Acasa InternationalGeopolitica Kim Jong-Un, întâmpinat de Vladimir Putin, la un cosmodrom din estul Rusiei

Kim Jong-Un, întâmpinat de Vladimir Putin, la un cosmodrom din estul Rusiei

scris de M.A.B.
259 Afisari

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a fost întâmpinat de președintele rus Vladimir Putin la gara cosmodromului Vostochny din regiunea Amur aflată estul Rusiei, relatează publicația rusă Kommersant și agențiile de presă de stat Interfax și TASS.

Întâlnirea lor are loc în clădirea de instalare și testare, unde se asamblează noua rachetă rusească Angara.

„Vă mulțumim că ne-ați invitat și ne-ați primit cu căldură, în ciuda programului dumneavoastră încărcat”, a declarat Kim Jong Un la întâlnirea cu Putin.

„Sunt foarte bucuros să vă văd, mai ales că au avut loc astfel de evenimente: a 75-a aniversare a fondării republicii, a 70-a aniversare a victoriei în Marele Război de Eliberare, a 75-a aniversare a stabilirii relațiilor diplomatice”, a răspuns președintele Rusiei.

Cei doi lideri au inspectat cosmodromul rus, „cu explicații oferite de șeful Roscosmos, Iuri Borisov, și de directorul general al Centrului pentru exploatarea infrastructurii spațiale terestre, Nikolai Nestechuk”, se precizează într-un mesaj publicat pe site-ul Kremlinului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS