Acasa InternationalGeopolitica Cine va fi noul şef al Pentagonului după demisia lui Hagel

Cine va fi noul şef al Pentagonului după demisia lui Hagel

scris de D.S.S.
4 afisari

Ministrul american al apărării Chuck Hagel a demisionat, a declarat luni un oficial american din domeniul apărării, precizând că președintele american Barack Obama i-a acceptat demisia, informează Reuters.

Chuck Hagel, seful Pentagonului, se întâlneşte cu Mircea Duşa şi Victor Ponta

Chuck Hagel, seful Pentagonului

Chuck Hagel va rămâne în funcția de șef al Pentagonului până la numirea unui succesor, a precizat oficialul.

Hagel, care a încercat să-și îmbunătățească relațiile cu Congresul SUA după o confirmare controversată în 2013, și-a prezentat scrisoarea de demisie după discuții îndelungate cu Barack Obama începute în luna octombrie, au precizat surse oficiale.

Veteran al războiului din Vietnam, Chuck Hagel a demisionat după înfrângerea zdrobitoare a democraților la alegerile de la jumătatea mandatului din 4 noiembrie, în urma cărora republicanii au preluat conducerea Congresului.

Barack Obama i-a acceptat demisia. ‘Un succesor va fi numit în scurt timp, însă Hagel va rămâne în funcția de ministru al apărării până când înlocuirea sa va fi confirmată de Senatul american’, a afirmat o sursă de la Casa Albă.

Michelle Flournoy, fost secretar adjunct al apărării, figurează în rândul potențialilor succesori menționați de cotidianul New York Times. Jack Reed, senator democrat din Rhode Island și fost membru al unei unități de elită de parașutiști, și Ashton Carter, fost secretar adjunct al apărării, sunt și ei menționați ca potențiali înlocuitori ai lui Hagel.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult