Acasa InternationalGeopolitica Ce mai zice Putin despre catastrofa aeriană din Ucraina

Ce mai zice Putin despre catastrofa aeriană din Ucraina

scris de A.B.
2 afisari

Nimeni nu ar trebui să utilizeze prăbușirea avionului de linie malaezian Boeing 777 în Ucraina pentru a-și atinge propriile scopuri politice egoiste, a declarat duminică seara președintele Rusiei, Vladimir Putin, citat de agenția de presă RIA Novosti.

Vladimir Putin interzice folosirea limbajului obscen în cărţi, muzică sau filme

Vladimir Putin i

‘În legătură cu evenimentele tragice care s-au produs deasupra Donețkului, aș vrea încă o dată să vorbesc despre modul în care Rusia se raportează la evenimentele care se petrec în Ucraina. Noi nu o dată am chemat părțile beligerante să pună capăt vărsării de sânge și să se așeze la masa negocierilor’, a afirmat președintele rus, într-un interviu la postul de televiziune Rossia-24.

‘Pot spune cu toată convingerea că, dacă la 28 iunie acțiunile militare nu ar fi fost reluate în Ucraina, această tragedie cu siguranță nu ar fi avut loc’, a subliniat el, atrăgând atenția că ‘nimeni nu ar trebui și nu are dreptul de a folosi această tragedie pentru a-și atinge propriile scopuri politice egoiste’. ‘Astfel de evenimente ar trebui să unească oamenii, nu să-i dezbine’, a mai spus Putin.

‘În ceea ce o privește, Rusia va face tot ceea ce depinde de ea pentru ca diferendul din estul Ucrainei să treacă din faza sa actuală militară în faza discuțiilor la masa tratativelor prin mijloace exclusiv diplomatice și pașnice’, a indicat liderul rus.

Vladimir Putin a mai afirmat că ancheta prăbușirii avionului malaezian în Ucraina ar trebui să se deruleze sub egida ICAO (Organizația Internațională a Aviației Civile) și că trebuie făcut totul pentru a asigura siguranța experților internaționali la locul accidentului. ‘Astăzi acționează deja acolo reprezentanți ai Donbasului, Donețkului, ai Ministerului pentru Situații de Urgență al Ucrainei, experți malaezieni. Dar aceasta nu este suficient’, a remarcat președintele rus.

‘Este important ca la locul catastrofei aeriene să acționeze o echipă completă de experți sub egida ICAO, a unei comisii internaționale corespunzătoare. Trebuie făcut totul pentru a asigura securitatea deplină și absolută a acesteia, pentru a asigura coridoarele umanitare necesare’, a afirmat Putin.

Cauzele catastrofei aeriene nu sunt deocamdată clare, scrie RIA Novosti, amintind că din luna aprilie trupele guvernamentale ucrainene desfășoară o operațiune militară în această zonă ‘împotriva locuitorilor Donbasului care s-au revoltat împotriva loviturii de stat din februarie’, când președintele Viktor Ianukovici a fost destituit de parlament în urma unor ample acțiuni de protest.

În cadrul acestei operațiuni, forțele ucrainene utilizează aviația militară, artileria și lansatoare de rachete multiple, conform agenției de presă ruse. Tehnica militară din dotarea armatei ucrainene datează din epoca URSS, astfel încât utilizarea ei astăzi ar putea duce la repetarea tragediei aeriene din 2001, când un avion de pasageri rusesc a fost doborât deasupra Mării Negre.

Atunci o rachetă S-300 a doborât un Tu-154, pe ruta Tel-Aviv-Novosibirsk, în timpul unor aplicații ale unităților antiaeriene ale armatei ucrainene. Toate cele 78 de persoane — 66 de pasageri, dintre care majoritatea cetățeni israelieni, plus 12 membri ai echipajului — au murit.

De cealaltă parte, Kievul, Occidentul și SUA susțin că avionul de linie malaezian cu 298 de persoane la bord a fost doborât la 17 iulie de o rachetă rusească sol-aer din cadrul complexului ‘Buk‘ în zona controlată de rebelii proruși.

25 comentarii

UnUL 21-07-2014 - 09:58

Ce să zică Putin? Minciuni, ca de obicei.

BULA 21-07-2014 - 12:35

Tu minti de ingheata apa, la ordin. Esti gurau platit.

UnUL 21-07-2014 - 15:47

Ce naiba e ăla un „gurau”, rusofilul lui pește?

pathfinder 21-07-2014 - 16:28

Unul care face gura.
E cuvant din piz-DEX-ul oltenesc…

UnUL 21-07-2014 - 16:30

Merci pentru lămurire: cum nu folosește nici diacritice, mă băgase în ceață.

Cioxe 22-07-2014 - 00:37

E UnNul asa ca tine , identic, caruia-i place s-o ia in gura !

Cioxe 22-07-2014 - 00:39

Stai linistit, cine s-arunce banii p’o comedie ca asta !

Cioxe 22-07-2014 - 00:34

NULule, babornitza ta o sa se mire la iarna ce cocosel tare ai !
Nu de potentza…de frig !

Mircea 21-07-2014 - 14:06

‘Pot spune cu toată convingerea că, dacă la 28 iunie acțiunile militare nu ar fi fost reluate în Ucraina, această tragedie cu siguranță nu ar fi avut loc”

Are dreptate dragutul de el si are si sustinatori. E clar ca daca fascistii ukrainieni prelungeau armistitiul, indiferent daca unii dintre pasnicii separatisti se mai scarpinau cu degetul pe tragaciul mitralierelor gasite pe strada, avionul nu era doborit. Se discuta putin (un an, doi , trei dar ce mai conteaza ?) pina ce lumea se obisnuia si cu trecerea celor doua republici in componenta Rusiei mama. Apoi in apropierea lor apareau alti pasnici separatisti care ocupau cladirile fascistilor de la Kiev. Urmau alte discutii si pina la urma in loc de Ukraina fascista ne trezeam la frontiera cu Rusia pacifista. Cum in „fosta”Ukraina sunt vreo 400000 de romani nu este exclus ca ei sa-si aminteasca de faptul ca au rude in Romania fascista, rude care ard de nerabdare sa se elibereze de fascism, Un referendum si……

Cioxe 22-07-2014 - 00:30

hai siktir ba imputzitule !

Mircea 21-07-2014 - 14:11

‘Astăzi acționează deja acolo reprezentanți ai Donbasului, Donețkului, ai Ministerului pentru Situații de Urgență al Ucrainei, experți malaezieni. Dar aceasta nu este suficient’

Cita dreptate are dragutul de el . Nu e suficient asa este. Mai trebuie discutat cu mult calm pe la ONU, prin Consiliul de securitate….ce mai conteaza 2 – 3 luni in plus ? Vine iarna, avem nevoie de gaze si Putin ni le ofera mai ieftin dar sa nu renuntam la discutii pentru citeva cadavre si un avion care nu trebuia sa treaca pe acolo.

Ionel 21-07-2014 - 14:34

Cu ce te incalzeste daca estul Ucrainei e la rusi sau la ucrainieni? Cu ce? In definitiv Buceacul tot la ei ramane, Bucoovina ca e la unii sau altii e acelasi lucru, petrolul de la Marea Neagra chiar nu mai conteaza la cine umfla conturile(rusi sau ucrainieni).

pathfinder 21-07-2014 - 16:27

„Bucoovina ca e la unii sau altii e acelasi lucru”
Sa o crezi matale mai nea Ioane.
Vorbesti prostii mai mari ca tine, ca sa folosesc o figura de stil.
Ce ti-as trage o palma ca sa te trezesti: evident alta figura. De stil!

Matale faci comparatie intre modul in care-si trateaza cetatenii Romania (de orice origini etnice ar fi ei) si modul in care-si trateaza cetatenii Ucraina?
Pai sa nu-ti dea omu’ cu ciocanu’ peste degetele alea cu care tastezi aberatiile astea?!?

Si asta nu-i singurul aspect nea Ionele, ar mai fi multe altele in care Romania este mult, mult peste Ucraina.
Deocamdata ma opresc aici.

Rusine sa-ti fie!

Ionel 21-07-2014 - 17:06

Ai ajuns sa-i plangi pe ucrainieni ca pierd teritorii? Chiar in halul asta? Vezi ca si astazi ucrainienii emit titluri de proprietate de aiurea in Bucovina si Buceac in timp ce liberalii ( basisti )ai dumitale ii plang pe nazistii de la Kiev. Se destrama? Foarte bine, asa avem si noi stiri la TV.

pathfinder 22-07-2014 - 10:47

Unde vezi ca-i plang pe ucraineni bai tampila?
Si ce legatura are ce am postat eu cu raspunsul tau idiot?

Cioxe 22-07-2014 - 00:28

Ionel are dreptate ba poola !
Iesi tu in strada ca sa spui ca aia ne-au ”ciupit” citziva buni km 2 ?
Rusii au prea mare rabdare cu vagabonzii aia .
Si eu cu tine , ba kokarule !

UnUL 22-07-2014 - 11:38

Nu-l lua în seamă, domnule Pathfinder: bâiguie și el ceva nedefinit. fără cap și fără coadă, dar „împănat” cu excremente. CA DE OBICEI.

Mircea 21-07-2014 - 14:15

„‘Este important ca la locul catastrofei aeriene să acționeze o echipă completă de experți sub egida ICAO, a unei comisii internaționale corespunzătoare.”

Ce inseamna comisie CORESPUNZATOARE ? Ne explica el dar sa discutam in liniste sa nu ne lasam dusi de val.

digital 21-07-2014 - 19:50

hahaha!
nato asigură protecția ukrainei!
păi dacă era așa stabilea culoare sigure de zbor, monitorizate și securizate de către radarele aeriene nato, 24/24!

Tache 21-07-2014 - 23:03

Concluzie eronată, indusă cu premeditare în cazul catastrofei Malaysia Airlines MH17

Indicarea ca sursă a dezastrului o rachetă Buk-1 M, lansată de forțele de autoapărare, nu a fost o eroare ci ceva premeditat, menit să ascundă modul de operare și pe făptuitorii reali ai acestui atentat terorist.

În articolul anterior am demonstrat că lansarea unei rachete sol-aer sau aer-aer pentru doborârea avionului Malaysia Airlines MH17 ar fi fost depistată și înregistrată de armata ucraineană, de americani (prin avioanele AWACS dotate echipamente pasive de detecţie ESM patrulează de câteva luni în spațiul aerian al României, al R. Moldova, sudului Ucrainei și deasupra Mării Negre ). Mai precis, toți ar fi trebuit să depisteze faptul că și un complex antiaerian Buk-1 a încadrat avionul Malaysia Airlines MH17, înainte chiar ca racheta să apuce să fie lansată.

Fiind o zonă de conflict militar, situată la granița Rusiei cu Ucraina, sistemele de cercetate de radiolocație ale armatei ruse n-aveau cum să lipsească din apropierea graniței cu Ucraina. Și ele sunt de câteva luni acolo, având harta completă a emisiilor radar ale tuturor complexelor de rachete AA ucrainene amplasate în zonă. Dacă avionul malaezian ar fi fost doborât de presupusul complex de rachete AA și el aparținea armatei Ucrainei, Rusia ar fi prezentat din primul moment înregistrările complete ale sistemelor de cercetate de radiolocație care atestau acest lucru.

Avionul E-3 AWACS al NATO patrulează și el de trei luni în apropierea graniței de sud a Ucrainei, având o autonomie de zbor de 10 ore la fiecare ieșire, zburând la înălţimea de 9.000 m. Echipamentele de cercetare ale acestui avion acoperă o suprafaţă de 300.000 metri pătraţi, adică jumătatea estică și sudică a Ucrainei. Pe lângă radar, avioanele AWACS mai au la bord si echipamente pasive de detecție ESM (Electronic Support Measures) care depistează emisia radarelor avioanelor și a bateriilor de rachete AA din zonă până la o distanță de 500-600 km.

În cele câteva luni de patrulare neîntreruptă, AWACS a obținut harta completă a emisiilor de radiolocație a Donbassului și cea de dincolo de graniță, adică în Rusia. Și nu avea cum să nu sesizeze cu câteva zile înainte funcționarea unui complex de rachete Buk-1 care nu lucra în rețeaua de apărare AA integrată a armatei ucrainene, prin urmare ar fi aparținut forțelor de autoapărare. AWACS-ul având capacitatea să utilizeze împotriva lui contramăsuri electronice, adică bruiaj. Dacă Malaysia Airlines MH17 ar fi fost doborâtă de o rachetă lansată de un complex Buk-1 operat de forțele de autoapărare, SUA ar fi prezentat din primul moment înregistrările complete ale echipamentelor pasive de detecție ESM de la bordul avionului AWACS. Același lucru este valabil și în cazul armatei ucrainene.

Cum este prezentată de media și de oficialii occidentali situația, în legătură cu catastrofa aviatică a zborului Malaysia Airlines MH17 ? Toată lumea afirmă că avionul ar fi fost doborât de o rachetă lansată de un complex Buk-1 operat de forțele de autoapărare, acuzând Rusia. Deși armata ucraineană are o mare densitate de sisteme de rachete cu rază medie de acțiune în zonă, de exemplu regimentul 156 rachete AA (cu divizioanele dispuse la Donețk și Luhansk ) înzestrat cu sisteme Buk-M1.

Și această atitudine acuzatoare a apărut înainte ca președintele Obama să anunțe, fără nicio dovadă, ca sigură ipoteza doborârii avionul cu o rachetă sol-aer, lansată din regiunea controlată de forțele de autoapărare din estul Ucrainei. Deși SUA și Ucraina nu au făcut nici până acum dovada lansării niciunei rachete sol-aer din regiunea de conflict militar Donețk. Totodată opiniei publice, ca și companiei aeriene Malaysia Airlines i se ascunde faptul că SUA și Ucraina aveau în zonă toate instrumentele de depistare și înregistrare pentru a dovedi că o rachetă trasă de forțele de autoapărare a doborât acest avion.

Înaintea lui Obama, a mai fost o declarație, extrem de relevantă pentru identificarea cauzei care a condus la această catastrofă, care nici n-a fost băgată în seamă de media occidentală. Referindu-se la motivul prăbușirii cursei Malaysia Airlines MH17, efectuată de avionul Boeing 777, înmatriculat 9M-MRD vicepreședintele SUA Joe Biden a afirmat că acesta a fost explodat cu intenție în aer : „Not an accident. Blown out of the sky.” Formularea e cât se poate de relevantă, întrucât Biden nu spune că avionul ar fi fost lovit sau doborât de o rachetă (hit, shoot down by missile ) indiferent cine ar fi lansat-o.

La câteva ore de la producerea ei, Biden înclina să pună catastrofa pe seama unei bombe de mici dimensiuni, programate să explodeze la bord, atunci când avionul evolua în spațiul aerian al zonei din estul Ucrainei, controlate de forțele de autoapărare. Anume în cabina de pilotaj, fapt ce pune echipajul în incapacitatea de a mai controla avionul. Producând și depresurizarea aparatului la o altitudine de 10.600 m, unde temperatura este de – 40-50 de grade C iar presiunea de 10 ori mai mică decât la nivelul solului. Astfel că fără cuplarea măștii de oxigen nimeni nu ar fi fost conștient sau chiar viu la contactul avionului cu solul. Chiar și în cazul în care, printr-o minune, la contactul cu solul avionul n-ar fi luat foc.

Valentin Vasilescu

UnUL 21-07-2014 - 23:17

Trecuși de la Mândrășescu la Vasilescu: cealaltă față a aceluiași Janus bifrons.

Titircă Inimăbună 21-07-2014 - 23:33

si ce mai zice Mandrasescu?

AVIOANELE SUNT COAPTE IN RUSIA ???

Cioxe 22-07-2014 - 00:20

Zice Ahhhh…. ca e la ma-ta !

Cioxe 22-07-2014 - 00:18

Iata cum arata declaratia unui OM cu scaun la cap !
Probabil ca ne-ar fi restituit si Closhca aia daca nu-i aduceam amerecanii-n coasta .
Ce aduc salbaticii aia innafara de razboi si paguba ?
Uitati-va la anormalu’ ala de McCaine !

briel 22-07-2014 - 03:42

Ce se mai intampla pe Planeta Albastra:
+ s-a trecut de numarul 500 de palestinieni morti in Gaza
+ in Nigeria organizatia Boko Haram (islamisti) au omorat 2053 civili in ultimele sase luni, preferential crestini si au aruncat in aer numeroase biserici; eforful continua.
+ peste 700 de morti in Syria, in decursul a 48 de ore – joi si vineri – ISIS creeaza continuu job-uri de gropari
+ si my personal favourite – Malaysia Airlines diverts flight from Ukraine – to Syria, ca-i mai sigur

http://www.smh.com.au/world/malaysia-airlines-diverts-flight-from-ukraine–to-syria-20140721-zvgya.html#ixzz389ZWSIrh

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult