Acasa InternationalGeopolitica Ce i-a spus Merkel lui Putin la întâlnirea de la Soci

Ce i-a spus Merkel lui Putin la întâlnirea de la Soci

scris de B.C.R
27 afisari

Cancelarul german Angela Merkel și-a exprimat marți, în cadrul întâlnirii de la Soci cu președintele rus Vladimir Putin, îngrijorarea în legătură cu informațiile privind violențele împotriva homosexualilor în Rusia, în special în Cecenia, transmite DPA.

Putin ar trebui „să se folosească de influența sa” în Cecenia pentru a se pune capăt abuzurilor, a spus Merkel în cadrul unei conferințe de presă alături de președintele rus.

Cancelarul german a vorbit de asemenea despre rolul important al organizațiilor nonguvernamentale în cadrul societății civile și a spus că cetățenii ar trebui să aibă dreptul de a se aduna și de a demonstra.

„Garantarea dreptului de a demonstra este parte a societății civile”, a afirmat Merkel.

În altă ordine de idei, Putin a declarat că Rusia condamnă folosirea de arme chimice de către oricine și își dorește o investigație detaliată și imparțială privind presupusul atac cu gaz chimic din orașul sirian Khan Shaykhun, transmite și Reuters.

„Vinovații trebuie găsiți și pedepsiți”, a spus Putin în conferința de presă comună cu Merkel după întâlnirea din stațiunea Soci de la Marea Neagră.

„Însă acest lucru nu poate fi făcut decât după o investigație imparțială”, a mai afirmat el.

„O soluție în Siria poate fi găsită numai prin mijloace pașnice și sub egida Națiunilor Unite”, a adăugat Putin.

Răspunzând unei întrebări, liderul de la Kremlin a afirmat că acuzațiile conform cărora Rusia s-a amestecat în alegerile prezidențiale de anul trecut din SUA sunt bazate pe zvonuri și că Moscova nu își dorește ca puteri străine să se implice în politica rusă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult