Acasa InternationalGeopolitica Cinci centrale nucleare franceze, survolate din nou de drone

Cinci centrale nucleare franceze, survolate din nou de drone

scris de D.S.S.
37 afisari

Cinci centrale nucleare din Franța au fost survolate din nou de drone vineri seara, ceea ce ridică la 15, în mai puțin de o lună, numărul acestor survoluri misterioase față de care autoritățile păstrează discreția, informează sâmbătă AFP.

Cinci centrale nucleare franceze, survolate din nou de drone

Cinci centrale nucleare franceze, survolate din nou de drone

Aparatele au fost reperate vineri între orele locale 19:00 (18:00 GMT) și miezul nopții (23:00 GMT), anunță France Presse.
Instalațiile vizate de drone au fost centralele din Penly și Flamanville (Normandia, din nord-vestul Franței), cele din Saint-Laurent-des-Eaux și Dampierre-en-Burly (centru) și cea din Fessenheim (Alsacia, est), cea mai veche centrală nucleară din Franța.
Ministerul de Interne și Jandarmeria nu au dorit să facă vreun comentariu, la solicitarea AFP, și nici grupul EDF, care gestionează cele 19 centrale nucleare din Franța, nu a dorit să confirme informațiile.
Centrala Penly mai fusese ținta unui survol efectuat joi seara, într-un incident care a vizat și centrala Golfech, din sud-vestul țării.
Dispozitivele n-au fost neutralizate, „deoarece nu reprezentau o amenințare directă” pentru securitatea instalațiilor, a anunțat un purtător de cuvânt al Jandarmeriei.
Survolul centralelor nucleare este interzis în Franța pe o rază de cinci kilometri și sub 1.000 de metri altitudine. El este pasibil de o pedeapsă de un an de închisoare și o amendă de 75.000 de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult