Acasa InternationalGeopolitica Summit-ul NATO: Ce a discutat Poroșenko cu liderii occidentali (update)

Summit-ul NATO: Ce a discutat Poroșenko cu liderii occidentali (update)

scris de D.P.
10 afisari

UPDATE: Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a anunţat că un plan pentru un armistiţiu în estul separatist al Ucrainei urmează să fie semnat vineri, la Minsk, şi că NATO îi susţine pe membrii săi care sunt pregătiţi să furnizeze asistenţă militară Ucrainei.

„Mâine, la Minsk, urmează să fie semnat un document care prevede etapele implementării unui plan de pace pentru Ucraina. Prevederea-cheie a acestui plan este un armistiţiu”, a declarat Poroşenko.

Liderii separatiştilor proruşi au anunţat, la rândul lor, pe site-ul oficial, că sunt dispuşi să ordone vineri încetarea focului, în cazul unui acord la Minsk.

Summitul NATO s-a deschis, joi, la Newport (Marea Britanie) pe fondul tensiunilor cu Rusia, acuzată de agresiune militară în Ucraina. 60 de şefi de stat şi de Guvern discută despre criza ucraineană.

Președintele ucrainean s-a întâlnit cu liderii SUA, Marii Britanii, Franței, Germaniei și Italiei. Reuniunea are loc în ajunul deschiderii oficiale a summit-ului NATO din Țara Galilor.

Întâlnirea lui Poroșenko cu liderii occidentali. Foto: Agerpres

Întâlnirea lui Poroșenko cu liderii occidentali. Foto: Agerpres

Potrivit Agerpres, la discuții participă președinții american și francez, Barack Obama și François Hollande, cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic David Cameron și premierul italian Matteo Renzi.

După un scurt raport informativ referitor la situația actuală din estul Ucrainei, Poroșenko și liderii occidentali au analizat planul de pace anunțat de președintele rus Vladimir Putin.

Butoiul cu pulbere din Ucraina este subiectul principal al summitului NATO de la Newport, care va reafirma sprijinul pentru Kiev și va accentua presiunile asupra Moscovei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult