Acasa InternationalGeopolitica Merkel avertizează Rusia

Merkel avertizează Rusia

scris de S. P.
3 afisari

Cancelarul german a avertizat Rusia asupra unor consecinţe grave pe termen lung pe care le va avea pentru Moscova o continuare a acţiunii sale în Ucraina.

Angela Merkel avertizează Rusia

Angela Merkel avertizează Rusia

„Dacă Rusia continuă pe acelaşi drum ca în ultimele săptămâni, nu va fi o catastrofă doar pentru Ucraina (…), acest lucru va dăuna de asemenea şi anume în mod masiv Rusiei, sunt convinsă, (atât din punct de vedere) economic, cât şi politic”, a declarat AngelaMerkel în faţa membrilor Bundestagului.

‘Integritatea teritorială a Ucrainei nu poate fi pusă la îndoială’, a spus cancelarul german, atrăgând atenţia că situaţia din Crimeea nu poate fi comparată cu cazul Kosovo din Balcani.

Angela Merkel a avertizat totodată că Rusia riscă să fie grav afectată din punct de vedere politic şi economic dacă refuză să-şi schimbe poziţia în criza din Ucraina.

‘Doamnelor şi domnilor, dacă Rusia continuă să acţioneze în acelaşi mod ca în ultimele săptămâni, aceasta va fi o catastrofă nu doar pentru Ucraina’, a declarat ea în discursul rostit în parlament.

‘Nu, nu vom vedea acest lucru, în calitate de vecini ai Rusiei, doar ca pe o ameninţare. El nu va schimba numai relaţia Uniunii Europene cu Rusia. Nu, acest lucru ar afecta grav şi Rusia din punct de vedere economic şi politic’, a mai spus cancelarul german.

15 comentarii

urbos 13-03-2014 - 12:23

A iesit si scroafa din cotet. Spera ca-si face scroafa campanie pentru pop ularii ei imputiti.

UnUL 13-03-2014 - 12:43

C u r Bubos, de ce ții să demonstrezi de fiecare dată că ești tâmpit și mârlan? Te credem cu toții : este atât de evident încât nu e nevoie de demonstrații repetate.

Tache 13-03-2014 - 13:00

Stiri :

1. Duminică începe referendumul de la Veneto (regiune administrativă din Italia, în care intră 7 provincii, inclusiv Veneţia, Verona şi Padova). Separarea de Italia este susţinută de aproximativ 65% din pop.ulaţia regiunii. Şi opinia publică a început să se gândească: oare nu este înşelată de politicienii duplicitari?

2. In urma sanctiunilor impotriva Rusiei, gazul rusesc se va vinde in Europa la acelasi pret cu cel vandut in Asia. Economia europeana nu va mai fi capabila sa concureze pe pietele globale. Pana acum Rusia a cam subventionat economia europeana.

3. Sistemul global actual se duce drakului, to hell in a basket, cum spun americanii. Procesul va fi nasol, dur, (probabil) cu niste gloante si (foarte probabil) ceva foame. Era „prosperitatii pe credit” si „civilizatiei cu manusi albe” s-a incheiat.

Daca viitorul va dauna in mod masiv Rusiei, trebuie sa se stie ca rusii sunt caliti si rezistenti, dupa anii groazei din perioada Ieltsin. Dar cum va rezista o societate multiculturala ca cea europeana ? Cat timp banii au fost suficienti arabii, pakistanezii, turcii, africanii au trait relativ pasnic cu francezii, englezii si germanii. Dar cand va fi bataie pe o bucata de paine, cum vor mai putea fi oprite razboaiele rasiale ?

pathfinder 13-03-2014 - 13:19

cipcirip-cipcirip-cipcirip

salut 13-03-2014 - 14:44

In plus pentru fiecare mc de gaz pe care Iuropa i l-ar refuza Rusiei, China cumpara doi !
Cum ziceam, victorie mare pentru Iuropa. Inca vreo doua d’astea si o sa-l roage pe Putin sa-i fie sef.

digital 13-03-2014 - 15:08

cu de ăstea ții România în spate, bă?!
cred că stai în genunchi, animalule!
….gazele de șist amerloce, salvează și stabilizează Europa!
hahaha!
incinerează-te!
cu napalm!
e nobil, ca sfincteru lu vitălăul!

ValVerde 13-03-2014 - 15:29

„In plus pentru fiecare mc de gaz pe care Iuropa i l-ar refuza Rusiei, China cumpara doi !”

===

Logica de bovina.
Dupa emanatiile astea neuronale, in prezent, Rusia isi face pomana cu Europa. Ar putea sa-si trimita gazul in China inca de pe acum, dar e baiat bun….
O sa-l impacheteze si-l trimite cu valiza diplomatica in China.

UnUL 14-03-2014 - 08:39

Nătărăii ăștia nu pricep că relația e biunivocă : occidentalii depind de gazul Rusesc, dar Rusia – care aproape nu mai are industrie și trăiește doar din exporturi de resurse energetice – DEPINDE DE BANII PLĂTIȚI DE OCCIDENTALI PENTRU GAZ. Nu ar fi prea ușor pentru ruși să-și „ia conductele și să le întoarcă către China”, și nici nu e de loc sigur că chinezii ar avea nevoie de tot acest gaz și ar fi dispuși să-l plătescă la același preț.

Mikiusa 14-03-2014 - 02:54

Tache ai mare dreptate la punctul 2 si 3! Acum incepe cum spui era „Mad Max” sau care pe care! Angela Merkel poate s-o ia in mina linistita … Putin is the man! Au mai incercat nemtii ceva cu Rusia care nici nu avea gloate pentru pusti…cu rusul nu te pui nenica!

UnUL 14-03-2014 - 08:34

Asta să i-o spui lui mutu, rusnacule !

pathfinder 14-03-2014 - 08:48

E romanca din Tg. Secuiesc.
https://www.facebook.com/curlymiki

Tache 14-03-2014 - 10:00

Este Stan Petrescu in criza acuta de smecherie !

Este o tragedie, ca romanii cred in propriile lor minciuni si vor pieri din cauza asta.

Tache 14-03-2014 - 08:44

Mikiusa, mars inapoi la sticla de vodka !! Nu incepe nimic, ci se sfarseste… Cu atat mai putin sa inceapa „Mad Max”.

Racheta Mea este mai mare decat racheta Ta ! Si o cheama Vanessa…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult