Acasa InternationalGeopolitica Iațeniuk a anunţat când va fi semnat acordul politic Ucraina – UE

Iațeniuk a anunţat când va fi semnat acordul politic Ucraina – UE

scris de A.H.
5 afisari

Prim-ministrul ucrainean, Arseni Iațeniuk, a anunțat sâmbătă, într-un mesaj difuzat de televiziuni, că partea politică a acordului de asociere între Ucraina și Uniunea Europeană va fi semnată la 21 martie – informează AFP.

Prim-ministrul ucrainean, Arseni Iațeniuk, si președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy

‘Am avut o întâlnire cu președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy‘, a spus Iațeniuk, care s-a întors vineri dintr-un turneu în Europa și Statele Unite. ‘Am căzut de acord ca partea politică a acordului de asociere între Ucraina și Uniunea europeană să fie semnată în timpul summitului din 21 martie‘, a declarat el, adăugând că partea economică va fi semnată ‘mai târziu’.

Partea economică din acest acord este cea pe care fostul președinte Viktor Ianukovici a refuzat să o semneze la sfârșitul luni noiembrie a anului trecut, scrie AFP. Refuzul său a declanșat mișcarea de contestare care a condus la înlăturarea sa. În momentul respectiv, susținătorii apropierii de Rusia estimau că partea economică ar crea importante dificultăți pentru industria ucraineană, puternic integrată în economia rusă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult