Acasa InternationalGeopolitica Putin are soluția. Planul pentru pace în șapte puncte

Putin are soluția. Planul pentru pace în șapte puncte

scris de A.B.
7 afisari

Vladimir Putin a propus un plan pentru pace în șapte puncte, care ar urma să soluționeze criza din Ucraina. Acesta prevede ca guvernul de la Kiev să-și retragă trupele, în contrapartidă cu oprirea de către separatiști a contraofensivei lansată în urmă cu o săptămână.

Putin are soluția pentru pace.

Putin are soluția pentru pace.

‘În primul rând, grupurile armate ale milițiilor trebuie să oprească ofensiva pe fronturile de la Donețk și Lugansk. În al doilea rând, forțele ucrainene trebuie retrase astfel încât ele să rămână departe de orașe la o distanță care să nu permită tirurile de artilerie’, a detaliat președintele rus. Putin subliniază că încetarea focului trebuie atent monitorizată de observatori internaționali.

Planul de pace al lui Putin vine în ajunul negocierilor între separatiști și așa-numitul grup de contact constituit din Rusia, Ucraina și OSCE, programate peste două zile la Minsk.

PLANUL DE PACE în șapte puncte:

  • – Armata ucraineană şi rebelii trebuie să înceteze „operaţiunile ofensive active”
  •  – Trupele ucrainene trebuie să se retragă la o distanţă de la care nu mai pot bombarda zonele locuite
  • – Monitorizare internaţională privind respectarea armistiţiului
  • – Încetarea folosirii avioanelor militare împotriva civililor
  • – Schimb de prizonieri fără condiţii prealabile
  • – Coridor umanitar pentru refugiaţi şi livrarea de ajutoare
  • – Refacerea infrastructurii distruse

Vladimir Putin se declară încrezător în stingerea crizei din Ucraina. ‘Cred că se poate ajunge la un acord final între autoritățile ucrainene și sud-estul Ucrainei la această reuniune’. Liderul de la Kremlin a amintit, de asemenea, că punctele sale de vedere și cele ale omologului său ucrainean Petro Poroșenko cu privire la soluționarea crizei din Ucraina sunt ‘foarte apropiate’.

Anterior, un comunicat al președinției de la Kiev anunța că Poroșenko și Putin s-au ȋnțeles pentru un armistiţiu permanent în estul separatist al Ucrainei, dupǎ o discuție telefonică.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult