Acasa InternationalGeopolitica Ce a discutat Putin cu Petro Poroşenko sub ochii lui Merkel

Ce a discutat Putin cu Petro Poroşenko sub ochii lui Merkel

scris de M.A.B.
9 afisari

Vladimir Putin şi omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, au convenit asupra trimiterii unui emisar special rus la Kiev, pentru negocieri privind soluţionarea crizei din Ucraina, în cursul întrevederii cu ocazia ceremoniilor din Normandia, relatează agenţia ucraineană UNIAN.

Ce a discutat Putin cu Petro Poroşenko sub ochii lui Merkel

Ce a discutat Putin cu Petro Poroşenko sub ochii lui Merkel

Potrivit UNIAN, Poroşenko a anunţat această decizie după întâlnirea cu Putin, la castelul din Benouville. El a declarat că negocierile ar putea începe duminică, pe 8 mai, şi a apreciat că începutul unui dialog cu Rusia este „un pas bun”.

Noul preşedinte ucrainean a relatat, de asemenea, că a discutat cu omologul rus despre Crimeea, anexată de Rusia în urma unui referendum. „Subiectele discutate au fost complicate şi nici reacţia (lui Putin) la întrebarea mea privind Crimeea nu a fost una simplă”, a afirmat Poroşenko.

Preşedintele rus şi omologul său ucrainean Petro Poroşenko s-au întâlnit, vineri, pentru prima oară, cu prilejul ceremoniilor consacrate împlinirii a 70 de ani de la debarcarea aliaţilor în Normandia.

Cei doi oficiali „şi-au strâns mâinile şi au discutat normal. Este vorba despre un schimb normal şi serios între doi lideri”, a afirmat o sursă din anturajul preşedintelui francez, precizând că la reuniune a participat şi cancelarul german Angela Merkel.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, preşedintele rus şi omologul său ucrainean au convenit asupra necesităţii încetării confruntărilor militare în estul Ucrainei. „În cursul unei scurte discuţii, Vladimir Putin şi Petro Poroşenko s-au pronunţat în favoarea încetării cât mai rapide a vărsării de sânge în sud-estul Ucrainei”, a declarat Peskov.

„Cei doi preşedinţi s-au pronunţat în favoarea încetării tuturor activităţilor militare, atât cele ale armatei ucrainene, cât şi cele ale susţinătorilor federalizării Ucrainei”, a adăugat el.

Această primă întâlnire dintre Vladimir Putin şi Petro Poroşenko, ales la 25 mai şi care va fi învestit oficial sâmbătă, este „un progres fragil” pentru a se ajunge la o soluţie politică la criză.

4 comentarii

CONGO 07-06-2014 - 06:44

„reacţia (lui Putin) la întrebarea mea privind Crimeea nu a fost una simplă”

Mai intai a inceput sa tuseasca si sa faca niste tumbe mari in timp ce se uita la mine patrunzator dar cu ochii inchisi si a izbucnit in lactimi, dupa care a adormit lasat mai pe o parte doar intr-un picior, desi sughita fara oprire.

pathfinder 07-06-2014 - 11:32

Presedintele Ucrainei trebuia sa evite sa dea mana cu Putin!
Diplomatic … cum altfel?

Mircea 07-06-2014 - 13:27

Vesti proaste pentru patriotarzii romani care ii pupa in fund pe rusi:

Noul presedinte ucrainean a declarat, in cursul ceremoniei de investitura, ca va refuza orice „compromis” cu Rusia in privinta orientarii europene a tarii sale si asupra apartenentei Crimeei la Ucraina, potrivit Mediafax.”

Mai sunt si alte vesti proaste dar deocamdata nu le am in scris. Urmeaza la articol.

BULA 07-06-2014 - 14:10

Putin i-a zis lui Poroşenko ceva despre Polonium 210, daca tot ii pupa pe polonezi in kur.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult