Acasa InternationalGeopolitica Kerry şi Lavrov – acord armistiţiu în Siria

Kerry şi Lavrov – acord armistiţiu în Siria

scris de B.C.R
20 afisari

Secretarul de Stat american John Kerry a anunţat faptul că a ajuns înpreună cu omologul său rus Serghei Lavrov la un acord provizoriu asupra condiţiilor unei încetări a ostilităţilor în Siria, adăugând că există în continuare aspecte nerezolvate, relatează Reuters în pagina electronică.

kerry-lavrov„Am ajuns la un acord provizoriu de principiu asupra prevederilor unei încetări a ostilităţilor, care poate începe în zilele următoare”, a declarat Kerry, la Amman, într-o conferinţă de presă comună cu Nasser Judeh, ministrul iordanian de Externe Nasser Judeh.

Kerry a declarat că a discutat cu Lavrov duminică, anterior, şi că şi-au exprimat speranţa ca preşedinţii american Barack Obama şi rus Vladimir Putin să discute, în zilele următoare, pentru a finaliza acest acord provizoriu de principiu.

Ambele părţi „completează în continuare detalii”, a mai spus şeful diplomaţiei americane.

Secretarul de stat american a adăugat, potrivit AFP, că ‘cei doi președinți (rus și american, respectiv Vladimir Putin și Barack Obama) ar putea să discuta cât mai curând posibil (…) pentru punerea în aplicare’ a acestui regim de încetare a focului.

‘Suntem mai aproape acum de o încetare a focului’, a dat asigurări șeful diplomației americane în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său iordanian Nasser Judeh.

Kerry și Lavrov, care au avut și sâmbătă o discuție telefonică pe acest subiect, sunt principalii artizani ai acordului obținut recent la Munchen în cadrul Grupului internațional de sprijin pentru Siria (ISSG). Cele 17 țări membre ale acestui grup, între care SUA, Rusia, Iran, Arabia Saudită, Turcia, dar și organizații precum Uniunea Europeană și ONU au convenit la Munchen asupra unei încetări a ostilităților în Siria, care teoretic ar fi trebuit să intre în vigoare vineri, 19 februarie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult