Acasa InternationalGeopolitica Kamala Harris cere interzicerea armelor de asalt în SUA

Kamala Harris cere interzicerea armelor de asalt în SUA

scris de Misu Andrei
70 Afisari

foto: facebook

„Trebuie să luăm în serios acest lucru. Întreaga naţiune trebuie să înţeleagă şi să aibă o anumită empatie pentru a înţelege că asta se poate întâmpla oriunde, în orice comunitate care iubeşte pacea. Şi trebuie să fim alături unii de alţii şi să vorbim deschis despre motivul din care trebuie să nu mai fie aşa”, a mai spus Kamala Harris.

În aceeaşi zi, vicepreşedinta ceruse reinstituirea unei interdicţii a armelor de asalt la nivel naţional, relatează dpa, preluată de Agerpres. Câteva ore mai târziu, într-un scurt discurs în centrul oraşului Highland Park, ea a transmis condoleanţe din partea preşedintelui Statelor Unite, Joe Biden.

„Ştiţi că aveţi o întreagă naţiune care vă iubeşte mult şi este alături de voi. Aceasta este o comunitate incredibil de unită. Ştiu asta. Şi această persoană va fi adusă în faţa justiţiei, însă asta nu va şterge ceea ce s-a întâmplat. Şi suntem aici, cu voi şi alături de voi”, a spus ea.

Înainte de sosirea vicepreşedintei, guvernatorul de Illinois, J.B. Pritzker, a susţinut interzicerea în statul respectiv a armelor de asalt şi a încărcătoarelor cu capacitate mare şi a făcut apel la o acţiune similară la nivel federal.

„Avem nevoie urgent de o reglementare federală a armelor de război şi a încărcătoarelor de mare capacitate, folosite numai pentru omoruri în masă. Illinois nu este o insulă şi chiar cu unele din cele mai stricte legi din ţară privind armele, statul nostru nu este mai sigur decât statul cu cele mai slabe legi – multe dintre acestea sunt vecine cu Illinois „, a insistat oficialul într-un comunicat.

Comentariile făcute de Harris şi Prizker au avut ca fundal o dezbatere naţională privind omorurile în masă şi eforturile de control asupra armelor.

Contracandidatul guvernatorului la alegerile de la toamnă, senatorul de stat Darren Bailey, nominalizat de Partidul Republican, este un susţinător fervent al dreptului la arme şi se opune reglementărilor în acest domeniu. Marţi, el şi-a continuat încercările de a reveni asupra unor comentarii făcute după atacul din Highland Park, când a difuzat pe Facebook o înregistrare video în care se ruga pentru victime şi pentru forţele de ordine, dar cerea „să trecem peste asta şi să sărbătorim”.

Într-un mesaj pe Twitter, Bailey cere acum publicului „să se angajeze la o reacţie mai bună faţă de bolile mintale în Illinois şi în toată ţara”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult