Acasa InternationalGeopolitica Clauza Aleph, declanșată de guvernul israelian pentru prima dată în 50 de ani, de la războiul de Yom Kippur

Clauza Aleph, declanșată de guvernul israelian pentru prima dată în 50 de ani, de la războiul de Yom Kippur

scris de D.S.S.
358 Afisari

Cabinetul politico-militar al Israelului a votat pentru introducerea clauzei Aleph, a raportat pe 8 octombrie observatorul militar israelian Serghei Auslander.

Prime Minister Benjamin Netanyahu, Defense Minister Yoav Gallant, and IDF Chief of Staff Herzi Halevi

Prime Minister Benjamin Netanyahu, Defense Minister Yoav Gallant, and IDF Chief of Staff Herzi Halevi

Aleph a fost pus în vigoare pentru prima dată din 1973, după războiul de la Yom Kippur. Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au oficial mână liberă pentru operațiuni militare, cu obligația de a raporta situația conducerii politice a țării.

Nu se știe încă dacă IDF va desfășura o operațiune militară terestră în Fâșia Gaza. Deocamdată, israelienii se limitează la lansarea de atacuri cu rachete asupra țintelor islamiste din regiune.

„ Avem obiective pentru următoarele 12 ore: să punem capăt intrărilor din Gaza, să preluăm controlul asupra ei și să distrugem toți teroriștii de pe teritoriul nostr ”, a declarat purtătorul de cuvânt al IDF, Richard Hecht.

Conducerea militaro-politică a Israelului a declarat deja Fâșia Gaza zonă închisă, solicitând populației să părăsească acest teritoriu.

Furnizarea de energie electrică, combustibil și alte bunuri a fost oprită. În plus, armata israeliană a început să-și evacueze populația din orașele și satele de lângă Gaza.

Deși israelienii nu au reușit să-și elibereze complet teritoriul de militanții Hamas, luptele sunt în desfășurare în comunitatea Magen.

În dimineața zilei de 7 octombrie, Hamas a efectuat unul dintre cele mai mari acte de agresiune împotriva Israelului. Militanții, sub acoperirea atacurilor cu rachete, au pătruns în sudul Israelului, unde au început să terorizeze populația locală. Civili au fost masacrați, torturați și răpiți; cel puțin 100 de israelieni au fost luați de islamiști pe teritoriul lor ca ostatici.

Sute de cetățeni sunt considerați dispăruți, mii sunt răniți. Israelul, ca răspuns la agresiune, a lansat operațiunea de combatere a terorismului „Iron Swords”, în timpul căreia a început să distrugă masiv țintele Hamas din Gaza.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult