Acasa InternationalGeopolitica Ministrul de externe taiwanez: China se pregătește de invadarea Taiwanului

Ministrul de externe taiwanez: China se pregătește de invadarea Taiwanului

scris de Misu Andrei
70 Afisari

Ministrul de externe al Taiwanului a declarat, marți, că exercițiile militare chineze desfășurate fără oprire în jurul insulei de la vizita lui Nancy Pelosi până acum au ca scop invadarea țării, relatează Reuters.

„China a folosit aceste exerciții pentru a pregăti invadarea Taiwanului”, a declarat Joseph Wu, îndemnând comunitatea internațională să sprijine apărarea „păcii și stabilității de-a lungul strâmtorii Taiwan”.

Joseph Wu a mai spus și că Taiwanul nu se va lăsa intimidat de exercițiile pe care China le desfășoară neîncetat de aproape o săptămână în jurul insulei, uneori chiar încălcând linia mediană a strâmtorii.

„Ei desfășoară exerciții militare la scară largă, lansări de rachete și atacuri cibernetice, o campanie de dezinformare și de coerciție economică într-o încercare de a prăbuși moralul populației din Taiwan”, a adăugat diplomatul.

Wu a făcut declarațiile în contextul tot mai tensionat rezultat după vizita șefei Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, Nancy Pelosi, la Taipei. În urma acestei vizite, pe care China a considerat-o un afront la suveranitatea sa, armata chineză a început exerciții ample și agresive în jurul Taiwanului la care nu a renunțat nici după duminică, ziua în care fuseseră programate să se încheie.

Comandamentul Estic al trupelor chineze a anunțat, luni, că va continua cu noi exerciții de asalt maritim și anti-submarin.

După vizita lui Pelosi, China a închis, de asemenea, multe dintre canalele de comunicații cu Statele Unite, inclusiv discuții pe tema schimbărilor climatice.

China nu a exclus niciodată preluarea Taiwanului prin forță, iar luni, șeful diplomației chineze, Wang Wenbin, a spus că armata chineză a desfășurat „exerciții militare normale în apele noastre, într-un mod deschis, transparent și profesionist” și a adăugat că „Taiwanul face parte din China”.

1 comentariu

lucral 10-08-2022 - 15:27

China nu va invada militar Taiwanul, il va cuceri economic.
Va submina atit marioneta cit si papusarul (SUA) pina cind acestia vor ceda picaturii chinezesti.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult