Acasa InternationalGeopolitica Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene

Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene

scris de P.C.R.
151 Afisari

Politico a enumerat o serie de posibili succesori ai Ursulei von der Leyen, șefa Comisiei Europene. Printre ei se numără și președintele României, Klaus Iohannis.  

Deși actuala președintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, rămâne favorită să obțină un nou mandat, poziția ei nu mai este la fel de sigură ca în trecut, scrie Politico, care enumeră o serie de posibili înlocuitori ai acesteia.

Klaus Iohannis se află pe lista posibililor succesori. Actualul președinte al României își va încheia mandatul în toamna acestui an și și-a anunțat deja intenția de a ocupa șefia NATO.

Bruxelles-ul este plin de speculații cu privire la cine ar putea fi ales următorul șef al executivului UE. Actuala șefă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este în continuare favorită pentru a obține un al doilea mandat în fruntea executivului UE.

Însă, dacă până acum câteva săptămâni realegerea Ursulei von der Leyen era de la sine înțeleasă, o serie de eșecuri politice din ultima perioadă fac ca noul mandat al acesteia să nu mai fie atât de sigur.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult