Acasa InternationalGeopolitica Premierul britanic recomandă ieșirea din UE

Premierul britanic recomandă ieșirea din UE

scris de C.S.
7 afisari

Premierul britanic se arată dispus să le recomande alegătorilor săi să voteze în favoarea părăsirii Uniunii Europene. Controversata declarație a lui David Cameron vine în contextul încercării de modificare a termenilor apartenenţei Marii Britanii la UE.

Premierul britanic recomandă ieșirea din UE.

Premierul britanic recomandă ieșirea din UE.

„Am spus acest lucru de-a lungul înregii mele cariere politice: am spus că, dacă aş crede că nu este în interesul Marii Britanii să se afle în UE, nu aş pretinde să facem parte din ea. Sunt un politician şi un individ profund patriotic. Fac meseria asta pentru că îmi iubesc ţara, îmi pasă foarte mult de viitorul ei şi vreau să fie o naţiune puternică, mândră, autonomă şi independentă”, a declarat Cameron pentru emisiunea „Andrew Marr Show” de la BBC1.

Premierul a evocat posibilitatea de a recomanda un vot împotriva continuării apartenenţei la UE în referendumul de la orizontul lui 2017, după ce Reckless a urmat exemplul cotegului şi prietenului său apropiat Douglas Carswell, care a migrat la Ukip. La fel ca şi Carswell, care a provocat alegeri pentru mandatul său din Clacton, Reckless a renunţat la mandatul din Rochester and Strood, unde va candida din partea Ukip.

El a subliniat că, prin reformele pe care vrea să le negocieze cu Bruxelles-ul, doreşte să se asigure că oamenii vor putea să circule liber în Europa pentru a munci, ci nu pentru a cere ajutoare, şi că-i va împiedica pe europenii care muncesc în Marea Britanie să trimită ajtoare pentru copii acasă. Eventualele restricţii ale circulaţiei muncitorilor pe care le-ar putea obţine se vor aplica viitoarelor state membre, care vor putea obţine drepturi depline după ce economiile lor vor atinge un anumit nivel, a precizat el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult