Acasa InternationalGeopolitica Război sau pace. Harta Europei se negociază la Minsk

Război sau pace. Harta Europei se negociază la Minsk

scris de M.A.B.
15 afisari

Un summit ce va reuni Franța, Germania, Rusia și Ucraina este prevăzut pentru miercuri la Minsk, în capitala belarusă, într-o nouă încercare de a găsi o soluție pentru conflictul din estul ucrainean și a evita astfel ‘un război total’, a anunțat cancelaria germană într-un comunicat dat publicității după o conferință telefonică ce a avut loc  între liderii celor patru țări, transmite AFP.

razboi ucraina negocieri minskPreședintele rus Vladimir Putin a confirmat, potrivit TASS, că o reuniune cu cancelarul german Angela Merkel și cu omologii săi de la Paris și Kiev, respectiv Francois Hollande și Petro Poroșenko, urmează să aibă loc la 11 februarie la Minsk, dacă ei vor reuși până atunci să cadă de acord ‘asupra unor puncte’ legate de planul de pace pentru Ucraina.

Potrivit comunicatului cancelariei germane, ‘semnatarii acordurilor de la Minsk’ din septembrie anul trecut intenționează, de asemenea, să se întâlnească până miercuri la Minsk. Este vorba de reprezentanții OSCE, Rusiei și Ucrainei, precum și de cei ai liderilor separatiștilor proruși din estul Ucrainei.

Aceste demersuri se înscriu în cadrul inițiativei de pace ‘a ultimei șanse’ lansate săptămâna trecută de președintele francez și cancelarul german în contextul degradării situației din estul ucrainean. Francois Hollande și Angela Merkel s-au aflat joi la Kiev și vineri la Moscova, pentru discuții cu Petro Poroșenko și Vladimir Putin, discuții care au durat peste 10 ore.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult