Acasa InternationalGeopolitica Cum s-au contrat Kerry și Lavrov pe situația din Ucraina

Cum s-au contrat Kerry și Lavrov pe situația din Ucraina

scris de A.H.
9 afisari

Secretarul de stat american John Kerry a respins duminică denegarea omologului său rus Serghei Lavrov asupra implicării Moscovei în conflictul ucrainean, în timpul unei convorbiri telefonice între cei doi.

Discuţii telefonice Kerry-Lavrov

Discuţii telefonice Kerry-Lavrov (foto: globalpost.com)

În cursul acestei convorbiri, șeful diplomației ruse i-a „cerut lui John Kerry să ordone subordonaților săi să nu mai împiedice OSCE să-și desfășoare activitatea”, a declarat într-un comunicat Ministerul rus al Afacerilor Externe, citat de Agerpres.

Departamentul de Stat, într-un raport separat comunicat de un înalt responsabil, a explicat că John Kerry i-a „cerut ministrului Lavrov să oprească trimiterea de arme grele și tirurile de rachete și artilerie din Rusia spre Ucraina și să înceapă să ajute la dezescaladarea conflictului”.

„El nu a acceptat denegarea ministrului Lavrov cu privire la faptul că armele grele din Rusia contribuie la conflict”, a notat acest responsabil american.

Moscova a acuzat vineri Statele Unite că sprijină Kievul și „partajează responsabilitatea vărsării de sânge” în estul Ucrainei, unde au loc lupte intense între separatiști și forțele guvernamentale, amintește AFP.

Aceste lupte — care au loc în jurul locului unde au căzut resturile Boeingului 777 Malaysia Airlines, foarte probabil doborât în zbor de o rachetă la 17 iulie — complică activitatea la fața locului a experților Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa /OSCE/, în ciuda unei fragile încetări a focului stabilită în jurul sitului.

„Este important să se obțină o încetare a focului în zona de conflict din Ucraina și să se înceapă negocierile între părțile aflate în conflict în conformitate cu acordul de la Geneva” încheiat în aprilie, au convenit Lavrov și Kerry în timpul conversației telefonice, potrivit versiunii ruse a conversației.

Șeful diplomației ruse a anunțat de asemenea că Rusia a invitat din nou observatorii OSCE să vină la posturile de frontieră din Donețk și Gukovo.

Observatori din partea OSCE au vizitat deja la 15 iulie aceste posturi situate de-a lungul frontierei ruso-ucrainene și atașați militari străini au examinat locul unde au căzut mai multe obuze trase de pe teritoriul Ucrainei.

30 comentarii

BULA 28-07-2014 - 10:19

Americanii mint de ingeata apele. Sor sa-i atraga de partea lor pe europeni, intr-un mare razboi contra Rusiei. Ei stiu ca Rusia e depasita net de NATO, la armanent clasic si ca numar de soldati. Se bazeaza pe faptul ca rusii nu vor avea curajul sa apese pe butonul nuclear (sinucidere colectiva !), dar merg la risc. Se joaca cu ruleta ruseasca.

BULA 28-07-2014 - 10:20

Spera sa-i atraga de partea lor pe europeni….

Mircea 28-07-2014 - 10:45

Cu butonul nuclear stai linistit, nu te mai panica atita. Nu risca nimeni existenta vietii pe pamint. Pericolul vine de la dictaturile care au arme nucleare (vezi Coreea de Nord) nu de la state democratice care in afara de presedinti mai au si parlamente.

BULA 28-07-2014 - 11:08

Recunosti ca in Rusia nu e dictatura, ca e condusa democratic.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-07-2014 - 11:15

RUSIA …OAZA …DEMOCRATZIEI ! ! !

@RED . Z V : chiar este toata LUMEA ,
in concediu !

Mircea 28-07-2014 - 12:01

Nu e dictatura in Rusia dar presedintele lor are puteri prea mari iar cind el spune ce vrea si a doua zi parlamentul (Duma) voteaza in deplina unanimitate atunci inseamna ca Rusia mai are cite ceva de invatat. Totusi e pe calea cea buna.
Spre deosebire de rusi in SUA Congresul l-a fortat pe Nixon sa demisioneze, l-a anchetat si l-a umilit pe Clinton pentru un banal sex oral acceptat de femeiusca si i-a pus suficiente talpi lui Obama ca sa intelegi si tu unde emai mare democratie.

BULA 28-07-2014 - 13:37

In SUA conduce un grup restrans de oligarhi, cei mai multi fiind evrei (ca si in Rusia, unde oligarhii sunt tot evrei). Presedintele SUA e actor, interpreteaza un rol, ca sa dea bine la prostii de acolo, care sunt aburiti zi si noapte cu vorbe de duh despre democratie. „Freedom” pe toate gardurile, din vorbe numai.

Mircea 28-07-2014 - 13:53

BULA
Pe mine m-ai convins 🙂
Urmeaza sa-i convingi pe prostii aia din SUA ca sunt condusi de o marioneta, ca la ei nu e democratie ci in Rusia, ca dolarul lor e in declin fata de rubla, ca nu ei ci Rusia e super-putere, ca nu ei au PIB-ul mai mare ci rusii, ca oligarhii lor sunt evrei (te asigur ca nu-i intereseaza dar tu informeaza-i) si in final intreaba-i de ce mama dracului nu fug toti in Rusia ? Prosti, prosti, da macar la intrebarea asta iti raspund precis.

UnUL 28-07-2014 - 15:48

Remarcabil răspuns, domnule Mircea. dar tare mi-e teamă că Bulă (ce nick bine ales!) nu se poate detașa de fixațiile și idiosincraziile lui.

BULA 28-07-2014 - 11:11

Sa fii convins ca se va ajunge la razboi nuclear, daca rusii nu fac fata cu armamentul clasic. Asa prevede doctrina militara la ei, ca se vor folosi si armele nucleare in caz ca nu merge altfel, la un atac masiv din exterior.

Mircea 28-07-2014 - 12:11

Ai o obsesie si eu nu sunt medic. Inainte ca rusii sa nu faca fata la armele clasice trebuie ca cineva sa-i atace. Intelegi domnu profesor, trebuie mai intii sa fie atacati. Deocamdata eu vad ca rusii sunt in Ukraina nu ukrainienii in Rusia. Rusii mor de dragul situatiei din Ukraina nu Ukraina isi apara cu pasnici insurgenti minoritatea din Rusia.
De cind s-a infiintat NATO a avut mult mai multe situatii sa-i atace pe pasnicii rusi dar nu au facut-o si nici nu au motive s-o faca decit daca rusii ii ataca, intelegi domnu profesor ?
Tarile occidentale i-au pus in genunchi pe rusi ECONOMIC nu militar si razboiul economic o sa-i ingroape si mai rau pe rusi daca nu renunta la spaimele lor asa ca mai lasa bombele alea sa se odihneasca in pace.

BULA 28-07-2014 - 15:08

Rusia chiar e atacata de americani, prin marionetele de la Kiev, aduse la putere prin lovitura de stat. Americanii au dorit sa provoace un razboi intre intre cele doua componente ale fostei URSS (Rusia si Ucraina), sa slabeasca Rusia si sa atraga Europa intr-un razboi mondial contra Rusiei.
Americanii nu au ce sa caute in spatiul ex-sovietic, sa stea la ei acasa, ca au destule colonii (inclusiv Canada, care le e supusa in totalitate). Au dus multe razboaie pe teritoriul altor tari, nu au avut bombardamente si distrugeri la ei acasa. Dar daca se iau de o super-putere nucleara ca Rusia, vor avea distrugere totala chiar la ei, de le va iesi infatuarea pe nas.

Mircea 28-07-2014 - 15:29

Lovitura de stat a fost depasita prin alegeri recunoscute chiar si de catre Rusia. Acum Ukraina are un presedinte legitim care multumita si Rusiei a promis orientarea tarii spre UE. (si daca Rusia insista sa se „apere” pe terotiriul Ukrainei urmeaza foarte probabil si orientarea spre NATO). Ultimele demisii ii permit lui Porosenko sa declanseze alegeri anticipate si sa schimbe si parlamentul care era de pe vremea demisului deci chestia cu atacarea Rusiei s-a dus. Acum Rusia ataca.

urbos 28-07-2014 - 16:26

Totusi trebuie remarcat ca muistul circumcis „Mircea” a descoperit ca in democratie exista Parlamentul, nu doar un presedinte sifilitic, care sa fie „garantu” statului de drept, cum scrie la scriptura basista.
Te dau aia afara parazit usturoiat.

BULA 28-07-2014 - 10:25

Romanii sa nu-i iubeasca pe ucrainieni, ca teritorii romanesti (sudul Basarabiei, Insula Serpilor, nordul Bucovinei) sunt la Ucraina, nu la Rusia. Stiti ce viraje au facut ucrainienii cu noi, cu Insula Serpilor si platoul continental al Marii Negre, respectiv cu Canalul Bâstroe.

Mircea 28-07-2014 - 10:41

Domnu profesor, nu le da sfaturi romanilor pina nu pui mina pe istorie.
– insula Serpilor NOI AM CEDAT-O la „rugamintea” rusilor pe baza de proces verbal semnat de un secretar de stat.
– Ukraina a acceptat arbitrajul international si a pierdut o mare parte din platoul continental in favoarea noastra (de dl. Bogdan Aurescu care a reprezentat Romania la proces ai auzit ?) Daca rusii ocupa Ukraina o sa ne spuna „nu noi am acceptat arbitrajul asa ca platoul continental e al nostru.”

Ionel 28-07-2014 - 10:52

Si in timp ce Ucraina mobilizeaza toti barbatii romani si ii trimit special in locurile cele mai grele pentru a fi masacrati(tradiitii sovietice ) presedintele Romaniei isi afirma sprijinul neconditionat. Disparitia barbatilor unei minoritati pe cale de disparitie duce la extinctia acelei minoritati si in timp ce soselele se bocheaza in Ucraina calaii basisti si liberali se intalneau pentru unificarea bandelor si impartirea ciolanului.

Mircea 28-07-2014 - 12:25

Nu amesteca lucruri care nu au legatura intre ele. Nu TOTI barbatii romani sunt mobilizati ci doar cei apti (adica o parte din cei tineri) si in plus Ukraina a declarat mobilizarea PARTIALA nu totala. Presedintele Romaniei isi afirma sprijinul fata de Ukraina nu fata de mobilizare.
Ce legatura este intre blocarea soselelor din Ukraina si calaii basisti si liberali nu inteleg.

UnUL 28-07-2014 - 12:44

Păi nici nu prea ai ce înțelege, domnule Mircea. Ionel aberează non-stop, brodând în jurul celor 3-4 idei fixe ale lui.

Mircea 28-07-2014 - 12:48

UnUL
Sper sa-si clarifice cite putin. Atita timp cit nu foloseste argumente contondente si mi se adreseaza direct ii raspund.

BULA 28-07-2014 - 11:06

Nu noi am acceptat, ci marionetele manevrate de evrei si de americani.
Am fost condusi de evrei corciti (Iliescu, Constantinescu, Basescu). Unii erau cu stramosi din Basarabia, unde evreii erau cata frunza si iarba.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-07-2014 - 11:19

…Jacoove-Jacoove …o sefardisi RAU !
Mega mitt behinderu ist LIVE?
Martzi , ziua …la dermato-venerice !
Hallo-Hallo PERIDOLUL 35/45 picaturi in
PERIOADA …actuala !

BULA 28-07-2014 - 13:30

Dupa anul 1945, Romania a fost condusa de corciturile khazare venite cu tancurile sovietice din Basarabia. Sefarzii au fost sfatuiti sa spele putina si au plecat pe unde s-a putut (in Venezuela – aia mai saraci, sau in Vest – aia cu banet).

Ca sa nu te mai iei tot timpul de nevasta-mea, pe care nici n-o cunosti, iti dau voie sa pui si tu botul la „savarina” ei, sa te convingi ca e sanatoasa. Labagiule !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-07-2014 - 14:50

Jacoove -Jacovee …oferi si tu o ,, SAVARINA ”
fara …contzinut ! In urma …histererectomiei de care ai si tu o ,,PARTE” .
Dupa cat timp , ai acceptat ca Mega sa fie ,,tratata oncologic ?
Dobitock sinistru ai evaluat tu radioamator , starea ei de sanatate, si ai determinat ca cancerul de col uterin este o ,,consecintza a combinari dintre clammidea si o …alta bacterie .
Curat de la …MICIURIN , citire!
E …LIBER la NEBUNI . pe forum?

BULA 28-07-2014 - 15:14

Esti nulitate totala din punct de vedere al cunostintelor medicale. Si mai grav e ca nu ai capacitatea sa gandesti. E mai destept gugustiucul meu decat tine.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-07-2014 - 15:21

Jacoove-Jacoove ,neaparat ar trebui sa te prezint la astia de la Washington… …
sa te angajeze acusica , merita ulterior !
Sa invetze studentzii , cum arata un creer in TABULLA RASSA (M).
PS ; Cred ca si …behinderu ar …merge !
Exceptia ; GUGU stiuka !
(Mega , mai ofera …meditatii?)

CONGO 28-07-2014 - 14:30

RUSIA E KAPUT!

A court in the Hague has awarded shareholders in the defunct Russian oil company Yukos the largest compensation package to date.
The Court of Arbitration said Russia should pay $50bn (£29.5bn) in damages.

BULA 28-07-2014 - 15:18

Sa fii sigur ca atunci cand se va apasa pe butonul nuclear, cateva rachete cu capete multiple vor lovi Israelul. O sa va iasa pe kur toata neobrazarea.

Mircea 28-07-2014 - 15:31

Si Israelul a atacat Rusia ?

Antibasistul 28-07-2014 - 16:08

Putin trebuie sa fie mare cretin sa le dea 50 bn. $, jiidanilor de la fosta Yukos!!!
NU-I cretin!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult