Acasa InternationalGeopolitica Partidul lui Putin compară războiul din Ucraina cu victoria de la Stalingrad

Partidul lui Putin compară războiul din Ucraina cu victoria de la Stalingrad

scris de Misu Andrei
105 Afisari

Liderii partidului de guvernământ pro-Kremlin din Rusia și-au sfătuit membrii să compare în mod public războiul din Ucraina cu o bătălie cheie din cel de-al Doilea Război Mondial, la 80 de ani de la Bătălia de la Stalingrad, a informat marți cotidianul de afaceri Kommersant, preluat de The Moscow Times.

Pe 2 februarie 1943, soldații sovietici au învins cu succes soldații naziști și i-au adus lui Adolf Hitler prima sa capitulare în războiul din orașul numit atunci Stalingrad. Aniversarea victoriei sovietice de la Stalingrad vine la aproape un an de la invazia Ucrainei de către Rusia.

Recomandările trimise săptămâna aceasta membrilor partidului „Rusia Unită” în Camera inferioară a Dumei de Stat îi îndeamnă să marcheze aniversarea Stalingradului cu postări pe rețelele de socializare asemănând bătălia cu actuala campanie militară a Rusiei în Ucraina, potrivit Kommersant.

Asemenea bătăliei de la Stalingrad de acum 80 de ani, [războiul din Ucraina] este granița de la care nu ne putem da înapoi”, se spune în recomandările Rusiei Unite.

Luptele pentru Stalingrad s-au soldat cu până la 2 milioane de pierderi de vieți omenești în 200 de zile de luptă din iulie 1942 până în februarie 1943.

Liderul sovietic Iosif Stalin, după care orașul din sudul Rusiei a fost numit timp de aproape patru decenii, le-a dat soldaților săi ordine stricte: „niciun pas înapoi”, cu riscul de a fi împușcați.

Kommersant a menționat că recomandările Rusiei Unite fac referire la izbucnirea din 2014 a unui război separatist între forțele Kievului și rebelii pro-ruși din estul Ucrainei, scriind: „Stalingradul a fost apărat timp de opt luni, Donbasul timp de opt ani”.

Evenimentele de astăzi la scara consecințelor vor însemna pentru Rusia la fel ca și în timpul Marelui Război Patriotic [Al Doilea Război Mondial]: inamicul va alerga și ne vom deschide drumul către Victorie”, se spune în recomandările citate.

Kommersant a mai raportat că membrii Rusiei Unite au fost îndemnați să ajute veteranii din Stalingrad cu probleme casnice și să țină așa-numitele „lecții de curaj” în școli, ca parte a evenimentelor aniversare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS