Acasa InternationalGeopolitica Negocieri de pace între militarii ruși și cei ucrainieni

Negocieri de pace între militarii ruși și cei ucrainieni

scris de C.S.
1 afisari

Primele negocieri de pace purtate direct pe front de militarii ruși și cei ucrainiei au avut loc vineri. Potrivit OSCE, aceste discuţii s-au derulat în localitatea Soledar, în regiunea Doneţk, într-o zonă aflată sub controlul armatei ucrainene.

Negocieri de pace în Ucraina.

Negocieri de pace în Ucraina.

La întâlnire au participat 76 de militari ruşi. Kievul a adăugat că negocierile au vizat aplicarea memorandumului semnat pe 20 septembrie la Minsk.

„Putem să confirmăm că am acceptat o invitaţie a părţii ucrainene cu privire la monitorizarea negocierilor preliminare între ofiţeri ruşi şi ucraineni”, a afirmat OSCE.

OSCE nu precizează dacă rebelii proruşi au participat la discuţii, însă prezenţa lor a fost confirmată de o sursă diplomatică ucraineană şi chiar de către rebeli.

Ministerul rus de Externe a dezminţit informaţiile privind participarea directă a militarilor ruşi la aceste negocieri, asigurând că punerea în aplicare a acordului de încetare a focului a fost discutată doar de către Ucraina şi rebeli.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult