Acasa InternationalGeopolitica Raportul ONU confirmă utilizarea armelor chimice în Siria (gaz sarin)

Raportul ONU confirmă utilizarea armelor chimice în Siria (gaz sarin)

scris de D.S.S.
4 afisari

Naţiunile Unite au confirmat, „fără echivoc şi în mod obiectiv”, că în Siria au fost utilizate arme chimice pe 21 august, la periferia oraşului Damasc, relatează BBC.

Potrivit raportului ONU, în atacul din 21 august a fost folosit gaz sarin, însă nu se ştie de către cine, conform BBC. „Este o crimă de război”, a reacţionat secretarul general ONU, Ban Ki-moon.

Anterior, surse citate de BBC News online informaseră că raportul comisiei de anchetă a Naţiunilor Unite urma să confirme că gaz sarin a fost utilizat la Damasc, pe 21 august. „Există dovezi convingătoare că a fost utilizat gaz sarin în atacul comis la Damasc” pe 21 august, arată raportul ONU, potrivit surselor citate.

Comisia Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului a anunţat luni că anchetează 14 presupuse cazuri de atacuri cu arme chimice produse în Siria în ultimii doi ani. În precedentul raport, Comisia de anchetă anunţase doar patru presupuse atacuri cu arme chimice comise în Siria. Statele Unite şi Rusia au ajuns la un acord în privinţa planului de plasare sub control internaţional şi de distrugere a arsenalului chimic sirian, regimul de la Damasc având la dispoziţie o săptămână pentru prezentarea listei cu arme neconvenţionale care ar urma să fie distruse, sub supravegherea Naţiunilor Unite, până la jumătatea anului 2014.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi un conflict militar între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanţul violenţelor este, potrivit estimărilor ONU, de peste 100.000 de morţi.

4 comentarii

MalVerde 17-09-2013 - 01:23

foarte probabil numai niste minciuni bush-iste valverdiene americane.
cu agent orange cine a dat?

Antibasistul 17-09-2013 - 02:44

Gaz sarin=gaz si(ari)an sau american?

MalVerde 17-09-2013 - 07:07

tu nu vezi ca onusistii dusi de nas de CIA deja infiltrata de islamici (si deci dusmani ai lui Assad, gata sa inventeze orisice minciuni basiste) ne pune o poza retusata cu niste militari ce fumau? Ca, adica, asta e dovada? Cu Saddam cum a fost, nu tot asa?

un crestin 17-09-2013 - 09:31

Obama has authorized the United States government to provide chemical weapons-related assistance to groups in Syria, for „select members” of Syrian opposition forces.

. Ce-si pune barnaciul in cap, intr-un fel sau altul va realiza.Chiar daca calca peste Michella. care se impotriveste. Cam cum e cu Victor si Daciana cu RMGC .El vrea , dar Daciana se impotriveste

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult