Acasa InternationalGeopolitica Kim Jong-Un a ajuns cu trenul în Vietnam, pentru summitul dintre Statele Unite şi Coreea de Nord

Kim Jong-Un a ajuns cu trenul în Vietnam, pentru summitul dintre Statele Unite şi Coreea de Nord

scris de C.S.
21 afisari

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a ajuns marţi în Vietnam, pentru summitul cu preşedintele american Donald Trump, care va avea loc în perioada 27-28 februarie în capitala ţării, Hanoi, relatează BBC.

Kim Jong-Un a ajuns în oraşul Dang Dong, situat la frontiera dintre China şi Vietnam. Liderul nord-coreean a parcurs distanţa dintre Phenian şi Dang Dong cu trenul, urmând să fie preluat de o maşină care să îl ducă în Hanoi.

Liderul nord-coreean a fost întâmpinat în gară cu un covor roşu, gărzi ceremoniale şi o mulţime formată din persoane care fluturau steaguri.

Din primele informaţii, Kim Jong-Un călătoreşte împreună cu sora sa, Kim Yo-Jong şi unul dintre negociatorii săi principali, fostul general Kim Yong-Chol.

Secretarul american de Stat Mike Pompeo a ajuns marţi în capitala Vietnamului, Hanoi. Mike Pompeo a fost emisarul lui Donald Trump pentru îmbunătăţirea relaţiei cu Coreea de Nord şi a efectuat mai multe vizite oficiale în Phenian pentru negocieri cu oficialii nord-coreeni.

Preşedintele SUA, Donald Trump, urmează să sosească marţi după-amiază în Vietnam, cu o zi înainte de summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

Kim Jong-Un şi Donald Trump se vor întâlni în capitala Vietnamului, Hanoi, pe 27-28 februarie, pentru un nou summit, organizat la opt luni după cel din Singapore, care a fost prima întrevedere a unui preşedinte american în funcţie cu un lider al Coreei de Nord. Cei doi lideri vor continua negocierile pe tema denuclearizării Peninsulei Coreea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult