Acasa InternationalGeopolitica NATO minimalizează planul de pace anunțat de Putin

NATO minimalizează planul de pace anunțat de Putin

scris de C.S.
4 afisari

NATO a minimalizat, prin vocea secretarului general al Alianței, Fogh Rasmussen, planul de pace în șapte puncte anunțat de președintele rus Vladimir Putin. Contează faptele, nu vorbele, a explicat înaltul oficial, cu prilejul summit-ului NATO din Țara Galilor.

Rasmussen minimalizează planul lui Putin.

Rasmussen minimalizează planul lui Putin.

Rasmussen a îndemnat din nou Rusia să-și retragă trupele de la frontiera ucraineană, să înceteze livrările de arme și combatanți în Ucraina, precum și susținerea formațiunilor militare din Ucraina și să înceapă un proces politic constructiv. „Acestea ar fi pași concreți pentru soluționarea pașnică a crizei din Ucraina”, a subliniat Anders Fogh Rasmussen.

Referitor la planul concret prezentat de Putin, secretarul general al NATO a declarat: „În ceea ce privește așa-zisul „plan de pace”, în primul rând vreau să subliniez că salutăm toate eforturile îndreptate în direcția reglementării pașnice a crizei din Ucraina. Trebuie, totodată, să remarc că se ține cont de ceea ce se întâmplă în realitate. Din păcate, continuăm să fim martorii implicării Rusiei în destabilizarea situației din estul Ucrainei”.

Summit-ul din Țara Galilor va găzdui și reuniunea Comisiei NATO-Ucraina, la care este așteptat să ia parte și președintele ucrainean, Petro Poroșenko. „Va fi adoptată o declarație comună în care vor fi menționați pașii concreți în vederea întăririi parteneriatului dintre NATO și Ucraina”, a spus Rasmussen.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult