsk. Submarinul nuclear rus Sviatoi Georgii Pobedonosseţ a lansat o rachetă balistică din Marea Ohoţk, care şi-a distrus ţinta dintr-un poligon din nordul Rusiei.
Bombardierele strategice Tupolev Tu-160 şi Tu-95 au lansat patru rachete de croazieră care şi-au atins ţintele din poligonul Pemboi în republica Komi. În plus, militarii au doborât pentru prima dată o rachetă de croazieră în acelaşi poligon, prin intermediul sistemelor de apărare antiaerienă Panţir-S.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult