Acasa InternationalGeopolitica Moscova, despre vizita lui Zelenski la Washington: „O escaladare cu consecințe greu de imaginat”

Moscova, despre vizita lui Zelenski la Washington: „O escaladare cu consecințe greu de imaginat”

scris de Misu Andrei
97 Afisari

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, susține, în contextul vizitei președintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Washington, că acţiunile Casei Albe conduc la o escaladare cu „consecinţe greu de imaginat”.

Moscova este deranjată de sprijinul oferit de Washington Kievului pentru a se apăra de agresiunea militară rusă.

„În pofida avertismentelor noastre, la Kiev vor fi trimise sisteme de rachete antiaeriene Patriot”, a atras atenția diplomatul rus.

Deși Rusia poartă un război devastator împotriva unei țări vecine, totuși Antonov acuză Statele Unite de „acțiuni provocatoare” care „conduc inevitabil la o escaladare cu consecinţe greu de imaginat”.

„Suscită o profundă preocupare dezbaterile privind o ipotetică furnizare către ucraineni a rachetelor ATACMS şi a dronelor cu rază mare de acţiune”, a menţionat Antonov, referindu-se la un tip de armament capabil să contracareze la un grad mai avansat atacurile Rusiei împotriva Ucrainei.

Potrivit ambasadorului rus, vizita lui Zelenski la Washington denotă un „stil hollywoodian”. Această vizită „a confirmat definitiv că declaraţiile conciliante ale administraţiei (americane, n. red.) cu privire la lipsa sa de interes de a intra într-o confruntare cu Rusia nu sunt decât vorbe goale”, a acuzat el, citat de Agerpres.

„În zgomot de aplauze şi cu zâmbete sarcastice s-a declarat de fapt nevoia de a continua războiul pentru putere împotriva ţării noastre, până la victoria totală asupra noastră”, a insistat Anatoli Antonov în pofida faptului că Rusia este partea agresoare în războiul din Ucraina, declanșat de Vladimir Putin pe 24 februarie anul acesta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS