Acasa InternationalGeopolitica CRIZA IMIGRANŢILOR: Noua rută a migraţiei

CRIZA IMIGRANŢILOR: Noua rută a migraţiei

scris de R. C.P.
0 afisari

Uniunea Europeană (UE) este îngrijorată de faptul că traficanţi de migranţi ar putea deschide o nouă rută către Italia, dinspre Albania, în cazul închiderii frontierelor în Balcani, afirmă oficiali europeni, relatează Reuters în pagina electronică.

refugiati sirieni„Există un risc ca ruta către Albaia şi Italia să devină o nouă rută în iarnă”, a declarat un oficial UE de rang înalt pentru Reuters.

Premierul albanez Edi Rama a participat la mini-summitul găzduit duminică de către preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker.

Însă Italia, o ţară aflată în prima linie a migraţiei în sudul Uniunii, pe rura maritimă dinspre Libia, nu a fost invitată la această conferinţă a Balcanilor.

Aproximativ 500.000 de oameni, inclusiv numeroşi sirieni şi irakieni, dar şi asiatici, au ajuns în Grecia, pe ruta maritimă dinspre Turcia, în primele zece luni ale lui 2015, potrivit unor date UE. Cei mai mulţi au trecut în Macedonia, în calea lor către Germania, pe ruta care trece prin Croaţia sau Ungaria.

Însă Ungaria şi-a închis frontierele, alte state se gândesc la măsuri similare, iar zeci de mii de migranţi sunt blocaţi în Balcani în condiţii meteorologice care se înrăutăţesc.

Ruta pe mare către Italia, deşi barată de munţii dintre Grecia şi Albania, ar putea oferi un drum mai rapid, dar mai periculos.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult