Acasa InternationalGeopolitica Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu Volodimir Zelenski și a asigurat Kievul de sprijinul României

Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu Volodimir Zelenski și a asigurat Kievul de sprijinul României

scris de Misu Andrei
81 Afisari

Klaus Iohannis a avut marți o convorbire telefonică cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în care a reafirmat sprijinul României față de fiecare cetățean care sosește în țara noastră. 

Foto: Administrația Prezidențială

„Am discutat cu președintele Zelenski despre situația critică din Ucraina. România va continua să aibă grijă de fiecare cetățean care sosește în țara noastră. Peste 125 de camioane cu ajutoare, ambulanțe și mașini de pompieri din România și alte state membre ale UE au sosit în Ucraina prin intermediul hub-ului umanitar din Suceava”, a scris șeful statului român pe twitter.

De altfel, în urmă cu două zile, pe 27 martie, președintele României a participat la un teleton internațional de caritate în sprijinul Ucrainei, Save Ukraine — #StopWar. Evenimentul a unit aproape întreaga lume, inclusiv mari muzicieni (Sting, Fatboy Slim), voluntari, sportivi, activiști publici și lideri politici din multe țări, care au făcut apel pentru sprijinul Ucrainei.

Alături de Klaus Iohannis, dintre liderii politici ai multor state, care s-au adresat audienței au fost președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden și președintele Poloniei, Andrzej Duda.

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis, a subliniat, într-o discuţie avută luni la Palatul Cotroceni, cu Paolo Gentiloni, Comisarul european pentru Economie, necesitatea intensificării eforturilor la nivel european pentru a acorda în continuare sprijin Ucrainei şi poporului ucrainean.

În plus, președintele Klaus Iohannis a declarat, joia trecută, înaintea Summitului NATO de la Bruxelles, că „agresorul e Rusia și noi (UE -n. red.) trebuie să construim o apărare foarte solidă pe flancul estic”.

Tot săptămâna trecută, preşedintele ucrainean a avut o intervenţie prin legătură video în faţa liderilor statelor UE reuniţi la summitul la Bruxelles, unde a evaluat prin scurte descrieri fiecare dintre aceste ţări, inclusiv România, în funcţie de modul în care sprijină Ucraina în faţa invaziei ruse.

„România ştie ce este demnitatea şi va fi cu noi în momentul crucial”, a fost remarca lui Volodomir Zelenski față de țara noastră.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai discutat la telefon cu omologul ucrainean pe 24 februarie şi pe 13 martie, potrivit Agerpres.

În aceste discuţii, şeful statului l-a asigurat pe preşedintele ucrainean de întregul sprijin al României, atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul Uniunii Europene.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult