Acasa InternationalGeopolitica Putin pune la cale al PATRULEA Război Mondial

Putin pune la cale al PATRULEA Război Mondial

scris de A.B.
66 afisari

Putin plănuiește al PATRULEA Război Mondial, susține un fost consilier al preşedintelui Rusiei care a declarat că anexarea Crimeei şi incursiunea în Ucraina au fost plănuite în urmă cu 11 ani.

 

Putin pune la cal un nou Război Mondial.

Putin pune la cal un nou Război Mondial.

„Putin se gandeste la actuala confruntare nu ca la al Treilea Razboi Mondial – devreme ce a fost Razboiul Rece – ci ca la al Patrulea Razboi Mondial”. Fostul consilier Andrei Illarionov, care l-a consiliat pe Putin in perioada 2000-2005, a dezvaluit intentiile acestuia cand a facut o prezentare la o conferinta din Palanga, in Lituania.

El s-a referit la un articol publicat de Ruskii Jurnal in 2008, care detaliaza un plan de atac si ocuparea Crimeei, apoi estul Ucrainei, centrul tarii si apoi Kievul.”Dupa cum vedem, nu numai ca l-au pregatit, ci l-au si publicat”.

Intrebat daca cetatenii din Riga pot dormi linistiti, el a raspuns ca nimeni din acest oras nu poate raspunde pozitiv.

„Aceeasi intrebare poate fi ridicata la Tallinn, Vilnius, Palanga, Bucuresti sau alte orase. Nimeni din Riga nu poate raspunde pozitiv. Din punctul meu de vedere, intrebarea ar trebui reformulata, mai ales dupa ce Barack Obama a vizitat Estonia si a declarat ca NATO este pregatita sa apere Tallinn, Riga si Vilnius. Situatia pare mai sigura dupa declaratie, dar trebuie sa ne uitam la pregatirea militara, la echipamentul militar disponibil, nu la vorbe. Din punct de vedere al pregatirii militare, fortele NATO din Tarile Baltice sunt insuficiente”, a declarat Andrei Illarionov.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult