Acasa InternationalGeopolitica Reacţia lui Putin după ultimele mişcări de trupe din Europa de Est

Reacţia lui Putin după ultimele mişcări de trupe din Europa de Est

scris de B.C.R
14 afisari

Rusia este îngrijorată de apropierea infrastructurii militare NATO de frontierele sale, o consideră drept o ameninţare şi drept urmare va fi obligată să ia anumite măsuri pentru a asigura o viaţă paşnică şi liniştită cetăţenilor săi, a spua liderul de la Kremlin. Cu toate acestea, Vladimir Putin afirmă că Rusia nu are planuri agresive.

foto: SERGEY GUNEEV

foto: SERGEY GUNEEV

La întâlnirea cu absolvenţii academiilor militare, preşedintele Putin a explicat de ce Moscova este nevoită să acorde o atenţie deosebită riscurilor de securitate.
Rusia este o ţară deschisă lumii şi ea se pronunţă pentru întărirea cooperării şi a parteneriatului cu toţi cei care doresc aceasta. Noi nu avem şi nu putem avea planuri agresive. Nu ameninţăm pe nimeni şi încercăm ca orice divergenţă să o rezolvăm exclusiv prin mijloace politice, cu respectarea dreptului internaţional şi ţinând cont de interesele celorlalte state, a declarat Vladimir Putin.

Şeful statului rus promite modernizarea forţelor armate. O armată puternică garantează suveranitatea şi securitatea Rusiei în condiţiile riscurilor actuale, inclusiv a celor existente la graniţele ţării, a mai spus Vladimir Putin.

Vor fi sporite capacităţile de luptă pentru toate tipurile de armă, cu un accent deosebit pe arsenalul nuclear strategic şi apărarea aeriană. Declaraţiile făcute de Putin survin pe fondul temerilor manifestate de Occident în contextul situaţiei din Ucraina. Ucraina, Statele Unite şi Uniunea Europeană acuză Rusia de agresiune prin trimiterea de trupe şi echipamente militare în estul separatist, însă Moscova respinge categoric, de fiecare dată, aceste acuzaţii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult