Acasa InternationalGeopolitica Casa Albă despre implicaţiile discursului lui Netanyahu din Congres

Casa Albă despre implicaţiile discursului lui Netanyahu din Congres

scris de D.P.
14 afisari

Casa Albă a afirmat că este improbabil ca apropiatul discurs al premierului israelian Benjamin Netanyahu din Congresul SUA să complice convorbirile în curs cu Iranul privind dosarul său nuclear, relatează Reuters.

Netanyahu‘Nu ar trebui să se întâmple acest lucru, pentru că comunitatea internațională este unită în demersul de a urma o soluționare diplomatică a preocupărilor comunității internaționale privind programul nuclear al Iranului’, a declarat Josh Earnest, purtător de cuvânt al Casei Albe, într-un briefing de presă.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni că discursul pe care urmează să-l susțină a doua zi în Congresul american privind programul nuclear iranian nu își propune să fie un semn de lipsă de respect pentru președintele american Barack Obama.

Discursul, care a provocat o distanțare publică între cei doi lideri, ar fi menit ‘să vorbească clar despre un acord potențial cu Iranul care ar putea amenința existența Israelului’, a declarat Netanyahu într-un discurs susținut la principalul grup de lobby pro-israelian american, Comitetul pentru afaceri publice americano-israeliene (AIPAC).

‘Am obligația să ridic tonul în fața acestor pericole atâta timp cât mai pot fi evitate’, a spus premierul israelian.

Benjamin Netanyahu a elogiat cu acest prilej și rezistența alianței dintre SUA și Israel. ‘Vă aflați aici pentru a spune lumii întregi că anunțul privind sfârșitul relației cu SUA nu este doar prematur, ci fals’, a spus prim-ministrul israelian.

Alianța istorică dintre cele două țări ‘va rezista’ dezacordului privind Iranul, a dat asigurări șeful guvernului israelian.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult