Acasa InternationalGeopolitica Conspiraţie la nivel mondial împotriva lui Netanyahu

Conspiraţie la nivel mondial împotriva lui Netanyahu

scris de M.A.B.
10 afisari

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că există ‘un efort uriaș, la nivel mondial’ ca el să piardă alegerile de săptămâna viitoare din țara sa, relatează Reuters, citând afirmații difuzate marți de media israeliană.

Benjamin Netanyahu

Benjamin Netanyahu

Postul de radio al armatei, care a difuzat comentariile făcute luni de Benjamin Netanyahu în fața unor susținători ai Likud, le-a interpretat ca o referire la finanțarea străină pentru organizațiile care militează pentru o schimbare de guvern în Israel.

Partidele politice din Israel nu au voie să primească bani direct de peste hotare în timpul unei campanii electorale. ONG-urile care exprimă puncte de vedere politice pot însă să beneficieze de astfel de fonduri, iar consultanți americani i-au consiliat pe candidații israelieni ani de zile.

‘Este o cursă foarte strânsă. Nimic nu este garantat, pentru că există un efort uriaș, global, de a face să cadă guvernul Likud‘, a spus Netanyahu, care a primit aplauze îndelungi săptămâna trecută în Congresul SUA pentru un discurs care milita împotriva unui nou acord nuclear cu Iranul dorit de administrația președintelui Barack Obama.

Vizita a avut loc la invitația conducerii republicane a Congresului, provocând nemulțumirea Casei Albe și a aleșilor democrați. Netanyahu a fost acuzat că încearcă să intervină în politica americană, iar republicanii — că încearcă să sporească șansele de realegere ale premierului israelian.

Likud și formațiunea Uniunea Sionistă de centru-stânga sunt cot la cot în sondajele de opinie înaintea votului de la 17 martie, Netanyahu fiind perceput de către comentatorii politici ca având o șansă mai bună de a forma o coaliție de guvernare după scrutin.

Pe măsură ce alegerile se apropie, ‘Netanyahu simte presiunea… trage în toate direcțiile’, a declarat liderul Uniunii Sioniste, Isaac Herzog.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult