Acasa InternationalGeopolitica Obama autorizează lovituri militare în Irak

Obama autorizează lovituri militare în Irak

scris de M.A.B.
8 afisari

Barack Obama a anunțat  că a autorizat lovituri militare la țintă în Irak pentru a proteja personalul american la fața locului, avertizând jihadiștii Statului Islamic că vor fi vizați dacă avansează spre Erbil, capitala regiunii autonome Kurdistan, informează AFP.

Sfaturile lui Obama pentru serviciile secrete americane

Barack Obama autorizează lovituri militare la țintă în Irak

„Noi putem acționa în mod responsabil și prudent pentru a preveni un eventual act de genocid”, a declarat Obama, anunțând că a ordonat de asemenea parașutarea de alimente pentru populația amenințată de înaintarea jihadiștilor.

Președintele american a reafirmat că nu va trimite trupe la sol, la doi ani și jumătate după retragerea soldaților americani din țară.

Vineri dimineaţa, forțele armate americane nu au procedat încă la lovituri aeriene în Irak, dar sunt pregătite după ce președintele Barack Obama a anunțat joi că le-a autorizat, informează AFP.

„Nicio lovitură aeriană nu a avut loc pentru moment, dar suntem gata să procedăm la o acțiune militară specifică dacă situația impune”, a declarat un responsabil american, sub acoperirea anonimatului. Statele Unite sunt gata să lanseze noi alimente după ce le-au parașutat pentru prima dată în noaptea de joi pentru a veni în ajutorul minorităților amenințate de jihadiști, a adăugat el.

Președintele Barack Obama a anunțat joi că a autorizat lovituri militare la țintă în nordul Irakului pentru a proteja personalul american și preveni masacrul civililor de către jihadiștii Statului Islamic. „Am autorizat lovituri specifice dacă este necesar pentru a ajuta forțele irakiene care luptă pentru… a proteja civilii”, a declarat Obama de la Casa Albă.

2 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-08-2014 - 09:04

Burracu este cel mai dezastruos Nomber ONE din istoria recenta a AMER locilor !
Pwe plan INTERPLANETAR doar QIOMBILLA il …surclaseaza!

UnUL 08-08-2014 - 11:16

Ce faci, Parpanghel, te-ai convertit la islamism și te-au numit ăștia din Statul Islamic ministru al propagandei?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult