Acasa InternationalGeopolitica Ofensivă israeliană de anvergură în Fâşia Gaza

Ofensivă israeliană de anvergură în Fâşia Gaza

scris de Matei Iliescu
16 afisari

Trei palestinieni au fost ucişi într-un raid aerian israelian asupra Fâşiei Gaza, joi, în cea de-a doua zi a unei ofensive lansate de Israel împotriva grupărilor armate din enclava palestiniană, au anunţat surse medicale locale.

Aceste decese ridică la 11 numărul palestinienilor ucişi şi la 100 numărul răniţilor în cadrul ofensivei israeliene de anvergură vizând Fâşia Gaza. Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al armatei a confirmat laconic operaţiunea, subliniind că aceasta a urmărit ‘un obiectiv din sudul Fâşiei Gaza’. Şeful operaţiunilor militare ale Hamas, Ahmad Jaabari, a fost omorât miercuri în cursul unui raid al armatei israeliene. Potrivit organizaţiei Brigăzile Ezzedin al-Qassam, braţul armat al Hamas, cei trei palestinieni ucişi joi dimineaţa circulau cu motocicleta şi făceau parte din personalul său.
Purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene Micky Rosenfeld a explicat pentru AFP că 32 de rachete tip Grad lansate din Fâşia Gaza au căzut în cursul nopţii de miercuri spre joi în sudul Israelului fără să provoace victime. Acest bilanţ include o salvă de patru rachete care au vizat joi dimineaţa un sector al oraşului Beersheva. Două proiectile au fost interceptate de sistemul Iron Dome, a precizat sursa citată.

‘Sute de poliţişti au fost desfăşuraţi în toate sectoarele sensibile ale teritoriului israelian pentru a contracara eventuale tentative de atentat palestiniene’, potrivit aceluiaşi purtător de cuvânt. Tensiunea în regiune a escaladat în contextul intensificării tirurilor cu rachete lansate din Fâşia Gaza asupra sudului Israelului şi al anunţului palestinian privind depunerea la 29 noiembrie la ONU a unei rezoluţii destinate ridicării Autorităţii Naţionale Palestiniene la rangul de stat nemembru al Naţiunilor Unite.

Israelul a amplificat la rândul ritmul acţiunilor militare avertizând că va extinde operaţiunile asupra Fâşiei Gaza şi va rupe acordurile de pace israeliano-palestiniene de la Oslo. Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a început miercuri seara o reuniune de urgenţă pentru a discuta despre escaladarea tensiunilor dintre Israel şi palestinienii din Fâşia Gaza.

76 comentarii

tomi 15-11-2012 - 12:50

==Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a început miercuri seara o reuniune de urgenţă pentru a discuta despre escaladarea tensiunilor dintre Israel şi palestinienii din Fâşia Gaza.==
Da consiliul de securitate s-a intrunit si in sfirsit dupa multi ani de declaratii demente au scos o rezolutie favorabila statului I-L, prin care se declara legitima dreptul la aparare al tarii contra atacurilor demente din ultima saptamina ale hamasului asupra populatiei civile si ale oraselor isaeliene. In decurs de o saptamina s-au tras din G-A cam 500 de rachete, motivul nu se cunoaste, se pare ca palestinienii aveau un stoc suplimentar de rachete si au considerat ca un exercitiu pe viu nu le strica. Armata noastra a dat ragaz de o saptamina acestor dementi sa inceteze jocul cu rachetele dar se pare ca nu am fost auziti de partea cealalta.
Acum urmeaza nota de plata pentru pagubele ce ne-au facut in acea saptamina de tiruri asupra IS-LULUI. Desigur ca-mi va fi inutil sa conving pe asociatii teroristilor arabi adica urbos digital si ereticul de justetea actiunii de autoaparare la care chiar si O-U ne da dreptul. Ma adresez cu aceste informatii celor de pe forum care nu sufera de paranoia si schizofrenie cum este cazul celor din cuibul legionar urbos digital ereticul. De Huhu Ciu nu pot zice nimic rau, omul este internat in stare grava in ospiciu in urma unei crize de dementa.
Revenind la toleranta si acceptarea pe decursul unei saptamini intregi sa incasezi sute de rachete peste asezarile civile, va intreb care stat ar fi asteptat atita timp fara sa raspunda in modul cel mai dur posibil? Ce credeti ca ar face R-SIA daca R-A ar trage o singura racheta Grad peste un mic orasel sovietic? Nu astept raspunsul, il stiu si eu. Cum ar reactiona R-NIA daca UNG-IA ar lansa o racheta Grad peste Timisoara? Comparati acum ridicolul situatiei ca noi trebuie sa rabdam tirul a 500 de rachete pina ripostam. Riposta noastra nu va fi usoara desigur dar ne-a trebuit prima data acordul si aprobarea actiunii din partea USA,Rusiei, ONU,Egiptului, si sint convins ca si Tanzaniei, Coastei de Fildes, Ugandei, Islandei, Vietnamului etcetcetc. ESTE RIDICOL, dar din pacate amar. Desigur ca acum vor urma mii de condamnari, cum de am indraznit sa ripostam, ce nesimtire este sa dai palma inapoi. Noi avem dreptul doar sa incasam la lovituri. Pai s-au cam dus vremurile celea, cine da in noi are de stiut cum arata iadul.
tomi

un crestin 15-11-2012 - 16:24

Daca era Turcia in locul vostru, demult nu mai exista picior de hamas in fasie

a doua racheta nu s-ar mai fi tras.

digital 15-11-2012 - 16:29

de ce inciți,creștine?!

tomi 15-11-2012 - 17:22

pentru ca nu este bou ca tine bestie- digital si gindeste pentru ca are cu ce.Tu tirnacopule nu gindesti, pentru ca nu ai cu ce. Si tu cind inciti la antisemitism bestie cum se cheama, ca vad cum te agiti si intri in criza cind iti spun ca esti legionar.Tu-ti muma-n coor vierme de mai dai din gura fac din tine ingrasaminte fecale….

digital 15-11-2012 - 17:34

tu,să taci în morții mătii nazistule!

eduard 15-11-2012 - 16:54

de ce crezi tot ce se scrie?ai fost tu acolo sa vezi 500 de rachete ca au lansat aia in israel..presa poate sa zica orice…e un act de agresiune al israelului ca intotdeauna…au furat o tara au omorat in masa palestinieni si nimeni nu le face nimic sau le reproseaza ceva…ca sa vezi si tu cine controleaza lumea la ora actuala…la cate au facut niciun lider inafara de cel al iranului nu are tupeu sa conteste vreo actiune a israelienilor asa ca ciocu mic…nu mai crede tot ce scrie in presa

tomi 15-11-2012 - 17:44

eduard tatii, pi-z-da matii bestie fascista, tu sa latri acolo la tine in Germany-land, nu vii tu sa vezi ce vedem noi cu ochii nostri si simtim pe pielea noastra. Lasa tu reportajele din Israel pentru altii….

digital 15-11-2012 - 17:49

ce-i hitleraș mic,te iei de toți mă,împuțitule nemernic?!
nu-ți convine replica și nici opinia la replică?!
ia zi-i mă scărboșenie cu ochi,cum e cu toleranța și buna conviețuire !

tomi 15-11-2012 - 17:52

stai sa vezi digital cucurigu cind ajung sa ma ocup de tine, inaite da-mi voie sa-l invat romaneste pe hantzi-eduard ca are lacune serioase tirnacopul si nu-l inteleg ce zice..cu permisiunea ta domnule.

tomi 15-11-2012 - 17:49

SI INCA CEVA EDUARD TATII, INAINTE SA SCRII PE UN FORUM ROMANESC FA BINE SI REVEZI GRAMATICA LIMBII ROMANE CA ZAU NU PREA SE INTELEGE CE VREI SA ZICI. ACOLO LA TINE IN GERMANY-LAND AI MERS FARA SA FACI MACAR PATRU CLASE IN ROMANIA ASA CA MUCLES HANTZI….

digital 15-11-2012 - 17:51

uau,cine a vorbit!!!!!!!
închideți repede obloanele că vă invadează grămatica lu tomi!!!!!

tomi 15-11-2012 - 17:54

nu zau ,voi invata romaneste limba legionara ce-o predici tu bestie.

digital 15-11-2012 - 17:58

băi pix-urlător,eu măcar vorbesc,și scriu românește,spre deosebire de tine,nazist împuțit ce esti!

digital 15-11-2012 - 17:54

nu înțelegi tu mă,de bou ce ești,asta-i altă problemă,și nu e a noastră!

tomi 15-11-2012 - 18:02

eu am inteles care-i problema ta tirnacopule, ai sanse mari acum sa-ti maresti indemnizatia ce ti-o dau hamasnicii tai ca sanse grozave legate de ultimele evenimente. Dar nu te agita bestie, in citeva minute te fac sa dispari de pe forum. Apropo, cum ai iesit cu postarea ta de ieri? Credeam ca te-au dus ca pe huhu la ospiciu la insanatosire mentala.
Auzi bestie, eu zic spre binele tau sa dispari urgent de pe tema asta, nu este de nasul tau.
Nu de alta dar ma obligi sa iau masuri mai dure si daca te fac eu disparut vei zice ca sint rau.

Ereticul 16-11-2012 - 02:16

Dublu standard, d-le tomi? Acum nu multa vreme imi tineati mie o teorie cum ca asta este un forum in care ideile conteaza mai mult si gramatica mai putin. Acum brusc au devenit gramatica si exprimarea corecta in limba romana de o importanta majora pe forum?

P.S. – Se intelege perfect ce spune dl. eduard, un argument fiind chiar criza de isterie pe care v-a provocat-o. Sau sa merg pe varianta in care n-ati inteles nimic din mesajul domnului, dar va isterizati preventiv?

urbos 16-11-2012 - 02:59

Sigur iese viermele „europeanuul” din ascunzatioare sa apostrofeze ji danul pentru modul in care se explrima si mai ales pentru ce exprima. Iese el viermele negresit. Mai are de mancat putin cacat si apare.

Vlad 16-11-2012 - 08:42

Daca controleaza lumea o fac pt ca sunt destepti nu sunt ligaii .isi iubesc poporul si liderii lor lucreaza pt ai lor si au ajuns sus ….

In opinia ta sigurul lider de urmat e descreieratul din iran …BRAVOOOO…spusesi tot …Las-o balta.

Nu mai credem ce scrie presa mondiala ..trebuie sa credem ce ne spune ala cu turban……..dute si controleazate ..urgent !

Hamas ul isi macelarestte propiul popor…chiar nu cunosc reactia israelului daca este amenintat cu disparitia …….Lasa ciocul mic tu ,cunosc foarte bine hamasisti , dar nu-i intereseaza propiul popor ..ii intereseaza sa serveasca interesele alora de-i sponsorizeaza …..E demonstat ca daca ar dispune de arme de distrugere in masa ,chiar si o singura bomba atomica ar utiliza-o in potriva poporului evreu.1

In timp ce armata israeliana desfasoara operatii/lovituri chirurghicale ….marionetele hamasiste arunca rachete la intimplare ,incercind sa provoace cit mai multe victime civile……

urbos 15-11-2012 - 18:17

Asa zisa armata sobolaneasca iar se duce sa omoare femei si copii?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 15-11-2012 - 18:47

Aka-kaTurbo ‘S: ciocu mic fecaloidule!Gono.iu blogul.ui sandudobre pogoniciu !

Vlad 15-11-2012 - 19:02

Hamas-ul iarasi isi masacreaza propii cetateni…la ordinul ayatolahului presupun…

E dar ii asteapta virginele acolo … .

tomi 16-11-2012 - 00:56

Vlad, ce pot zice cind ai inteles singur gravitatea situatiei.
Am respect si admir oamenii care vad lucrurile cu ochii si gindesc. Nu la fel putem zice de bestiile fasciste urbos,digital, ereticul, de ciuhuhu nu puterm vorbi de rau, omul este internat in stare grava la ospiciu ca urmare a unei crize de dementa. Sarmanul a cedat in urma urii paranoice antisemite. Se pare ca la fel vor pati si urbos,digital si erticul in cazul ca mai ramin pina atunci in viata.
Vlad, ce fiare pot fi acei arabi, islamisti care trag rachetele lor din curtile scolilor,din spitale, din moscheile lor, gest de o lasitate dementiala, folosesc scut uman copii, femei, batrini, ca in cazul in care se va trage spre ei sa poata arata lumii ce masacre face armata israeliana. Ostasii nostri cunosc insa bine capcanele arabilor si chiar din acest motiv tirurile aviatiei sint facute cu rachete „tamuz” de mare precizie cu dirijare laser ca lovitura sa fie precisa fara a provoca victime nevinovate. Dar la razboi ca la razboi, astazi intr-o singura zi s-au tras peste 300 de rachete peste Israel, ca norocul mare parte doborite de noul sistem antiracheta israelian produs de firma RAFAEL.
Spre a evita victime civile in GAZA armata va inceta bombardamentele de miine dimineata dupa ce toate obiectivele militare ale hamasului vor fi pulverizate ca rachete, depozite de munitii, conducatori teroristi ai hamasului, iar asa ca miine dimineata armata va intra in teritoriul hamasnic cu 30000 de militari spre a aresta sau elimina in caz de nevoie, nucleul terorist al hamasului.
tomi

urbos 16-11-2012 - 01:38

Dement scelerat, daca ai avea un dram de minte, macar te-ai preface ca nu esti o bestie criminala ca tot neamu tau imputit si nu ti-ai exhiba pornirile animalice, sa creada postii ca voi sobolanii sinteti aia buni, iar arabii aia rai.

Ereticul 16-11-2012 - 02:27

@ tomi: Asa se spune acum, ca cei care inghit pe nemestecate propaganda ovreiasca gandesc?

P.S. – „Bestiile fasciste” printre care cu onoare ma numar si eu sunt bine mersi. Nu v-ati plictisit inca sa latrati la luna? Amenintarile, blestemele si previziunile dvs. adresate noua se dovedesc – pe zi ce trece – a fi apa de ploaie. Daca doriti sa va mai ia cineva in serios propun sa incercati un dialog civilizat, bazat pe argumente.

Vlad 16-11-2012 - 07:30

Armata israeliana incearca sa evite bombardarea civililor,victimele nevinovate ,insa nu in acelasi mod procedeaza Hamas ul lansind rachete orbeste incercind sa provoace cit mai multe victime din rindul populatiei civile ..Numai lipsa armamentului sofisticat ii impiedica sa provoace mai multa durere .Este clar ca in momentul in care vor dispune de arme de distrugere in masa le vor folosi !

Ramin la convingerea ca raspunsul israelian e TIMID ,INEFICACE…s-a mai incercat si in trecut astfel de actiuni ..fara succes in timp .

Nu trebuie incetat raspunsul israelian pina cind palestinieni vor intelege ca sunt CARNE DE TUN pt interesele altora …ar cam trebuii sa asistam la o revolutie /schimbare de regim in Gaza,sa iese in strada sa-si elimine propii lideri cei macelaresc fara scrupule . .

OARE DE CE NU LI SE EXPLICA PALESTINIENILOR CA SUNT SACRIFICATI DE PROPII LIDERI pe altarul intereselor ayatolahului.

jan dinu 16-11-2012 - 01:41

EU cred ca cel mai bine af fi daca incursiunea israeliana in GAZA
s-ar solda cu luare de – ostatece – ( cele mai frumoase palestinience )
shi i-ar lasa pe HAMAS-sti doar cu virginele ,stiindu-se ca alea nu
prea fac copii decit in cer la ALLAH ! Cred ca shi HuHuCistii le-ar conveni
cind vin – la pamintul sfint – shi Ierusalem le-ar putea intilni la cafenele
cu picioarele shi fetele descoperite dar mai ales cind pot fi privite
pe plaje in bikini….fara emotii ca cineva le pofteste …fara rezultat…..
JD-USA

urbos 16-11-2012 - 01:59

Degeaba ar lua ji danii femei ca imperecherea dintre sobolani si oameni nu merge. D-aia perciunatii se imperecheaza numai intre ei.

Vlad 16-11-2012 - 08:29

De ce nu-mi apar postarile …??????!!!!!

Vlad 16-11-2012 - 08:32

Repet ,Israelul raspunde timid ….e nevoiie de o schimbare de regim in Gaza !

Palestinieni de acolo sunt sacrificat de propii lideri aserviti iranienilor.

..

andra 16-11-2012 - 11:19

Si altora. Ce rost a avut uciderea celor trei militari israelieni anterior atacului cu rachete artizanale de pe teritoriul israelian?

tomi 16-11-2012 - 17:35

CITEZ
==

Rockets fired at Tel Aviv area for first time since Gulf War

For first time in over 20 years, siren heard in Tel Aviv metropolitan area; two rockets land in open areas shortly thereafter; two hours earlier, rocket lands in Rishon Lezion area; no injuries reported in either attack. Beersheba home sustains direct hit, none hurt. Three Kiryat Malachi residents killed in morning rocket attack ==
Am expus acest anunt din webul:

http://www.ynetnews.com

Este bine de citit, probabil ca va fi un punct de orientare pentru cei ce vor incerca miine sa caute cam pe unde se gasea acea zona numita =fisia gaza= ,dupa cum am auzit ultimele decizii ale strategilor militari sa transforme acest loc in zona agricola, cu cite fecale au depus arabii de cele trei zile de cind se ocupa aviatia noastra de ei.
Alo baietii, adica tataia urbos, digital si eradicatul, sint aici la ordinele domniilor voastre si astept replici serioase din partea voastra.
Mai bestiilor sa va fie rusine, am fost in vizita la huhu in spital, adica ospiciu, normal ca nu poti comunica cu el, este in uniforma, adica camasa de forta, i-am dus un buchet de flori si o cutie de socolata VINGA, mi-a zimbit si mi-a facut semne cu ochii ca voi nici unul din colegii lui nu-l vizitarati, fi-v-ar rusine nesimtitilor.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-11-2012 - 17:45

Shabat Shalom pentru TINE si Familia TA , precum pentru INTREGUL POPOR ISRAELIAN ! Sfantul Dumnezeu VA FI , SCUTUL si PAVAZA POPORULUI SAU ALES ! SEMA ISRAEL : ADONAI ELOHEINU ADONAI EHAD ! AMIN ! …fratele vostru , parpanghel ! Daca va fi nevoie i-mi anunt voluntariatul !

digital 16-11-2012 - 18:01

alo,tomi!
tu nu ai vizitat nici un spital,tu ești pacient acolo!

DXN 16-11-2012 - 18:22

tomi,
este a III-a oara cand incerc sa te rog sa ne transmiti situatii operative pentru a intelege de ce evreii sunt indrituiti sa reactioneze!
Poate de data asta ZV nu ma va cenzura!

tomi 16-11-2012 - 18:49

DXN am primit raspunsul, fi linistit, insa doar acum si uite ma pun sa-ti scriu tie si prietenilor mei de pe forum, ca asa cum sint citiva care ard pe jar de ura sint ca norocul romani de suflet ca tine, charpati, VLAD,JAN carora le voi scrie evenimente pe viu de aici din Israel.Ca sa nu fiu obositor voi scrie expuneri scurte.
In cazul in care exista o farima de demnitate in urbos,digital si ereticul le adresez si lor textele, normal ca cine vrea le va citi. Va promit ca nu voi introduce pareri si concluzii personale, voi incerca sa fiu obiectiv.
tomi

urbos 16-11-2012 - 18:24

Ji dania la furnal.

tomi 16-11-2012 - 18:51

urbos hai sa te intreb ceva. Poti sa fi serios si normal macar odata? Expresia ta este mortala dar nu o iau in seama.OK?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-11-2012 - 19:05

Aka kaTurboS… tu si NEAMUL TAU de HOTZI si CURVE macar pina ‘n a saptea spitza !– NU te-ar suporta PAMANTUL …vieme amphutzit !

DXN 16-11-2012 - 18:42

tomi,
Acum ma crezi cu 15 noiembrie si cu antisemitismul proliferat, gazduit si incurajat de batcoiul gras si dragomireeee.
Alde urbos&Co incepeau sa prida aripi, iar teroristii aciuati si inactivi din RO prindeau si ei curaj. Totul datorita scaparii de sub control a atitudinilor antisemite exprimate si chiar „satisfacute” de acest ZV, reprezentat de inactivismul lui dragomireeee si batca.

urbos 16-11-2012 - 18:44

Antiromanismul scarnavie ne intereseaza pe noi. Ai sa vezi tu vierme…

DXN 16-11-2012 - 18:24

SRI SRI SRI SRI, SRI SRI SRI SRI, SRI SRI SRI SRI, SRI SRI SRI SRI, SRI SRI SRI SRI, SRI SRI SRI SRI, SRI SRI SRI SRI, SRI SRI SRI SRI, SRI SRI SRI SRI, SRI SRI SRI SRI, dragomireeeee, batcoiuleee, dragomireeeee, batcoiuleee, dragomireeeee, batcoiuleee, dragomireeeee, batcoiuleee, dragomireeeee, batcoiuleee, dragomireeeee, batcoiuleee,

urbos 16-11-2012 - 18:31

Ma-ta grohaie din cimitir si tu zbieri p-aici ca animalul. O sa ajunga familia ta de cacat in maaaare cacat. Tine aproape.

tomi 16-11-2012 - 18:54

urbos te-am rugat sa incerci sa fi decent macar citeva ore ca asi vrea sa va prezint lucruri ce nu le vedeti si nu le stiti. Lasa-l pe DXN in pace si-ti promit ca nici el nu te va mai jigni. OK?

Salut 16-11-2012 - 18:57

Adica, nu poti sa emiti cu nick-ul „tomi” pentru ca esti ocupat sa-i raspunzi lui urbos cu nick-ul „dxn”…
Nu-i asa?

tomi 16-11-2012 - 19:42

Ciu Huhu te iubesc, tu-mi esti prieten, si ai si umor, asa te vreau, ce nu te pui sa-l educi si pe huhu ciu, adica dupa ce iese de la ospiciu.

tomi 16-11-2012 - 19:53

@Salut imi place si remacaca ta, nu esti mai prejos de ciu huhu, sosia lui huhu ciu. Am expus rugamintea mea lui urbos nu pentru mine dar il vedeam pe DXN mai-mai sa dea in lacrimi de bombardamentul lui dobre. Nu vad de ce te superi pe mine ca i-am despartit din trinta si incerc sa fiu cu voi decent si serios. Hai da-mi ocazia macar sa fac o incercare si asta poate o vei vedea din apelul ce mi l-a lansat ERETICUL. Vreau sa-i raspund invitatiei la un dialog decent, desi nu odata am incercat dar cu mari deziluzii. Astazi insa voi fi incapatinat de serios si prieten cu toti.
tomi

DXN 16-11-2012 - 20:03

TOMI,
„mai-mai sa dea in lacrimi de bombardamentul lui dobre”
tomi, eu cred ca esti emotionat, dar te invit sa ai decenta necesara si respectul cuvenit fata de realismul constatarilor mele si fata de seriozitatea mea in ceea ce priveste pericolul pe care ZV il poate reprezenta datorita acceptului dat pentru proliferarea antisemitismului AICI!
Repet: iti accept doar emotia.ATAT!
EU NU DAU IN LACRIMI DATORITA UNUI PSIHOPAT

tomi 16-11-2012 - 20:31

DXN nu interpreta gresit ce am zis. Am fost atacat de Salut cu invinuiri absurde, nu am timp de el sa-l minjesc cum trebuie si nu am nici o intentie sa te insult, dimpotriva ca sa scap de imbecil si sa pot sa-ti descriu evenimentele din ISRAEL am zis ce am zis. Acum nu ma obosi si tu cu greseli de interpretare, lasa-ma sa-ti descriu ce mi-ai cerut, m-ai inteles DXN, tu-mi esti prieten si nu rival.

tomi 16-11-2012 - 19:39

PRIETENI,
In urma cu citeva zile a avut loc evenimentul care a declansat acest conflict. Nu poate fi declarat ca razboi, razboaie se poarta intre state nu intre armate si teroristi.
Acest eveniment a fost lansarea unei rachete antitank RPG asupra unui Hammer al armatei care facea paza de granita obisnuita de-a lungul granitei intre GAZA si ISRAEL. Decizia lansarii si al atacului nu a fost revendicat de nici unul din gruparile paramilitare din fisie. Insa rezultatul a fost grav, un soldat ranit in mod grav si doi raniti mediu. La noi gradele de raniti sint cam debile nici eu nu le-am prea inteles. Ranit mediu este unul care ia zburat o mina si nu mai are ureche, si are doar doua schije in plamini. Ranit grav este cineva care are craniul retezat pina la jumatate nu mai are miini si picioare. Desigur ca exagerez nitel insa nu cad departe de clasificarea gradelor de raniti. Se pare ca razboaiele si zecile de atentate din autobuze, restaorante in urma cu 10-15 ani au dus la acest fel de clasificari .
Deci la citeva ore dupa atacul asupra granicerilor cu Hammerul s-au grabit brusc spre a se mindri si cam toate gruparile au recunoscut atentatul. Cum nu ne place sa raminem datori, a fost urgent depistata grupa de arabi care au lansat racheta, fiind mindrii, ei in loc sa taca incep sa se bata cu pumnii in piept pentru fapta lor de vitejie. Normal ca cu prima ocazie au fost eliminati de armata. De aici le-a sarit mustarul, sa-u plictisit de atita amar de pace si vremuri linistite ce a durat mai multe luni si s-au pus sa traga rachete Kasam(10 km bataie) asupra localitatilor civile apropiate de ganita cu GAZA.
Elanul era zi pe zi mai mare, in primele zile se trageau cam 10-15 pe zi, armata israeliana raspundea cu foc de artilerie in directia locului de lansare si asa pe zi ce trecea se ajunsese ca hamasul sa treaca la fapte serioase tragind pina la 100 rachete pe zi. Tot acest tango depasise deja perioada de o saptamina si hamasul nu dadea semne de oboseala sau de a inceta ostilitatile.

DXN 16-11-2012 - 19:49

Cand sunt incurajati de peate tot ei se cred tari si mari (BBC, ABC, CNN, RT, ZV, OTV) iar prostia lor duce la autoambalare, gen CINE’S IO CACA-M-AS FOC!
SRI, SRI, SRI, SRI, SRI, SRI, SRI, SRI, SRI,

tomi 16-11-2012 - 20:21

==Duplicate comment detected; it looks as though you’ve already said that!==

@ana are pere acest raspuns imi apare de cel putin zece ori insa textul nu-mi trece. Ce este „criminal” in postarea mea nu pricep doar dragostea pentru turci poate fi cauza deletarii repetate…

DXN 16-11-2012 - 20:24

Cand sunt incurajati de peste tot (BBC, ABC, CNN, RT, ZV, OTV) ei (arabii) se cred tari si mari iar prostia lor duce la autoambalare, gen CINE’S IO CACA-M-AS FOC!

DXN 16-11-2012 - 20:28

Tomi,
Asta iti spuneam si serile trecute cand batcoiul gras se jura pe toate neamurile lui ca nu deleteaza pe nimeni.
I-am adus probe si i-am zis c-o sa ma stearga din nou.
Ai zis ca nu crezi!
Ca e baiat bun,
Aiurea: incurajeaza terorismul si intern si international motivand ca sunt democrati.
partz!
SRI, SRI, SRI,

tomi 16-11-2012 - 20:45

Definitia lui Erdogan este ca luptatorii curzi sint teroristi si pot fi decimati insa hamas si hizbulah sint organizatii umanitare…

tomi 16-11-2012 - 20:37

Noi nu sintem armata turca si operatiunile lor militare contra curzilor pe care nu le condamna nimeni..

tomi 16-11-2012 - 20:38

Ei isi pot permite incursiuni terestre cu efective de 50000 de militari cu suportul aviatiei si tancurilor fara ca ONU sa sara in sus.

tomi 16-11-2012 - 20:42

In definitia lor adica al T poporul curd este terorist,
pina noi atacam nu teroristi ci o armata de eliberare nationala.

urbos 16-11-2012 - 20:53

Iar realitatea este ca si kurzii au dreptul la libertate si la pamantul lor, ca si palestinienii.

tomi 16-11-2012 - 20:59

In sfirsit sintem de acord cu ceva.

tomi 16-11-2012 - 21:09

Si cred ca stii micul amanunt cum ca ultimul colonist evreu a iesit din zona Gaza in timpul cind ARIEL SARON era prim ministru care a golit toate asezarile eveiesti cu forta miliarilor si al politiei. A fost aspru criticat in tara de cei din extrema dreapta. Promisese ca va scoate colonistii din Gaza contra linistii totale din zona si al pacii. Astazi arabii ne multumesc pentru retragera efectuata de Saron. In GAZA nu exista nici un evreu iar granita lor cu Egiptul este total deschisa pe la RAFIAH. Unde vezi tu aici ocupatie? Oi fi eu timpit dar nu vad ce fel de ocupatie este aceea in care palestinienii s-au innarmat pina in dinti cu mii de rachete, au armata si politia lor au presedintele lor, vin si pleaca cum vor din si in Egipt.

tomi 16-11-2012 - 20:48

Definitia lui Erdogan este ca luptatorii curzi sint teroristi si pot fi decimati insa hamas si hizbulah sint organizatii umanitare si el ii trateaza cu multa simpatie si ajutor-vezi incursiunea agresiva a vasului turc in apele noastre teritoriale si tot scandalul rezultat din el./..

tomi 16-11-2012 - 20:53

Daca ei elimina citeva mii de curzi este legal, ca lupta antiterorista, daca moare un palestinian fie ca are inca mina pe butonul cu care a lansat racheta asupra noastra el este patriot si luptator pentru eliberare nationala, nu avem voie sa-l eliminam, trebuie sa i se ridice statuie.

tomi 16-11-2012 - 20:57

UFFFFFF!
In cinci texte mi-au permis sa expun textul ce-l scrisesem in citeva rinduri. Acum leaga-le ana si vezi raspunsul meu la ce m-ai intrebat. Noi, armata israeliana nu are voie sa apere statul Israel fara aprobari de la americani,rusi,egipteni,…..

Paul din Ohio 17-11-2012 - 00:51

tomi, vad ca atunci cand nu te injuri ca la usa cortului cu urbos sau digital sau cu x, sau cu TOTI romanii, poti fi rational si interesant. Incearca sa-i ignori pe cei cativa.

tomi 17-11-2012 - 13:35

Paule voi incerca, vezi ca am si trimis un cuvint de multumire si apreciez in mod prietenesc gestul lor decent de a nu arunca expresii jignitoare. Promit ca voi face eforturi incapatinate de a purta un dialog pe care sa-l apreciati.

tomi 17-11-2012 - 13:37

Insa sper ca forumul nu va deveni plictisitor cu atita politete…

digital 17-11-2012 - 15:34

stai liniștit,bă tomi că nu se va întâmpla!

tomi 17-11-2012 - 16:11

Digital, vezi postarea mea de pe tema : # 11:17 – Cartierul general al Guvernului Hamas a fost distrus complet
Am scris ultimele scene pina la ora aceasta despre ostilitatile israeliano-hamasnice, asa cum mi-ati cerut ieri. Citeste am depus munca grea sa-l editez.
Sa ai o zi buna si duminica placuta!

jan dinu 16-11-2012 - 20:01

— Incurajati aparent de alegerile prezidentiale americane
shi noua shimbare in Egipt cu venirea la putere a
– fratiei musulmane – prin care – islamistul Morssi deveni
liderul unui nou calif unificator al fortelor – shia shi sunni .
Hamasishisti au trecut la actiune considerind ca au spatele acoperit .
Acestia NU au fost dispushi niciodata de-a gindi pacea fara
niste compromisuri istorice ce ar fi adus pacea buna pentru ambele parti .
Crocodilii ce lacrima continuu pe cintul – drepturilor omului shi natiunii
palestiniene – nu au mers mai departe de-a insista ca teritoriul acela nu
poate fi doar o – fishie incubator – de crestere nelimitata a populatiei
dara resurse shi infrastructura (mai ales de apa -a tit de scumpa )
facindu- pe acestia „martirii inumanitatii „. In contrast tot pe acolo
– petro- dollarii fac minuni in desert care ii doresc pe acestia victime
permanente pentru ashi continua expansiunea lor in vederea unui alt
– CALIF – in care ei cred ca este posibil dupa caderea lumii
crestino- judaice atit de divizata ….
Cum o fi ziua cind IRANUL anunta – arsenalul nuclear – …??
JD-USA

tomi 16-11-2012 - 23:48

Jane ai fost bun, pe cuvint. Cred ca pot sa ma retrag, stii sa prezinti mai bine ca mine cu probe si elemente convingatoatre. Esti un om instruit si-mi place sa vad textele tale.
cu respect tomi
cred ca ereticul are dreptate – putem discuta decent, pacat ca nu depinde doar de noi….

jan dinu 16-11-2012 - 20:05

— Sigur – ZIUA VECHE – are agenda ei—
bazata pe – petro – dollarilor – arabi !
E evident ,am scris doua lungi comentarii dupa care
cenzorul cu toporul in mina …lle-a taiat …
Rusine !
JD-USA

DXN 16-11-2012 - 20:09

MULTUMESC FRUMOS!

tomi 16-11-2012 - 20:14

DXN nu te mai oftica, si pe mine ma sterge cineva dar imi lasa sa treaca contestatia. hahaha

tomi 16-11-2012 - 20:13

ALOOO REDACTIA SCRIU CEVA DESPRE REACTIA ARMATEI TURCE FATA DE CURZI. NU STIAM CA ROMANIA ARE TRATAT DE NEOFENSARE CU TURCII….
VA ROG NU MA MAI STERGETI, TURCII TOT NU VOR REDA ROMANILOR CE AU LUAT DE-A LUNGUL CELOR 400 DE ANI DE JUG SI OCUPATIE, MAI SASA-TII IN MAMA DREACULUI TOT ISLAMISTI SINT.

tomi 17-11-2012 - 00:45

PRIETENI,
Cu permisiunea voastra si cerind scuze daca devin plictisitor, dar asa cum citiva de pe forum nu sint lamuriti de natura evenimentelor strategice din ultima vreme desfasurate in zona noastra, continui sa va explic ce a urmat in mod cronologic.
Dupa o saptamina in care hamasul s-a jucat cu rachetele, cam 500 in 7 zile, asa cum am mai specificat intr-o postare, cu toate amenintarile din partea conducerii statale si militare israeliene ca disperatii hamasul, jihadul si alte citeva organizatii ce se gasesc in GAZA au refuzat sa inceteze. P.M. Netaniahu, a cerut intrunirea ambasadorilor si al agentiilor de presa straine la un comunicat de explicatii si informare legat de ce se intimpla la noi.
A insistat in a prezenta imposibilitatea acceptarii ca grupari teroriste sa tina in adaposturi un milion de cetateni din sudul tarii, sa traga in gipurile armatei pe teritoriul satului Israel, al montarii de capcane explozibile de-a lungul gardului de granita unde patruleaza granicerii. A spus clar ca cei care lovesc in cetatenii israelieni vor platii scump acest joc periculos.
Acum patru zile armata a incetat sa mai riposteze la tirurile de rachete din Gaza. Nici acest lucru nu le-a fost suficient de clar, era vorba deja de un joc de orgoliu, cine spune ultima vorba. Rachetele au mai continuat inca o zi dupa ce noi am incetat ripostele. Asa, fiind convinsi ca au avut dreptul la ultimul cuvint, ies gloriosi din conflict si in sfirsit inceteaza rachetele. La noi liniste, totul da impresia ca armata a iesit cu coada intre picioare dupa ce incasaram 500 de rachete si jipul spulberat, soldatii raniti, pagube materiale imense,etc etc.
La o zi dupa finalul victorios, conducatorii hamasului au iesit ca sobolanii din birloguri si incep sa defileze victoriosi pe strazile orasului AZA, siguri de ei, era prima zi cu soare dupa o perioada destul de lunga de ploi si furtuni. In plina zi, seful hamasnic, la rangul de sef al statului major al armatei palestiniene, autorul si comandantuil intregii operatiuni din ultima vreme, rapitorul soldatului Ghilad Salit care a a fost prinzonier in miinile hamasului 5 ani de zile, criminalul teorist care a condus acea operatiune de rapire in care au murit cinci alti ostasi israelieni, se plimba cu limuzina KIA in oras, cind se aude o mare explozie iar masina marelui comandant este pulverizata. Operatiunea executata cu o racheta teleghidata Tamuz, israeliana lansata de pe un avion fara zgomot si invizibil— nu spun de ce– dirijeaza cu grija racheta spre masima obiectiv in momentul cind s-a vazut ca nu exista nici o alta masina in jur si nici civili, asa ca explozia a avut doar trei victime, comandantul armatei palesiniene, soferul lui personal si unul din paznici.
Rusinea si stupoarea a fost asa de mare ca le-au trebuit cam trei ore sa inteleaga ce s-a intimplat, hamasul a trecut la amenintari si declaratii de genul „portile infernului au fost deschise”.
Din acest moment deci de trei zile rachetele nu inceteaza, insa jocul a devenit enervant pentru hamas deoarece sistemul antiracheta israelian lucreaza bine,doborind in medie cam 85 % din obiective. Aviatia noastra a intrat in actiune dupa ce s-au tras rachete spre orasele din centru, Tel Aviv, trei rachete FAJR 5, la fel peste Rishon, BerSheva, Ashdod, Askhelon,
Astazi au fost vizitati de prim ministrul egiptean, actualul, fost terorist in organizatia „fratii musulmani” care au rasturnat guvernul presedintelui Mubarak. Desigur ca au tot sprijinul fratilor din Egipt care in mod simbolic a propus incetarea focului — din partea noastra desigur…
cu respect tomi

tomi 17-11-2012 - 02:03

@vodka , promit ca voi scrie, astazi am facut exces de elan dar in timpul saptaminii e mai greu, dupa ce stau cam 10 ore pe zi in fata compiuterului la servici imi vine grata sa mai vad compiuter si acasa. Sint zile mai linistite cind ajung sa intru pe internet si la servici, avem unul singur legat pe exterior,restul cele pe care lucram sint securizate deci nu am internet.
In pauza de prinz care la noi este de o ora mai am timp si de postari. Voi incerca sa ma rafui mai putin cu urbos si digital, respect pe cuvint si am toata admiratia ca m-au lasat sa scriu si nu au intervenit cu remarci. Este bine cind putem sa dialogam in mod decent, mai rar dar uite ca se poate…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult