Acasa InternationalGeopolitica Cum infiltreaza Statul Islamic jihadisti in Europa

Cum infiltreaza Statul Islamic jihadisti in Europa

scris de D.P.
20 afisari

Jihadisti din Statul Islamic (SI) sosesc in Europa la bordul barcilor pline de refugiati si de imigranti ilegali care ajung pe continent dupa ce traverseaza Marea Mediterana.
isis jahadist islamUn consilier al guvernului libian, Abdul Basit Haroun, a declarat pentru BBC ca Statul Islamic ascunde militanti islamisti printre miile de imigranti care se imbarca avand ca destinatie Europa, potrivit Agerpres.
Haroun spune ca a obtinut aceste informatii in urma discutiilor pe care le-a purtat cu proprietarii de barci din zonele din nordul Africii controlate de militantii jihadisti. Oficialul libian sustine ca Statul Islamic le permite sa continue operatiunile de trimitere de imigranti ilegali in schimbul a 50% din veniturile pe care le obtin de pe urma fiecarui transport de imigranti.

Cargourile cu refugiaţi, CAL TROIAN pentru Europa ?

ONU estimeaza ca numai in acest an circa 60.000 de oameni au incercat sa traverseze Marea Mediterana. Se crede ca peste 1.800 de oameni si-au pierdut viata doar in 2015 in timp ce incercau sa ajunga in Europa, dat fiind ca ei calatoresc adesea in barci nesigure si supraaglomerate. Intr-un interviu cu BBC Radio 5 live Investigates, Haroun a declarat ca Statul Islamic folosesc barcile „pentru oamenii lor pe care vor sa-i trimita in Europa, dat fiind ca politia europeana nu stie cine face parte din Statul Islamic si cine este refugiat”.
Adesea, militantii jihadisti stau separat de alti imigranti si nu le este teama de traversarea pe mare, spune Haroun, care adauga ca sunt „100% in favoarea Statului Islamic”. Oficialul libian a avertizat totodata ca jihadistii planuiesc comiterea de atacuri in Europa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult