Acasa InternationalGeopolitica Coreea de Nord amenință SUA cu un război nuclear

Coreea de Nord amenință SUA cu un război nuclear

scris de C.P.
2 afisari

Coreea de Nord amenință SUA cu un război nuclear. Un înalt responsabil militar nord-coreean a declarat că ținta rachetelor atomice sunt Casa Albă și Pentagonul, acuzate de exacerbarea tensiunilor din Peninsula coreeană.

Coreea de Nord amenință SUA cu un război nuclear.

‘Dacă imperialiștii americani ne amenință suveranitatea și supraviețuirea, trupele noastre vor lansa rachete nucleare asupra Casei Albe și a Pentagonului, care sunt sursa tuturor relelor’, a declarat Hwang Pyong-so, directorul Biroului de politică generală din cadrul armatei, într-un discurs pronunțat duminică și transmis luni la televiziunea de stat.

Viceamiralul Hwang Pyong-so a avertizat că țara sa va lansa o rachetă cu încărcătură nucleară împotriva unui important oraș din SUA, în cazul în care Washingtonul continuă să submineze suveranitatea țării, a relatat cotidianul oficial nord-coreean Rodong Sinmun.

Nu este prima dată când Phenianul amenință cu tiruri nucleare Statele Unite sau bazele lor din Pacific. Totuși, în opinia experților, Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC, Coreea de Nord) nu a pus încă la punct o rachetă balistică intercontinentală capabilă să atingă continentul american.

Coreea de Nord a realizat trei teste nucleare, dar după toate semnalele nu dispune încă de tehnica de miniaturizare necesară pentru instalarea unei bombe nucleare pe o rachetă, menționează France Presse.

13 comentarii

Mircea 28-07-2014 - 16:43

Altul care e atacat de americani. Aia nu si-au pus mintea cu bunicu si cu tata asa ca ameninta si el in speranta ca nu-l ia nimeni in serios. Gargara pentru flaminzii care urla de fericire ca au un asa conducator curajos.

Mircea 28-07-2014 - 16:45

bunicul

UnUL 28-07-2014 - 17:07

Vezi să nu ajungă rachetele lor până acolo! De altfel până acum cele mai multe au făcut „fâs!”.

digital 28-07-2014 - 21:10

pullettele ăsta seamănă cu tine mă, latră și suge ..lla!

Cioxe 29-07-2014 - 23:33

Tantalau’ sef…. Jong are simtzul umorului !
Tu il ai doar p’ala al omorului .

UnUL 29-07-2014 - 23:58

Mda: își omoară rudele și asta îl amuză copios.

Cioxe 30-07-2014 - 23:30

Omoara cozile topor ca tine, bey cracanatule !

Cioxe 30-07-2014 - 23:29

Foarte bine, si eu il amenintz p’un bou de vecin ca-i sparg moaca si…. uraaaa… sa vezi ce s-a potolit gushteru’ !

BULA 30-07-2014 - 23:50

Sunt curios daca sistemele antiracheta ale americanilor ar fi capabile sa dea jos rachetele nord-coreenilor, in caz de ceva. Ca vad ca americanii ameninta Rusia, care are tehnica nucleara mult mai avansata.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult